Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Samsung Galaxy Note 4

Φεβ 20 2015
Ο διάδοχος του εξαιρετικού Galaxy Note 3 είναι εδώ και βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο της καλύτερης συσκευής της αγοράς.
Samsung Galaxy Note 4
Αν και η σειρά Galaxy S θεωρείται η ναυαρχίδα της Samsung, στην πραγματικότητα αυτός ο τίτλος ανήκει στη σειρά Note, τουλάχιστον στο δεύτερο μισό κάθε χρονιάς. Πράγματι, αν συγκριθεί, για παράδειγμα, το Galaxy S5 με το Galaxy Note 4, είναι εύκολο να παρατηρήσει κανείς ότι το δεύτερο είναι ανώτερο σε όλους τους τομείς. Οι δύο συσκευές ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία από άποψης μεγέθους, όμως πλέον η διαφορά και σε αυτόν τον τομέα είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, λόγω της τάσης συνεχούς αύξησης της διαγωνίου της οθόνης όλων των συσκευών. Το Galaxy Note 4 εξακολουθεί να προωθείται περισσότερο ως συσκευή παραγωγικότητας και φροντίζει να δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό αυτό.Το Galaxy Note 4 ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις σχεδιαστικές γραμμές και την premium κατασκευαστική φιλοσοφία του Samsung Galaxy Alpha.

Παραγωγικότητα χωρίς μεγάλη οθόνη δεν νοείται και το Note 4 μένει πιστό στην παράδοση που δημιούργησε η ίδια η σειρά Note με τις μεγάλες διαγώνιους, ενσωματώνοντας ένα panel των 5,7 ιντσών, όπως ακριβώς συνέβαινε και με το Note 3. Σε αντίθεση με τον διάδοχο όμως, η ανάλυση έχει ανέβει στην αστρονομική τιμή των 2560x1440 pixels, που συνεπάγεται 515ppi. Δεν είναι η πρώτη οθόνη με τέτοια ανάλυση, αφού προηγήθηκε το LG G3 και μερικές άλλες συσκευές. Όμως, παρά το χαμηλότερο ppi σε σχέση με το G3, εδώ η ανάλυση αυτή αναδεικνύεται λίγο περισσότερο λόγω της μεγαλύτερης διαγωνίου, αφού στις 5,5 ίντσες η διαφορά σε σχέση με τα 1080p ήταν ακόμη πιο αμελητέα. Η οθόνη του Note 4 αριστεύει και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς (αντίθεση, γωνίες θέασης, πιστότητα χρωμάτων και φωτεινότητα), με αποτέλεσμα να μην αποτελεί υπερβολή η άποψη ότι πρόκειται για μία από τις κορυφαίες οθόνες της αγοράς.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα όμως των Note και ακόμη περισσότερο του Note 4 δεν είναι η ποιότητα της οθόνης αυτή καθαυτή, αλλά η συνεργασία της με την γραφίδα που ενσωματώνεται στη συσκευή. Το περίφημο S Pen είναι πλέον πιο εργονομικό, ενώ η οθόνη έχει γίνει πιο ευαίσθητη στο input του, υποστηρίζοντας 2048 επίπεδα πίεσης. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η χρήση γραφίδας σε οθόνη smartphone δεν είναι ό,τι πιο βολικό, στο Note 4 έχουμε την καλύτερη σχετική υλοποίηση στην αγορά.Η γραφίδα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Galaxy Note 4, αφού στον ανταγωνισμό είτε δεν υπάρχει, είτε δεν γίνεται το ίδιο καλή εκμετάλλευσή της.

Όπως είχε δείξει το παράδειγμα του, εξαιρετικού κατά τα άλλα, G3, η QHD ανάλυση απαιτεί και ισχυρό hardware. Το Note 4 δεν απογοητεύει, ενσωματώνοντας το Snapdragon 805, το γρηγορότερο 32-bit chipset της Qualcomm, σε συνδυασμό με 3GB RAM. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα κορυφαίες και το γεγονός ότι κάποιες άλλες συσκευές με παλαιότερα chipset ξεπερνούν το Note 4 σε κάποια benchmarks δεν μειώνει το επίτευγμά του, αφού το Note 4 λειτουργεί σε υψηλότερη ανάλυση. Αυτό που μετράει είναι ότι τα πάντα κινούνται ομαλά και γρήγορα, είτε πρόκειται για μεταβάσεις από τη μία οθόνη του λειτουργικού στην άλλη είτε για 3D παιχνίδια. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι 32GB, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασής του μέσω κάρτας microSD χωρητικότητας έως και 128GB.Η κάμερα του Galaxy Note 4 παράγει απαράμιλλα αποτελέσματα. Εννοείται ότι εξακολουθεί να υποστηρίζεται η δυνατότητα καταγραφής 4K video.

Το Note 4 χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη, βασισμένη στο Android 4.4.4 έκδοση του TouchWiz interface, στην οποία έχουν αφαιρεθεί χαρακτηριστικά εντυπωσιασμού και μεγάλο ποσοστό του bloatware (επιπλέον software που ενσωματώνουν οι εταιρείες κατασκευής) κι έχει ενισχυθεί ο παράγοντας του multitasking. Έτσι, ενώ η σειρά Note ήδη διέπρεπε στην εκτέλεση πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, τα επιπλέον σχετικά χαρακτηριστικά και η αναβαθμισμένη χρήση του stylus καθιστούν το Note 4 το καλύτερο multitasking κινητό της αγοράς. Σύντομα αναμένεται και η αναβάθμιση του λειτουργικού σε Android 5.0.1, που πρόκειται να του δώσει νέα ώθηση σε επίπεδο χαρακτηριστικών.

Η κάμερα του Note 4 δε θα μπορούσε να μη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Πρόκειται για έναν 16MP φακό της Sony με οπτική σταθεροποίηση, ο οποίος παράγει εξαιρετικές εικόνες από κάθε άποψη, που ξεπερνούν τα ήδη πολύ καλά αποτελέσματα του Note 3. Υπάρχει και πάλι η δυνατότητα καταγραφής 4K video, ενώ η μπροστινή κάμερα έχει αναβαθμιστεί κι έχει φθάσει στα 3,7MP, δηλαδή στην ίδια ανάλυση με την οθόνη.Το Note 4 είναι η πραγματική "ναυαρχίδα" της Samsung, ξεπερνώντας το S5 σε όλους τους τομείς.

Αν και η μπαταρία του Note 4 παραμένει ίδια σχεδόν με του προκατόχου της, η αυτονομία δεν έπεσε παρά την χρήση οθόνης υψηλότερης ανάλυσης. Μάλιστα, παρουσιάζεται ακόμη υψηλότερη, καθιστώντας την συσκευή απολύτως ικανοποιητική και από αυτή την άποψη.

Δεν θα ήταν άστοχο να ισχυρισθεί κανείς ότι πρόκειται, προς το παρόν τουλάχιστον, για μία από τις καλύτερες, αν όχι για την καλύτερη, Android συσκευή της αγοράς. Το chipset που ενσωματώνει είναι κορυφαίο (για τα δεδομένα των αρχών του 2015), η οθόνη του και η κάμερά του το ίδιο και γενικά δεν υστερεί σε κάποιον τομέα. Η γραφίδα εξακολουθεί να δίνει στο Note 4 το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες συσκευές, αφού ο ανταγωνισμός είτε δεν προβλέπει τη χρήση της, είτε την υλοποιεί χειρότερα. Το Note 4 δεν είναι προσιτή συσκευή, αλλά είναι πραγματική επένδυση, αν αυτό που θέλετε από τη συσκευή σας είναι η έλλειψη συμβιβασμών σε όλους τους τομείς.


Δείτε το σχετικό video:
 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα