Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apps πληκτρολογίου για το Android

Φεβ 07 2014
Ένα καλύτερο πληκτρολόγιο για το Android smartphone ή το tablet σας μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ευχρηστία του και την άνεσή σας.
Apps πληκτρολογίου για το Android
Αν έχετε εδώ και καιρό ένα Android smartphone ή tablet, είναι πολύ πιθανόν κάποιες αλλαγές σε βασικά στοιχεία του, όπως το πληκτρολόγιο, να σας προβληματίζουν. Αυτό που διαθέτει η συσκευή σας το έχετε συνηθίσει και ίσως να το έχετε ρυθμίσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Όμως, η μεγάλη δύναμη του Android βρίσκεται στην εξέλιξη των εφαρμογών του. Το stock πληκτρολόγιο που έχει συνήθως μια συσκευή έχει αρκετές δυνατότητες με στόχο να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερο κοινό. Από την άλλη, τα εναλλακτικά πληκτρολόγια, με τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ τους, διαθέτουν αυτές τις δυνατότητες αλλά και πιο προχωρημένα χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια θα δείτε κάποια εναλλακτικά πληκτρολόγια, είτε δωρεάν είτε με πληρωμή και δοκιμαστική έκδοση, τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε παράλληλα με το stock πληκτρολόγιο.

Αν τα δάχτυλά σας είναι μεγάλα και δεν πετυχαίνετε σωστά το χτύπημα των πλήκτρων, κάποιες εφαρμογές επιτρέπουν το swipe, δηλαδή την επιλογή των γραμμάτων με σύρσιμο του δαχτύλου. Κάποιες άλλες έχουν εξελίξει σημαντικά το σύστημα εκμάθησής τους και μαθαίνουν από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις λέξεις, ενώ κάποια άλλα προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες παραμετροποίησης ακόμα και της εμφάνισής τους.


SwiftKey Keyboard


Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, πληκτρολόγιο που μπορείτε να κατεβάσετε. Η ικανότητά του να προβλέπει, όχι μόνο το επόμενο γράμμα της λέξης, αλλά ακόμα και την επόμενη λέξη είναι μοναδική και επιταχύνει σημαντικά την πληκτρολόγηση. Το SwiftKey δε μαθαίνει μόνο τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τις χρησιμοποιείτε όταν γράφετε ένα κείμενο στο Facebook ή το Twitter. Επίσης, η εφαρμογή υποστηρίζει swipe, συγχρονισμό του τρόπου γραφής σας μεταξύ των συσκευών σας και διαχωρισμό των λέξεων χωρίς τη χρήση space. Από τις εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε.


Swype Keyboard


Πρόκειται για το αντίπαλο δέος του SwiftKey. Υποστηρίζει swipe (καλύτερο από του SwiftKey) και πρόβλεψη της επόμενης λέξης (όχι τόσο πετυχημένη όσο του SwiftKey), αλλά και εντολές μέσω χειρονομιών, καθώς και εισαγωγή κειμένου μέσω κανονικής γραφής. Το Swype ήταν η πρώτη εφαρμογή που έφερε το swipe και σήμερα αποτελεί μία από τις εφαρμογές με την ταχύτερη εισαγωγή κειμένου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Swype υποστηρίζει αναγνώριση φωνής βασισμένη στη μηχανή της Dragon και τα αποτελέσματα στην υπαγόρευση ελληνικού κειμένου είναι εντυπωσιακά.


Thumb Keyboard


Κερδίζει μία από τις υψηλότερες θέσεις λόγω δύο χαρακτηριστικών: της εκπληκτικής παραμετροποίησης της εμφάνισής του και του διαχωρισμού των πλήκτρων για πληκτρολόγηση με τους αντίχειρες. Μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματά του, να επιλέξετε ένα από τα πολλά themes που διαθέτει, να ορίσετε το αποτέλεσμα χειρονομιών και να προσθέσετε δεύτερη χρήση για κάθε πλήκτρο όπως επιθυμείτε. Επίσης, μπορείτε να έχετε μια πλήρως παραμετροποιημένη μπάρα πάνω από τα γράμματα, στην οποία μπορείτε να βάλετε αριθμούς, σύμβολα, ακόμα και συντομεύσεις εντολών όπως copy και paste. Όσον αφορά στο διαχωρισμό των πλήκτρων, το Thumb διαθέτει, περά από τα τυπικά, layouts για 5-ιντσα phablets και 10-ινστα tablets που εκμεταλλεύονται το μέγεθος της οθόνης με τον καλύτερο τρόπο.


Google Keyboard (Πληκτρολόγιο Google)


Το πληκτρολόγιο που κρατούσε η Google μόνο για λογαριασμό της, ώστε να το ενσωματώνει μόνο στα Nexus, είναι πλέον διαθέσιμο από το Play και μάλιστα δωρεάν. Έτσι, χωρίς κόστος, έχετε τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά ια τα οποία άλλες εφαρμογές ζητούν αντίτιμο. Υποστηρίζει swipe, διαθέτει πρόβλεψη επόμενων λέξεων, συμπλήρωση τρέχουσας λέξης, λεξικά για 26 γλώσσες και, για όσους διαθέτουν έκδοση KitKat 4.4, emoticons. Προτιμήστε το αν δεν σας εντυπωσιάζουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά των άλλων εφαρμογών γιατί, πέρα από δωρεάν, είναι και πιο σταθερό.


TouchPal X Keyboard


To TouchPal είναι μια ακόμα δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζει swipe. Μάλιστα, εισάγει και μια επιπλέον λειτουργία βασισμένη στο swipe, την TouchPal X, η οποία σας επιτρέπει να γράψετε μια ολόκληρη πρόταση ταχύτατα, απλά με το σύρσιμο της πρώτης λέξης στο Space και στη συνέχεια με swiping μεταξύ των προτεινόμενων λέξεων που εμφανίζονται πάνω στα πλήκτρα. Αντίστοιχα, με τη λειτουργία TouchPal Curve επιταχύνεται η πληκτρολόγηση λέξης. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης χειρονομίες για άμεση εισαγωγή αριθμών και συμβόλων, Emoji και πρόβλεψη λέξης, καθώς και ενσωματώνει δυνατότητα για απ’ ευθείας δημοσίευση στο Twitter.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα