Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

3 apps αναγνώρισης τραγουδιών για smartphones / tablets

Φεβ 14 2014
Βρείτε το τραγούδι που ακούτε – όπου κι αν βρίσκεστε - με τη βοήθεια του smartphone και μιας εφαρμογής.
3 apps αναγνώρισης τραγουδιών για smartphones / tablets
Βρίσκεστε στο αγαπημένο σας καφέ ή οδηγείτε το αυτοκίνητό σας και από τα ηχεία ακούγεται ένα μουσικό κομμάτι που σας αρέσει πολύ, αλλά δε γνωρίζετε ποιο είναι ώστε να το αποκτήσετε και να το ακούτε συχνότερα. Μια λύση που θα μπορούσατε να σκεφτείτε για να το ανακαλύψετε είναι να συγκρατήσετε λίγους στίχους και να τους πληκτρολογήσετε στο Google, αλλά δεν ακούγεται κάπως ξεπερασμένο; Η άλλη λύση είναι να διαθέτετε smartphone και να έχετε εγκαταστήσει μία εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών. Σε αυτή την περίπτωση αυτό που έχετε να κάνετε είναι – να σταματήσετε στην άκρη αν οδηγείτε, να τρέξετε την εφαρμογή στο smartphone και να πατήσετε το πλήκτρο αναγνώρισης. Σε λίγα δευτερόλεπτα η εφαρμογή θα αναγνωρίσει το τραγούδι, θα εμφανίσει τις απαραίτητες πληροφορίες στην οθόνη και θα σας δώσει μια σειρά από άλλες δυνατότητες, που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσουν.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, ίσως οι περισσότεροι να έχετε κατά νου το Shazam, την πρώτη εφαρμογή που προσέφερε κάτι τέτοιο και θεωρήθηκε επανάσταση. Αν και το Shazam παραμένει στην κορυφή, πλέον τη μοιράζεται με δύο εξίσου εξαιρετικές εφαρμογές. Και τις τρεις εφαρμογές που αναφέρουμε παρακάτω θα τις βρείτε διαθέσιμες δωρεάν τόσο για Android, όσο και για iOS (αποτέλεσε κριτήριο επιλογής), ενώ οι δύο από τις τρεις είναι διαθέσιμες και για Windows Phone. Μπορείτε να βρείτε και πολλές άλλες, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει το smartphone σας, ωστόσο αυτές που παραθέτουμε είναι με διαφορά οι καλύτερες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις δοκιμές μας.


Shazam
[iOS, Android, Windows Phone]

Πρόκειται για την εφαρμογή που τα ξεκίνησε όλα και κατάφερε όσο λίγες να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Παραμένει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των εφαρμογών με τα περισσότερα downloads και το όνομά της συνεχίζει να ταυτίζεται με την κατηγορία αυτή. Σας δίνει τη δυνατότητα για απεριόριστα tags (αναγνωρίσεις τραγουδιών) και παραμένει η εφαρμογή που συνδυάζει καλύτερα από όλες την ταχύτητα αναγνώρισης και την ακρίβεια. Τις «αρετές» της αυτές τις επιβεβαίωσε και στις δοκιμές μας όπου αναγνώρισε τα περισσότερα ξένα και ελληνικά τραγούδια (νέες κυκλοφορίες). Όσον αφορά την ταχύτητα, μοιράστηκε την πρώτη θέση με το SoundHound.
Από τη στιγμή που η εφαρμογή αναγνωρίσει το τραγούδι, έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε ένα μικρό απόσπασμα του, να το ακούσετε μέσω του Spotify (αν είναι εγκατεστημένο), να δείτε το σχετικό μουσικό βίντεο στο YouTube, να δείτε τους στίχους του αλλά και τη δισκογραφία του καλλιτέχνη, καθώς και να το αγοράσετε (από Amazon, Play ή iTunes). Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα να δημοσιοποιήσετε ένα tag σε κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, να δείτε ποια tags δημοσιοποιούν οι φίλοι σας σε αυτό, αλλά και δημιουργήσετε playlists στο Rdio με τα tags σας. Επίσης, σας ενημερώνει για τις νέες μουσικές επιτυχίες που παίζονται αυτόν τον καιρό.


SoundHound
[iOS, Android]

Η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή της κατηγορίας αναγνωρίζει γρήγορα και με αρκετή ακρίβεια τα τραγούδια και «κοιτά στα μάτια» το Shazam. Αφού αναγνωρίσει το τραγούδι, εμφανίζει λεπτομέρειες και artwork και σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε ένα πολύ μικρό απόσπασμα, να αναζητήσετε τους στίχους online, να το ακούσετε στο Spotify (αν είναι εγκατεστημένο) και να το δείτε στο YouTube. Επίσης, σας εμφανίζει πληροφορίες για τις επερχόμενες εμφανίσεις του καλλιτέχνη σε συνεργασία με το bandsintown.com, τη δισκογραφία του, αλλά και σχετικούς καλλιτέχνες. Και εδώ έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τα tags σε κοινωνικά δίκτυα και να διατηρείτε λίστα αγαπημένων. Αντίθετα από το Shazam, το SoundHound διαθέτει μια πιο «γεμάτη» αρχική σελίδα που, πέρα από το πλήκτρο αναγνώρισης, συγκεντρώνει και τις προτιμήσεις των χρηστών του.
Αν και φαίνεται να μη διαφέρει στις λειτουργίες από το Shazam, το SoundHound διαθέτει ένα μεγάλο όπλο έναντι του βασικού ανταγωνιστή του. Εκτός από την αναγνώριση των τραγουδιών που ακούγονται από κάποια ηχεία ή από το smartphone σας μπορεί να αναγνωρίσει, με αρκετή επιτυχία, ένα τραγούδι που θα τραγουδήσετε εσείς ή που θα μουρμουρίσετε τη μουσική του. Ναι, καλά διαβάσατε! Αν το τραγουδήσετε λίγο σωστά και το κομμάτι είναι γνωστό, το SoundHound θα τα καταφέρει.


musicXmatch
[iOS, Android, Windows Phone]

To musicXmatch ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τα άλλα δύο, καθώς έχει ως κύρια λειτουργία του την αναζήτηση στίχων, ενώ η αναγνώριση τραγουδιού αποτελεί έναν από τους τρόπους εύρεσης στίχων. Η εφαρμογή διαθέτει τη μεγαλύτερη βάση με περίπου 6 εκατομμύρια στίχους, στοιχείο που αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Ωστόσο, δε διαθέτει ούτε την επιτυχία, ούτε την ταχύτητα αναγνώρισης των άλλων δύο εφαρμογών και στις δοκιμές μας απείχε λίγο από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Shazam και του SoundHound. Η αρχική οθόνη του musicXmatch επικεντρώνει στην οργάνωση των τραγουδιών και η αναγνώριση τους εκτελείται από ένα μικρό πλήκτρο. Μετά την αναγνώριση έχετε τη δυνατότητα να δείτε τους στίχους και να μοιραστείτε το tag σας με φίλους σε κοινωνικά δίκτυα.
Αν και οι άλλες δύο εφαρμογές αναφέρουν ότι διαθέτουν δυνατότητα συγχρονισμένης ροής στίχων κατά την αναγνώριση του τραγουδιού (μέσω τρίτης υπηρεσίας), δεν καταφέραμε να δούμε κάτι τέτοιο στις δοκιμές μας. Αντίθετα, εδώ βρίσκεται ένα ακόμα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του musicXmatch, το οποίο, σε όσα τραγούδια διαθέτει τους στίχους, τους εμφανίζει κατά την αναγνώριση και μάλιστα ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το τραγούδι. Έτσι μπορείτε να τραγουδήσετε και εσείς μαζί καθώς «φωτίζεται» η επόμενη φράση όπως στα συστήματα karaoke!

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα