Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel Coffee Lake

Δεκ 12 2017
Το νέο στάνταρντ επιδόσεων του υπολογιστή έχει φτάσει με την 8η γενιά επεξεργαστών Intel Core!
Επεξεργαστές 8ης γενιάς Intel Coffee Lake
Η κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών 8ης γενιάς «Coffee Lake» της Intel για τους επιτραπέζιους υπολογιστές είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα. Κατ’ αρχάς, η Intel διατηρεί μεν το LGA 1151 socket, ωστόσο πρόκειται για μια εντελώς νέα πλατφόρμα, που φέρνει μαζί της το νέο Z370 chipset. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι επεξεργαστές 8ης γενιάς Coffee Lake δεν είναι συμβατοί με μητρικές LGA 1151 socket προηγούμενης γενιάς (Kaby Lake). Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό ήταν «αναγκαίο κακό», αφού η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel δεν αποτελεί απλά βελτίωση της προηγούμενης, αλλά επαναπροσδιορίζει την απόδοση των υπολογιστών.Η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel προσφέρει έως και 40% βελτίωση της απόδοσης συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά επεκτείνοντας τις δυνατότητες των χρηστών σε καθημερινές εργασίες.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel προσφέρει έως και 40% βελτίωση της απόδοσης συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά επεκτείνοντας τις δυνατότητες των χρηστών σε καθημερινές εργασίες, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει βελτιωθεί και το multitasking, χάρη στους πρόσθετους πυρήνες. Επιπλέον, η νέα σειρά επεξεργαστών Coffee Lake προσφέρει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση σε VR και απαιτητικό gaming, με τους gamers να περιμένουν έως 25% υψηλότερο ρυθμό καρέ σε απαιτητικά παιχνίδια όπως το Gears of War 4, την ίδια στιγμή που η ψυχαγωγία αναβαθμίζεται σε 4K UHD με την υποστήριξη τεχνολογιών HEVC και HDR. Παράλληλα, οι νέες CPU προσφέρουν έως και 32% ταχύτερη επεξεργασία βίντεο περιεχομένου 360 μοιρών σε ανάλυση 4Κ, ανεβάζοντας έτσι την παραγωγικότητα, αλλά και την δημιουργικότητα στο επόμενο επίπεδο.

Η πιο σαφής διαφορά φέτος είναι ο αριθμός των πυρήνων που φέρει κάθε chip, με τη νέα σειρά Coffee Lake να έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση από την Kaby Lake. Ειδικότερα, η σειρά Core i3 διαθέτει τέσσερις πυρήνες αντί για δύο, και οι νέοι Core i5 και Core i7 έξι πυρήνες αντί για τέσσερις, διατηρώντας παράλληλα σταθερή την τιμολογιακή πολιτική. Επιπλέον, διαθέτουν έως 12MB μνήμης cache και συχνότητες λειτουργίας που φτάνουν με την τεχνολογία Intel Turbo Boost 2.0 μέχρι και τα 4.7GHz. Η μέγιστη αναλογία μνήμης έχει βελτιωθεί στα 8.400MT / s και υπάρχει έλεγχος καθυστέρησης σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε οι ρυθμίσεις να μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς να απαιτείται επανεκκίνηση.H 8η γενιά Intel Core επεξεργαστών επεκτείνει το φάσμα των ξεκλείδωτων επεξεργαστών και ανεβάζει τον αριθμό πυρήνων, ενώ παράλληλα υπόσχεται καλύτερους ελέγχους overclocking για όσους θέλουν να πάρουν περισσότερα από την CPU τους.

Οι πρώτοι διαθέσιμοι επεξεργαστές για desktop PCs είναι οι εξαπύρηνοι Intel Core i7 (i7-8700 και i7-8700K), και Intel Core i5 (i5-8400 και i5-600K), οι οποίοι απευθύνονται στους PC gamers, στους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις χρήστες που αναζητούν απίστευτη απόκριση, εξαιρετική απόδοση και ακόμα πιο καθηλωτικές εμπειρίες. Έπειτα, ακολουθούν οι τετραπύρηνοι i3-8100 και i3-8350K, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για υψηλή απόδοση κατά τη χρήση mainstream εφαρμογών και απρόσκοπτο multitasking. Η σειρά επεξεργαστών U προορίζεται για laptop, 2-in-1 και ultraportable laptops, με την Intel να καταφέρνει για πρώτη φορά να «χωρέσει» τέσσερις πυρήνες CPU στη σειρά U, ενώ με τη λειτουργία Turbo Boost ο χρονισμός μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 4.2GHz. Ειδικότερα, η σειρά U ξεκινά από τον i5-8250U με ταχύτητες 1.6GHz έως 3.4GHz και καταλήγει στον i7-8650U με ταχύτητες 1.9GHz έως 4.2GHz.Η Intel κατάφερε για πρώτη φορά να «χωρέσει» τέσσερις πυρήνες CPU στη σειρά U, η οποία προορίζεται για laptops, 2-in-1 και ultraportable laptops, ενώ με τη λειτουργία Turbo Boost ο χρονισμός μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα έως και 4.2GHz.

Η Intel έχει κάνει σημαντικά βήματα και σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, αφού παρά τη μεγαλύτερη ισχύ των νέων επεξεργαστών, η αυτονομία των συσκευών παραμένει στα ίδια επίπεδα (τυπικά 10 ώρες αυτονομία) - συνδυάζοντας έτσι υψηλές επιδόσεις, μειωμένη κατανάλωση και παράλληλα καλύτερη θερμική απόδοση.

Οι νέοι επεξεργαστές 8ης γενιάς της Intel έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνονται σε πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις επιτραπέζιων και ισχυρών φορητών υπολογιστών, ενώ αναμένονται και λύσεις Pentium μέσα στους επόμενους μήνες.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα