Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Asus NVIDIA GTX MARS 760

Φεβ 19 2014
Καθώς NVIDIA και AMD δίνουν τη δική τους μάχη, στους κατασκευαστές καρτών η Asus βγαίνει μπροστά με μια έξυπνη ιδέα βασισμένη στη GPU GTX 760 της NVIDIA.
Asus NVIDIA GTX MARS 760
Αν είστε μανιώδης gamer και βρίσκεστε σε αναζήτηση για το επόμενο «θηρίο» που θα αναλάβει τα γραφικά του υπολογιστή σας, είναι αδύνατο να προσπεράσετε αδιάφορα αυτήν την κάρτα γραφικών της Asus. Ο λόγος είναι απλός: ξεπερνά σε επιδόσεις ό,τι άλλο κυκλοφορεί και είναι φθηνότερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Αν δίνετε σημασία και στην εμφάνιση, τότε θα τη λατρέψετε!

H MARS 760 ανήκει στην κατηγορία προϊόντων Republic of Gamers (ROG) της Asus, μια κατηγορία που «διατηρεί» στενή σχέση με τους απανταχού gamers. Πρόκειται για μία dual GPU κάρτα γραφικών που ενσωματώνει δύο επεξεργαστές GeForce GTX 760 της NVIDIA σε ένα PCB (board) και συγκεκριμένα, δύο chips GK104 και διάταξη SLI. Κάθε GPU λειτουργεί στα 1006MHz, με μέγιστη συχνότητα τα 1072MHz, φέρνοντας την κάρτα στα επίπεδα των Radeon R9 290X και GeForce GTX 780 Ti των AMD και NVIDIA αντίστοιχα. Η κάρτα της Asus διαθέτει μνήμη DDR5 4GB, ωστόσο η ποσότητα αυτή είναι προσπελάσιμη ανά 2GB σε κάθε GPU με ανεξάρτητα bus των 256-bit.Οι διαστάσεις της κάρτας είναι κοντά σε αυτές των ανταγωνιστών της, διαθέτοντας μήκος 28 εκατοστών και καταλαμβάνοντας δύο slots.

Σύμφωνα με την Asus, η κάρτα είναι ταχύτερη από τη GeForce GTX Titan κατά 6% στο Bioshock Infinite, κατά 14% στο Crysis 3 και κατά 39% στο Tomb Raider. Όμως και σε μετρήσεις με το 3DMark 11 Extreme, η MARS 760 αφήνει πίσω τόσο την Titan κατά 7%, όσο και την κορυφαία GTX 780 Ti της NVIDIA. Η ψαλίδα ανοίγει ακόμα περισσότερο κατά τη σύγκρισή της με την R9 290X της AMD, με τις τιμές των δύο να είναι παραπλήσιες. Κρατήστε λοιπόν ότι η MARS 760 είναι αρκετά φθηνότερη από την Titan, λίγο φθηνότερη από την 780 Ti και διαθέτει κοντινές επιδόσεις αν παραμείνετε σε αναλύσεις έως 2560x1600. Αν θέλετε να ανέβετε παραπάνω, η λύση μιας κορυφαίας κάρτας μονής GPU είναι μάλλον μονόδρομος.Σημαντικό ρόλο στην ψύξη αυτή παίζουν οι δύο ανεμιστήρες των 85mm που σύμφωνα με την Asus δε συγκεντρώνουν σκόνη.

Οι διαστάσεις της κάρτας είναι κοντά σε αυτές των ανταγωνιστών της, διαθέτοντας μήκος 28 εκατοστών και καταλαμβάνοντας δύο slots. Εξωτερικά, η κάρτα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή με το αλουμινένιο περίβλημα και τα κόκκινα φινιρίσματα. Γίνεται δε ακόμα πιο εντυπωσιακή κατά τη λειτουργία της κάρτας, όταν ο κόκκινος φωτισμός LED που διαθέτει, πάλλεται στο ρυθμό των συχνοτήτων.

Η κάρτα διαθέτει τρεις θύρες DVI dual link (2x DVI-I, 1x DVI-D), καθώς και μια mini DisplayPort, ενώ η συσκευασία περιλαμβάνει και έναν DVI-σε-HDMI adapter. Για να τροφοδοτηθεί το «θηρίο» της Asus, διαθέτει δύο 8-πινες υποδοχές PCI-E με τη συσκευασία να περιλαμβάνει επίσης ένα καλώδιο από δύο 6-πινα σε ένα 8-πινο.Η κάρτα διαθέτει τρεις θύρες DVI dual link (2x DVI-I, 1x DVI-D), καθώς και μια mini DisplayPort, ενώ η συσκευασία περιλαμβάνει και έναν DVI-σε-HDMI adapter.

Με κατανάλωση 300Watt, η κάρτα θα μπορούσε να ανεβάζει θερμοκρασία επικίνδυνα, αλλά η Asus την έχει εφοδιάσει με το σύστημα ψύξης DirectCU II το οποίο καταφέρνει να την κρατήσει τη θερμοκρασία σε πολύ καλά επίπεδα για τη φύση της κάρτας. Σημαντικό ρόλο στην ψύξη αυτή παίζουν οι δύο ανεμιστήρες των 85mm που σύμφωνα με την Asus δε συγκεντρώνουν σκόνη. Κι αν νομίζετε ότι, με βάση τα παραπάνω, ο θόρυβος θα είναι ιδιαίτερα αισθητός, να σας προειδοποιήσουμε ότι θα βρεθείτε μπροστά σε έκπληξη.

Η MARS 760 αποτελεί μια ακόμα ισχυρή πρόταση που έχουν στη διάθεσή τους οι gamers. Αν για εσάς ακόμα και ένα 5-10% των επιδόσεων είναι σημαντικό, αλλά δεν πρόκειται να ξεπεράσετε την ανάλυση 2560x1600, δείτε την κάρτα της Asus σοβαρά, πολύ σοβαρά!

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα