Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Προστατευθείτε από επιθέσεις Ransomware ενεργοποιώντας την ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους των Windows 10

Δεκ 11 2017
Η ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους των Windows 10 είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία σας από επιθέσεις ransomware.
Προστατευθείτε από επιθέσεις Ransomware ενεργοποιώντας την ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους των Windows 10
Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10, Fall Creators Update, παρουσίασε μερικά νέα χαρακτηριστικά και προσθήκες στις υπάρχουσες βελτιώσεις. Από όλες τις νέες δυνατότητες στην τελευταία έκδοση των Windows 10, η ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους είναι εξαιρετικά χρήσιμη και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την προστασία των αρχείων και των φακέλων σας από επιθέσεις ransomware.

Τι είναι η ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους
Γενικά, τα «παραδοσιακά» προγράμματα των Windows μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και τους φακέλους του συστήματός σας. Αυτό σημαίνει ότι, αν αυτά τα προγράμματα το επιλέξουν, μπορούν εύκολα να τροποποιήσουν το περιεχόμενο των αρχείων και των φακέλων. Τα κακόβουλα προγράμματα όπως το λυτρισμικό (γνωστό και ως ransomware) μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την απεριόριστη πρόσβαση και να κρυπτογραφήσουν όλα τα δεδομένα σας, κλειδώνοντας ουσιαστικά τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, προσπαθεί να σας εξαναγκάσει να πληρώσετε χρήματα (λύτρα), για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε αυτά.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το κακόβουλο λογισμικό, η Microsoft πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται «Ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους» στα Windows 10 ή πιο συγκεκριμένα στο Windows Defender. Αυτή η νέα λειτουργία σάς επιτρέπει να κλειδώνετε σημαντικούς φακέλους της επιλογής σας, έτσι ώστε κανένα πρόγραμμα, εκτός εάν θεωρείται ασφαλές από τη Microsoft ή ειδικά επιλεγμένο από εσάς, να μπορεί να τροποποιήσει αρχεία και φακέλους σε αυτόν τον συγκεκριμένο φάκελο.

Ενεργοποίηση και ρύθμιση παραμέτρων (Ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους)
Λόγω του περιορισμού που τοποθετεί σε άλλα προγράμματα, η ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να την ενεργοποιήσετε, πληκτρολογήστε «Windows Defender» στο πλαίσιο αναζήτησης του μενού Έναρξη και ανοίξτε το Κέντρο προστασίας του Windows Defender. Στο Windows Defender, μεταβείτε στην επιλογή «Προστασία από ιούς και απειλές» (το δεύτερο εικονίδιο στην αριστερή στήλη) και κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Ρυθμίσεις προστασίας από ιούς και απειλές» που εμφανίζεται στο δεξί πλαίσιο.Σε αυτό το παράθυρο μετακινηθείτε προς τα κάτω στο δεξί πλαίσιο, βρείτε την επιλογή «Ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους» και κάντε κλικ στο toggle που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, ώστε να εμφανίζεται ως «Ενεργό». Αυτή η ενέργεια θα ενεργοποιήσει την ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους. Από προεπιλογή, αυτή η λειτουργία έχει ρυθμιστεί ώστε να προστατεύει τους βασικούς φακέλους συστήματος όπως έγγραφα, εικόνες, βίντεο, μουσική, επιφάνεια εργασίας και αγαπημένα. Δεν μπορείτε να καταργήσετε αυτούς τους προεπιλεγμένους φακέλους, αλλά μπορείτε να επεκτείνετε την προστασία σε άλλους φακέλους.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Προστατευόμενοι φάκελοι» που εμφανίζεται ακριβώς από κάτω από το κουμπί Ανενεργό/Ενεργό. Κάντε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη προστατευμένου φακέλου», επιλέξτε το φάκελο ή ολόκληρο το δίσκο από το παράθυρο περιήγησης, επιλέξτε το φάκελο που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα προστατευμένων φακέλων και κάντε κλικ στο κουμπί «Επιλογή φακέλου».Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί «Επιλογή φακέλου», ο φάκελος θα προστεθεί στη λίστα προστατευμένων φακέλων. Από αυτό το σημείο, κάθε πρόγραμμα που προσπαθεί να τροποποιήσει αρχεία στον προστατευμένο φάκελο θα αποκλειστεί.

Εάν θέλετε να καταργήσετε την προστασία του φακέλου στο μέλλον, απλά κάντε κλικ στο κουμπί «Κατάργηση».Πώς να παρέχετε πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή
Εάν το αγαπημένο σας πρόγραμμα έχει αποκλειστεί από την πραγματοποίηση αλλαγών στον προστατευμένο φάκελο, τότε μπορείτε να δώσετε χειροκίνητα πρόσβαση σε αυτό. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα, κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Να επιτρέπεται μια εφαρμογή μέσω της ελεγχόμενης πρόσβασης σε φακέλους». Στο παράθυρο περιήγησης βρείτε το φάκελο εγκατάστασης εφαρμογής, επιλέξτε το αρχείο .exe και κάντε κλικ στο κουμπί «Άνοιγμα». Έτσι, προσθέσατε επιτυχώς μια εφαρμογή που μπορεί να τροποποιήσει αρχεία σε προστατευμένους φακέλους.Όταν χρησιμοποιείτε την ελεγχόμενη πρόσβαση σε φακέλους, ίσως διαπιστώσετε ότι ορισμένα προγράμματα μπλοκάρονται από το Windows Defender. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους δώσετε πρόσβαση όπως αναφέρεται παραπάνω. Μπορεί να προκαλέσει κάποια αναστάτωση αρχικά (κυρίως στους αρχάριους χρήστες), αλλά αυτή η ενέργεια θα προστατεύσει τα σημαντικά αρχεία σας όπως φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και άλλα δεδομένα από επιθέσεις ransomware και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Να έχετε κατά νου ότι αυτή η δυνατότητα δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τα κανονικά αντίγραφα ασφαλείας. Γι’ αυτό πάντα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα