Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Κοινή χρήση clipboard για αντιγραφή-επικόλληση μεταξύ Android και PC

Δεκ 04 2017
Δείτε πώς μπορείτε να αντιγράψετε κείμενο από μια συσκευή και να το επικολλήσετε στην άλλη για ευκολότερη πρόσβαση.
Κοινή χρήση clipboard για αντιγραφή-επικόλληση μεταξύ Android και PC
Ο συγχρονισμός του προχείρου (Clipboard) μεταξύ της συσκευής Android και του υπολογιστή σας είναι κάτι εξαιρετικά βολικό. Μπορείτε να αντιγράψετε κείμενο (ή άλλο περιεχόμενο) από μια συσκευή και να το επικολλήσετε στην άλλη για ευκολότερη πρόσβαση. Απλώς πατώντας παρατεταμένα (μετά την αντιγραφή κειμένου από τον υπολογιστή σας) στη συσκευή σας Android, μπορείτε να επικολλήσετε ό,τι αντιγράψατε στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αυτά που πρέπει να αντιγράψετε είναι πολλά. Τα παρακάτω εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν και προσφέρονται εντελώς δωρεάν.

Συγχρονίστε το Πρόχειρο του Android και του υπολογιστή σας με το Clipbrd


Το Clipbrd, αν και δεν είναι πολύ δημοφιλές στο Google Play, κάνει εξαιρετική δουλειά για την κοινή χρήση του προχείρου Android και του προχείρου του υπολογιστή σας. Η εγκατάσταση είναι εύκολη και γρήγορη, επομένως είστε έτοιμοι να το λειτουργήσετε σε ελάχιστο χρόνο. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Google Chrome στον υπολογιστή σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και τη σχετική επέκταση.

Είτε πρόκειται για την επέκταση του Google Chrome ή για την εφαρμογή Android, δεν έχει σημασία ποια είναι η πρώτη σας εγκατάσταση. Εάν ξεκινήσετε με την επέκταση του Chrome, δημιουργήστε έναν λογαριασμό προσθέτοντας ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Μόλις εγκατασταθεί, εγκαταστήστε την εφαρμογή Android και χρησιμοποιήστε τα ίδια διαπιστευτήρια που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στην επέκταση του Chrome. Το κουμπί συγχρονισμού πρέπει να είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, αλλά καλό είναι να το ελέγξετε για να βεβαιωθείτε. Εάν είναι απενεργοποιημένο, απλά αγγίξτε το checkbox.

Για να το δοκιμάσετε, αντιγράψτε κάποιο κείμενο στον υπολογιστή σας και θα λάβετε ειδοποίηση αυτόματα στη συσκευή σας Android. Στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να επικολλήσετε το κείμενο σας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν διαθέτει ενότητα όπου θα εμφανίζεται το αντιγραμμένο κείμενο σας, επομένως θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένο ένα clipboard manager. Μια δωρεάν εφαρμογή clipboard που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι η Clipper. Αφού αντιγράψετε κάποιο κείμενο, αυτόματα εμφανίζεται στην εφαρμογή χωρίς προβλήματα.Το Clipper είναι ένα clipboard manager app που αποθηκεύει αυτόματα όλα όσα αντιγράφετε. Μεταβείτε αργότερα στο ιστορικό του προχείρου και οργανώστε τις «αντιγραφές» σας σε λίστες. Αντιγράψτε, επικολλήστε, επεξεργαστείτε και μοιραστείτε το περιεχόμενό τους. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε επαναλαμβανόμενα κομμάτια κειμένου στο Clipper και να τα αντιγράψετε όποτε χρειάζεται.


Scatter για Windows και Android


H εφαρμογή Scatter λειτουργεί εξαιρετικά τόσο στον υπολογιστή σας Windows όσο και στην συσκευή σας Android. Διαθέτει εύκολη ρύθμιση και αρχίζει να λειτουργεί αμέσως μετά την εγκατάστασή της στις δύο συσκευές.

Εγκαταστήστε το Scatter στον υπολογιστή σας Windows και, στη συνέχεια, στη συσκευή σας Android. Εάν την εγκαταστήσετε πρώτα στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Όταν εγκαθιστάτε την εφαρμογή Android, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Βεβαιωθείτε επίσης ότι χρησιμοποιείτε την επιλογή «Δημιουργία Λογαριασμού» (Create Account) και όχι την επιλογή «Σύνδεση» (Sign In). H εφαρμογή θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ένας λογαριασμός με αυτά τα διαπιστευτήρια.

Το ιστορικό χωρητικότητας έχει όριο 6.4GB, και η εφαρμογή θα εμφανίσει πόσο χώρο έχετε αφήσει με κάθε «επικόλληση». Κάθε κείμενο, εικόνα ή σύνδεσμος που αντιγράφετε θα εμφανίζεται αυτόματα στην εφαρμογή Scatter Android. Μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα ό,τι δεδομένα δεν χρειάζεστε πια, αγγίζοντας το κενό πλαίσιο προς τα αριστερά και επιλέγοντας τον κάδο ανακύκλωσης. Μετά την επιλογή ενός αρχείου θα δείτε επίσης επιλογές για να το μετακινήσετε σε άλλο φάκελο ή να το μοιραστείτε με φίλους και συνεργάτες.

Ο συγχρονισμός του προχείρου μεταξύ Android και υπολογιστή Windows δεν είναι τόσο περίπλοκος όσο φαίνεται. Οι παραπάνω εφαρμογές είναι δωρεάν και φιλικές για αρχάριους. Φυσικά, μπορείτε να τις δοκιμάσετε και τις δύο, και να κρατήσετε αυτή που σας βολεύει καλύτερα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα