Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Οι 5 καλύτεροι video players για το Android

Φεβ 26 2014
Η παρακολούθηση ταινιών και γενικότερα βίντεο μπορεί να γίνει πιο απολαυστική αν χρησιμοποιείτε έναν καλό video player.
Οι 5 καλύτεροι video players για το Android
Tα Android smartphones και tablets διαθέτουν εξ’ ορισμού ένα δικό τους video player που σας επιτρέπει να αναπαράγετε κυρίως τα βίντεο που τραβάτε με τη συσκευή σας. Επιτρέπει επίσης, την αναπαραγωγή βίντεο λίγων βασικών φορμά, ενώ δε διαθέτει ούτε δυνατότητες οργάνωσης βιντεοθήκης, ούτε δυνατότητες αναπαραγωγής από άλλες συσκευές.

Τις ελλείψεις αυτές έρχεται να καλύψει μια πληθώρα εφαρμογών που μπορείτε να βρείτε στο Google Play, με την κάθε μία να διαθέτει ένα σημαντικό οπλοστάσιο δυνατοτήτων λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού που υπάρχει στην κατηγορία αυτή. Οι σύγχρονοι video players, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα σύνδεσης της συσκευής Android με την τηλεόραση, μπορούν να μετατρέψουν πλέον τη συσκευή σε μια μοναδική πηγή διασκέδασης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τους πέντε καλύτερους video players που επιλέξαμε από το Play, ωστόσο στο κατάστημα της Google μπορείτε να βρείτε πολλούς περισσότερους.


MX Player


Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του MX Player είναι η εκτενής και πολυδιάστατη συμβατότητα. Ο player υποστηρίζει σχεδόν κάθε συσκευή που κυκλοφορεί, ξεκινώντας από τις «αρχαίες» με Android 2.1. Συνδυάζοντας τη δυνατότητα του full hardware acceleration με την υποστήριξη πολλαπλών πυρήνων της CPU, ο ΜΧ Player καταφέρνει να αναπαράγει υψηλής ανάλυσης και κωδικοποίησης βίντεο, χαρακτηριστικό που τον καθιστά ιδανικό για να «προσφέρει» ταινίες στην τηλεόραση. Επιπλέον, υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμά αρχείων βίντεο και υποτίτλων.

O MX Player υποστηρίζει zoom του video με «τσίμπημα» της οθόνης και άλλες κινήσεις, καθώς και αυτόματη περιστροφή. Οι δυνατότητές του μπορούν να αναβαθμιστούν με τη χρήση plugins, όπως το plugin για τη χρήση από παιδιά. Με αυτό, η συσκευή κλειδώνει στο περιβάλλον του video player ώστε να μπορεί το παιδί να απολαύσει μια ταινία χωρίς να ανησυχείτε αν θα τρέξει άλλες εφαρμογές. Όλα αυτά, αλλά και το φιλικό και όμορφο περιβάλλον, έχουν κάνει τον MX Player έναν από τους πιο δημοφιλείς video players.


BS Player


Άλλος ένας ιδιαίτερα δημοφιλής video player που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε downloads. Γνωστός για την απλότητά του από την έκδοση για PC, ο BS Player υποστηρίζει όλα τα γνωστά φορμά βίντεο και υποτίτλων και τα αναπαράγει είτε με hardware, είτε με software decoding. Κατά το hardware decoding, ο player μπορεί να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη περισσότερων του ενός πυρήνων, ενώ μπορεί να αναπαράγει βίντεο τόσο από τοπικά αρχεία, όσο και μέσω streaming από άλλες συσκευές του δικτύου. Όπως ο MX Player, έτσι και ο BS Player υποστηρίζει zoom στο βίντεο με «τσίμπημα» της οθόνης και πλήθος άλλων κινήσεων, αλλά δε διαθέτει το φιλικό περιβάλλον του MX Player.

Δύο σημαντικές δυνατότητες του BS Player είναι η αναπαραγωγή βίντεο σε παράθυρο pop out και η αυτόματη εύρεση υποτίτλων. Με την πρώτη, μπορείτε να βλέπετε ένα βίντεο σε παράθυρο, στη γωνία, καθώς χρησιμοποιείτε άλλη εφαρμογή, ενώ με τη δεύτερη γλιτώνετε από την αναζήτηση υποτίτλων ώστε να απολαύσετε άμεσα το βίντεο. Προσθέστε την υποστήριξη θεμάτων και skins και έχετε έναν εξαιρετικό video player στη διάθεσή σας.


VPlayer Video Player


O VPlayer είναι ένας από τους ελάχιστους video players που μπορούν, λόγω full hardware acceleration και υποστήριξη πολλαπλών πυρήνων, να αναπαράγουν ακόμα και βίντεο Full HD υψηλής κωδικοποίησης. Όπως φαίνεται, αυτό αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του VPlayer και το σημείο που έχουν δώσει οι κατασκευαστές του τη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς δεν διαθέτει την πληθώρα δυνατοτήτων και την υποστήριξη συσκευών που διαθέτουν άλλοι video players. Συν τοις άλλοις, η πλήρης έκδοση της εφαρμογής είναι ξεκλείδωτη μόνο για μια εβδομάδα και το «κλειδί» κοστίζει.

Ο VPlayer μπορεί να παίξει βίντεο από τοπικά αρχεία, από άλλες συσκευές του δικτύου μέσω streaming, από το Dropbox, το Facebook, ακόμα και το YouTube! Υποστηρίζει πολλαπλά φορμά, ενώ το «καθαρό» περιβάλλον του προστίθεται στα πλεονεκτήματά του.


VLC for Android Beta


Ο video player που έχει σαρώσει στα PCs (αν και «βαρύς»), έχει εισέλθει και στην κατηγορία των φορητών Android συσκευών, αλλά είναι ακόμα σε Beta και σύμφωνα με τους κατασκευαστές χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν (hardware decoding σε περισσότερες συσκευές, βελτιώσεις στην απόδοση, κ.ά). Ωστόσο, και αυτή η έκδοση διαθέτει το «ισχυρό όπλο» της έκδοσης για PC που δεν είναι άλλο από την αναπαραγωγή οποιουδήποτε αρχείου χωρίς τη χρήση επιπλέον codecs. Η εφαρμογή μπορεί να αναπαράγει βίντεο από άλλες συσκευές του δικτύου μέσω streaming, αλλά και μουσική.

Όντας σε Beta, o VLC δεν είναι και ο πιο σταθερός ή γρήγορος video player, ενώ δε διαθέτει κάποιο επιπλέον χαρακτηριστικό που δε θα βρείτε σε άλλους players, εκτός από το χρονοδιακόπτη ύπνου που εξοικονομεί και ενέργεια. Αν έχετε τη συνήθεια να παίζετε αρχεία πολλών διαφορετικών φορμά, ο VLC αποτελεί μια επιλογή, αλλιώς χρησιμοποιήστε κάποιον άλλο player και περιμένετε την τελική έκδοσή του.


RealPlayer


Πρόκειται για τη «μετενσάρκωση» στο Android του γνωστού player που κυριαρχούσε στα PCs πριν από περίπου 15 χρόνια. Στη σύγχρονη έκδοσή του για συσκευές Android, ο RealPlayer διαθέτει ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και προορίζεται όχι μόνο για την αναπαραγωγή βίντεο, αλλά και μουσικής και φωτογραφιών. Η εφαρμογή διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες οργάνωσης και διαχείρισης των multimedia αρχείων, υποστηρίζει πολλά φορμά, «βλέπει» τα βίντεο του YouTube και ερευνά για άλλα βίντεο στο Internet.

O RealPlayer σας δίνει τη δυνατότητα να μετακινήστε μπρος και πίσω στο βίντεο που αναπαράγεται με βήμα 10 δευτερολέπτων. Επίσης, μπορείτε να έχετε ως bookmarks κάποια βίντεο, αλλά και πολλαπλά σημεία σε ένα βίντεο, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα