Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Google Glass

Φεβ 04 2014
Ένα gadget από το μέλλον που φέρνει μπροστά στα μάτια σας, ανά πάσα στιγμή, όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και λειτουργίες.
Google Glass
Το πιθανότερο είναι πως έχετε ακούσει μέχρι σήμερα για το Glass της Google, αφού πρόκειται για την πρώτη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας που θα κυκλοφορήσει εμπορικά, προσβάσιμη από τον… απλό κόσμο! Τι είναι, όμως, το Glass, και που θα μπορεί να μας χρησιμεύσει;

Στην πράξη, το Glass – προσέξτε τον ενικό, έχει σημασία – είναι ένας σκελετός γυαλιών, που όμως δεν έχει φακούς. Αντίθετα, στο ένα άκρο του, σε σημείο που να μπορεί να κοιτάξει εύκολα το ένα από τα μάτια, βρίσκεται ένας μικρός κρύσταλλος, ένα πρίσμα, που λειτουργεί ως η οθόνη της συσκευής. Έχοντας το «εσωτερικό» ενός κινητού με Android, το Glass μπορεί να παρουσιάζει στην οθόνη του αντίστοιχες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα εισερχόμενα μηνύματα, δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα, τίτλους ειδήσεων κτλ. Αυτά, όμως, δεν αποτελούν αυτό που θα λέγαμε “επαυξημένη πραγματικότητα”, ούτε δείχνουν το γιατί μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο. Για να γίνει κατανοητό αυτό, θα πρέπει να αναφερθούμε σε νέες χρήσεις, που μέχρι τώρα δεν ήτανε εφικτές επειδή απλά δεν είχαμε τέτοιες συσκευές.Το Glass μπορεί να παρουσιάζει στην οθόνη του πληροφορίες, όπως για παράδειγμα εισερχόμενα μηνύματα, δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα, τίτλους ειδήσεων κτλ.

Σκεφτείτε, λοιπόν, την κλασσική εισαγωγή της ταινίας Terminator 2, όπου το ρομπότ από το μέλλον έρχεται στο παρόν, μπαίνει σε ένα... μπαρ, και αφού αναλύει την εκεί κατάσταση, ζητά από τους θαμώνες του τα... ρούχα τους. Σε αυτό το μικρό κομμάτι της ταινίας, ουσιαστικά βλέπουμε σχεδόν ακριβώς το πώς μπορεί να λειτουργεί το Glass της Google: αναλύοντας συνεχώς τον γύρω μας κόσμο, και παρέχοντάς μας χρήσιμες πληροφορίες για οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτόν, μπλεγμένες με άλλες, γενικότερες πληροφορίες, που μπορεί να μη σχετίζονται με το χώρο όπου βρισκόμαστε, αλλά απλά που μας ενδιέφεραν και θα θέλαμε να τις λάβουμε. Όπως οι προαναφερθέντες δημοσιεύσεις από κοινωνικά δίκτυα.Το Glass μπορεί, για παράδειγμα, καθώς βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι, να αναλύει τα γύρω μας κτίρια και να μας παρουσιάζει την ιστορία τους, τις κατόψεις τους κτλ.

Το Glass μπορεί, για παράδειγμα, καθώς βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι, να αναλύει τα γύρω μας κτίρια και να μας παρουσιάζει την ιστορία τους, τις κατόψεις τους κτλ. Μπορεί να μας παρουσιάζει χάρτες, από την υπηρεσία Google Maps, αλλά και να μας δίνει κατευθύνσεις βάσει αυτών, για να βρούμε εύκολα τον προορισμό μας, να μας ενημερώνει σε μια στιγμή ανάγκης για το πού βρίσκεται το κοντινότερο φαρμακείο, η και, το πιο απλό, να τραβάει φωτογραφίες και βίντεο από οτιδήποτε βρίσκεται στο οπτικό μας πεδίο ανά πάσα στιγμή.

Ίσως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αν και μια τέτοια χρήση έχει απαγορευτεί από τη Google για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι αυτή της αναγνώρισης προσώπων και παροχής πληροφοριών για αυτά. Φανταστείτε, για παράδειγμα, ενώ προχωράτε στο δρόμο, το Google να αναλύει τα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά σας, να τα αναγνωρίζει, και να σας παρέχει πληροφορίες για αυτά. Να αναγνωρίζει αυτόν με τον οποίο κάνατε chat αλλά ποτέ δεν είχατε συναντήσει ή να σας ενημερώνει ότι μόλις 200 μέτρα από σας βρίσκεται ένας φίλος σας σε ένα κατάστημα.Η εφαρμογή DriveSafe4Glass, με τη χρήση των αισθητήρων του Glass, ανιχνεύει πότε παίρνει ο ύπνος τον οδηγό, τον ξυπνά και τον οδηγεί στον πλησιέστερο χώρο για να ξεκουραστεί.

Αν και το Glass συνδυάζει χαρακτηριστικά από τα smartphones με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα σε ταινίες, η πραγματικότητα είναι πως αποτελεί ένα εντελώς καινούργιο gadget, που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στον πραγματικό αλλά και τον ψηφιακό μας κόσμο, τον τρόπο με τον οποίο αναζητούμε πληροφορίες και καταναλώνουμε δεδομένα, τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα social media. Πρόκειται για μια τεχνολογική επανάσταση, που ούτε η ίδια η Google δεν γνωρίζει ως που μπορεί να φτάσει, αφού η χρήση της δεν περιορίζονται στην καθημερινότητά μας, αλλά και στην ίδια την εργασία μας. Το Glass, για παράδειγμα, έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, μεταδίδοντας online την εξέλιξη τους, και παράλληλα παρέχοντας πληροφορίες για αυτές στον γιατρό που τις ολοκλήρωνε.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα