Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Βελτιώστε τον ήχο της τηλεόρασής σας με ένα Soundbar

Δεκ 14 2017
Το soundbar είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τον ήχο της τηλεόρασής σας χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία, αν δεν διαθέτετε home cinema.
Βελτιώστε τον ήχο της τηλεόρασής σας με ένα Soundbar
Δεδομένου ότι οι σύγχρονες τηλεοράσεις γίνονται ολοένα και πιο λεπτές, ο χώρος για τα ηχεία στο εσωτερικό τους έχει συρρικνωθεί αρκετά. Φυσικά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μικρότερα ενσωματωμένα ηχεία στις τηλεοράσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, χαμηλότερη ποιότητα ήχου. Η ηχόμπαρα (ή αλλιώς soundbar) είναι ο ευκολότερος τρόπος να βελτιώσετε τον ήχο της τηλεόρασης σας, χωρίς την ανάγκη Home Cinema.

Πώς λειτουργεί το soundbar


Ο στερεοφωνικός ήχος κατανέμεται μεταξύ δύο καναλιών (αριστερά – δεξιά). Τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα καταγράφονται (και μεταδίδονται) με αυτό τον τύπο ήχου. Τα soundbars είναι σχεδιασμένα για δημιουργούν τέλειο ήχο virtual surround χρησιμοποιώντας μια έξυπνη τεχνολογία δονήσεων για να δίνεται η αίσθηση του πολυκάναλου ήχου. Μάλιστα, υπάρχουν προτάσεις που έρχονται με ξεχωριστό υπογούφερ για βαθιά μπάσα και άλλες χαμηλές συχνότητες, όπως τα χαμηλά μπάσα των ειδικών εφέ, προσφέροντας τέλεια κινηματογραφική εμπειρία.

Soundbar Vs Home Cinema
Το soundbar είναι μία λεπτή, μακρόστενη συσκευή ήχου που ενσωματώνει πολλά μεμονωμένα ηχεία τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη (δίπλα-δίπλα). Μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο πάνω ή κάτω από την τηλεόραση ή σε έπιπλο τηλεόρασης. Η σύνδεση με την τηλεόραση γίνεται συνήθως ασύρματα μέσω Bluetooth ή μέσω ενός μόνο καλωδίου, ώστε να μην μπλέκεστε με πολλά καλώδια. Από την άλλη, ένα σύστημα home cinema αποτελείται από αρκετά ηχεία τοποθετημένα γύρω από το δωμάτιο, και ως εκ τούτου υπάρχουν καλώδια παντού στο χώρο. Ένα home cinema σίγουρα προσφέρει πραγματικό πολυκάναλο ήχο (True Surround), αλλά ακόμα και το πιο οικονομικό soundbar μπορεί να προσφέρει βελτιωμένο ήχο με virtual surround – χωρίς την ανάγκη για καλώδια και πολλά ηχεία. Φυσικά, υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν πραγματικό ήχο surround. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόταση της Yamaha, το YSP-1600 MusicCast.


Αγοράζοντας Soundbar – Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε

Εξωτερικό υπογούφερ


Το υπογούφερ μπορεί είτε να είναι ενσωματωμένο στο Soundbar ή σε ξεχωριστό κουτί. Αν επιλέξετε με ξεχωριστό υπογούφερ, προτιμήστε ένα με ασύρματη σύνδεση. Έτσι δεν θα χρειαστεί να συνδεθεί καλώδιο πίσω από το soundbar (για το υπογούφερ). Με ένα soundbar όπως το Yamaha YSP-2500 Black, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ήχου.

Bluetooth για μουσική Εάν σας αρέσει να ακούτε μουσική από υπηρεσίες streaming μέσω του soundbar σας, επιλέξτε ένα μοντέλο με ενσωματωμένο Bluetooth. Στη συνέχεια θα είστε σε θέση να ακούτε μουσική μέσω του Spotify app στο smartphone ή το tablet σας μέσω του soundbar. Φυσικά, υπάρχουν προτάσεις που υποστηρίζουν και άλλα πρότυπα σύνδεσης, όπως το AirPlay της Apple, για streaming μουσικής από Mac, PC, iPod, iPhone, ή iPad.

Multiroom
Ορισμένα soundbars μπορούν να συνδεθούν ασύρματα σε σύστημα Μultiroom – όπου τα ηχεία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σπιτιού (στο δωμάτιο, στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα κ.λπ.). Όλα αυτά τα ηχεία ελέγχονται από ένα και μόνο app, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναπαράγουν διαφορετική ή την ίδια μουσική σε όλους τους χώρους του σπιτιού που υπάρχουν ηχεία. Έτσι, μπορείτε είτε να συνδέσετε το soundbar με το υπάρχον σύστημα σας ή να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα ήχου surround για πραγματική κινηματογραφική εμπειρία.

Είτε θέλετε απλά να βελτιώσετε τον ήχο της τηλεόρασης σας ή/και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική από όποια συσκευή αναπαραγωγής επιθυμείτε, υπάρχουν soundbars για όλα τα γούστα και απαιτήσεις. Μένει μονάχα να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα