Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Multiroom Audio: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πολυζωνικά συστήματα ήχου

Δεκ 26 2017
Χάρη στα προσιτά, ασύρματα ηχεία Multiroom, είναι ευκολότερο από ποτέ να δημιουργήσετε ένα πολυζωνικό σύστημα ήχου, και να «γεμίσετε» το σπίτι… μουσική!
Multiroom Audio: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πολυζωνικά συστήματα ήχου
Τα πολυζωνικά συστήματα ήχου (Multiroom), με τη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα, μετράνε λίγα χρόνια ζωής, ωστόσο κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ευελιξία τους που χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται. Με ένα σύστημα Multiroom μπορείτε να έχετε πολλαπλές πηγές ήχου, όπως διαδικτυακό streaming και περιεχόμενο από τις τοπικές οικιακές συσκευές, τα οποία μπορείτε να διοχετεύετε στα ηχεία των δωματίων όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να επιλέξετε να ακούτε την ίδια μουσική σε όλο το σπίτι, αλλά και να ελέγχετε ποια πηγή θα παίζει σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

Τα πολυζωνικά συστήματα ήχου έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που δε χρειάζεται πλέον να «μπλέκεστε» με καλώδια ή να εγκαταστήσετε σύνθετα συστήματα ελέγχου για να μπορείτε να «στέλνετε» τις αγαπημένες σας playlists σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Τώρα, όλα γίνονται με το πάτημα ενός πλήκτρου ή ακόμα και μόνο με τον ήχο της φωνής σας. Είτε «στήνετε» από την αρχή ένα σύστημα Multiroom ή απλά θέλετε να αναβαθμίσετε ένα υπάρχον σύστημα, παρακάτω θα βρείτε τι πρέπει να εξετάσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πολυζωνικό σύστημα ήχου.

Πώς λειτουργεί ένα πολυζωνικό σύστημα ήχου
Ένα σύστημα multiroom αποτελείται από ένα ή περισσότερα ηχεία και σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε μουσική σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας. Είτε θέλετε να στήσετε ένα νέο σύστημα ήχου είτε να αναβαθμίσετε ένα υπάρχον σύστημα Hi-Fi, πολυζωνικό σύστημα ήχου σημαίνει να προσθέσετε ένα ή περισσότερα ασύρματα ηχεία ή ασύρματες συσκευές στο σπίτι σας. Αυτά επικοινωνούν μεταξύ τους και μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone, στο tablet ή στον υπολογιστή σας. Και τώρα, ακόμα και από τη φωνή σας!

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποφασίσετε να «στείλετε» το αγαπημένο σας τραγούδι σε ολόκληρο το σπίτι ή να επιλέξετε διαφορετικό τραγούδι/playlist για κάθε δωμάτιο. Μπορείτε να μεταδώσετε μουσική από υπηρεσίες όπως Apple Music, Spotify κ.ά., να αναπαράγετε τη δική σας μουσική από μια συσκευή NAS ή έναν υπολογιστή ή να κάνετε streaming απευθείας από το smartphone ή το tablet σας.Εταιρείες όπως οι Sonos, Pure, Raumfeld και Yamaha ήταν μερικές από τις πρώτες στο χώρο των συστημάτων Multiroom, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν ενταχθεί περισσότερα Brands όπως οι Bose, LG, Panasonic, Samsung, Sony, Creative, και πιο πρόσφατα, οι Amazon, Apple και Google.

Το σύστημα ήχου Multiroom προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάζετε το αγαπημένο σας άλμπουμ ή λίστα αναπαραγωγής στο σύστημα ήχου στην κρεβατοκάμαρά σας, και στη συνέχεια πηγαίνοντας στο μπάνιο για ένα γρήγορο ντους να συνεχίζετε να ακούτε τα ίδια τραγούδια από διαφορετικό ηχείο. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε διαφορετικά τραγούδια σε ξεχωριστά δωμάτια και με διαφορετική ένταση για κάθε χώρο. Πρόκειται για μια ελκυστική πρόταση κυρίως για το γεγονός ότι μπορείτε να streamάρετε μουσική από οποιαδήποτε πηγή ήχου.

Η πλειοψηφία των συστημάτων Multiroom χρησιμοποιεί Wi-Fi. Ορισμένα συστήματα συνδέονται απευθείας στο τοπικό ασύρματο δίκτυο, ενώ άλλα δημιουργούν τη δική τους υποδομή Wi-Fi επιτρέποντας στα ηχεία να επικοινωνούν μεταξύ τους. Έτσι, δεν χρησιμοποιείτε το οικιακό ασύρματο δίκτυο όταν κάνετε streaming, κάτι που καθιστά το σύστημα ακόμα πιο ευέλικτο. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το τοπικό ασύρματο δίκτυο για streaming, το router θα πρέπει να είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε σενάριο χρήσης. Το streaming καταναλώνει μεγάλο μέρος του bandwidth, κάτι που σημαίνει ότι ίσως δε θα είναι και τόσο ομαλή η αναπαραγωγή μουσικής ή η χρήση του διαδικτύου από άλλους χρήστες στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλές λύσεις για να δημιουργήσετε το ιδανικό σύστημα Multiroom. Η πιο εύκολη λύση είναι να αποκτήσετε ένα σύστημα all-in-one που μπορεί να επεκταθεί, όπως και όταν το χρειάζεστε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ξεκινήσετε με ένα βασικό σύστημα και δύο ηχεία και στη συνέχεια να προσθέσετε ακόμη περισσότερα ηχεία στον ήδη υπάρχον εξοπλισμό σας. Επομένως, θα χρειαστείτε ηχεία που χρησιμοποιούν ασύρματη τεχνολογία για να συνδέονται μεταξύ τους (εφόσον πρόκειται για ηχεία ίδιας μάρκας). Τα περισσότερα ασύρματα ηχεία διαθέτουν εύκολες διαδικασίες ρύθμισης μέσω εφαρμογών που σάς επιτρέπουν να τα προσθέσετε εύκολα στο δίκτυό σας χωρίς την ταλαιπωρία του να πρέπει να πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης.

Δημοφιλείς τεχνολογίες για ασύρματο ήχο


Δεν χρησιμοποιούν όλα τα συστήματα ήχου τις ίδιες τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε την τεχνολογία που διαθέτει το κάθε σύστημα.

Wi-Fi
Η πλειοψηφία των ασύρματων συστημάτων ήχου χρησιμοποιεί το οικιακό ασύρματο δίκτυο για να λειτουργήσει, ωστόσο ορισμένα συστήματα ενδέχεται να διαφέρουν σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χρησιμοποιούν το δίκτυο σας. Για παράδειγμα, ορισμένες τεχνολογίες διαθέτουν ενσωματωμένο ασύρματο δίκτυο για να συγχρονίζονται μεταξύ τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση σε Wi-Fi router.

Qualcomm AllPlay
Με το πρωτόκολλο ασύρματου ήχου streaming Qualcomm AllPlay έχετε ήχο υψηλής πιστότητας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε streaming μουσικής ή άλλου περιεχομένου από υποστηριζόμενες εφαρμογές και συσκευές σε ασύρματα ηχεία. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του AllPlay περιλαμβάνεται και η δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου από διάφορες εφαρμογές για διαφορετικά ηχεία με διαφορετική ρύθμιση της έντασης για το καθένα. Σημαντική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι τα ηχεία ή άλλος εξοπλισμός ήχου να υποστηρίζει την εν λόγω τεχνολογία.

Play-Fi
Η τεχνολογία Play-Fi της DTS σάς επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο κατά τη διάρκεια μιας τυπικής σύνδεσης Wi-Fi και λειτουργεί με smartphones, tablets και υπολογιστές. Δεν χρειάζονται καλώδια ή άλλα εξαρτήματα για την εγκατάσταση ενός συστήματος. Το Play-Fi είναι ανοιχτή πλατφόρμα, που σημαίνει ότι διαφορετικά προϊόντα, από διαφορετικούς κατασκευαστές, που χρησιμοποιούν την εν λόγω τεχνολογία μπορούν να συνεργαστούν απροβλημάτιστα. Πλέον, χρησιμοποιεί λογισμικό DTS, το οποίο βοηθάει στη δημιουργία πολυκάναλου ήχου.

Bluetooth
Μια ακόμα ασύρματη λύση για streaming είναι το Bluetooth. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες ασύρματης σύνδεσης και μπορεί να μεταφέρει μουσική από το smartphone ή το tablet σε ένα ηχείο. Με μια σύνθεση που βασίζεται σε ηχεία Bluetooth, θα μπορείτε να κάνετε streaming μόνο από τη φορητή σας συσκευή σε ένα ηχείο Bluetooth, ενώ ο συγχρονισμός των ηχείων με την ίδια τεχνολογία γίνεται μόνο αν αυτά βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.

Google Cast
Το Google Cast είναι μια τεχνολογία που σάς επιτρέπει να μοιράζεστε το αγαπημένο σας περιεχόμενο (μουσική ή/και ταινίες, εκπομπές κ.λπ.) από το smartphone, το tablet ή το laptop σας, στην τηλεόραση ή τα ηχεία σας. Η διαχείριση του ήχου γίνεται εύκολα με δημοφιλείς εφαρμογές για iPhone, iPad, Android phone ή tablet, Mac ή Windows laptop, ή Chromebook.

AirPlay 2
To αναβαθμισμένο AirPlay της Apple είναι πιο ευέλικτο από ποτέ, αφού δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί (κυρίως συμβατότητας) της προηγούμενης έκδοσης. Πλέον, μπορείτε να ελέγχετε το οικιακό σύστημα ήχου και τα ηχεία σας σε όλο το σπίτι. Μπορείτε να παίζετε ένα τραγούδι στο σαλόνι και στην κουζίνα ταυτόχρονα. Να ρυθμίζετε την ένταση του ήχου σε κάθε δωμάτιο. Ή να ζητάτε να ξεκινά η μουσική σας απευθείας σε όλα τα ηχεία σας, συγχρονισμένα. Με τη χρήση του iPhone ή του iPad σας μπορείτε να μεταβείτε άμεσα και γρήγορα μεταξύ των ηχείων ώστε να συνεχίσετε να ακούτε τα ίδια τραγούδια καθώς κινείστε στους χώρους του σπιτιού. Εάν έχετε επιλέξει ως πηγή ήχου το iTunes στο desktop ή το laptop σας, μπορείτε να μεταφέρετε τη ψηφιακή βιβλιοθήκη σας χρησιμοποιώντας την εν λόγω εφαρμογή, ταυτόχρονα σε όλα τα ηχεία.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα