Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips για να τραβάτε καλύτερες selfies

Φεβ 16 2015
Είτε τις βλέπετε ως στοιχείο ναρκισσισμού, είτε ως μορφή τέχνης, οι selfies είναι πλέον μια κυρίαρχη τάση στη φωτογραφία, οπότε ας δούμε κάποια μικρά μυστικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Tips για να τραβάτε καλύτερες selfies
Η λέξη «selfie» είναι πλέον γνωστή σε όλες τις ηλικίες και σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες των smartphones. Έρευνες αναφέρουν ότι στις νεαρές ηλικίες, οι selfies αποτελούν ακόμα και το ένα τρίτο των συνολικών φωτογραφιών, αν και αυτό είναι μάλλον κάτι που έχουμε όλοι διαπιστώσει.

Αν και τα χαρακτηριστικά των selfies ποικίλουν σε όλο τον κόσμο (το selfiecity.net δίνει μια πολύ καλή εικόνα πέντε πόλεων ανά τον κόσμο), υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που παραμένουν σταθερά. Σύμφωνα με το selfiecity.net, κυρίαρχη ηλικία των selfies είναι τα 21-25 (οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη είναι πιο κοντά στα 25), οι γυναίκες είναι πλειοψηφία (στη Μόσχα έχουν τη μεγαλύτερη διαφορά από τους άντρες), ενώ περισσότερες λήψεις γίνονται σε στιγμές έντασης και το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι φυσικά η χαρά.

Αν και οι selfies εκφράζουν μια αυθόρμητη στιγμή, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτές τα δικά τους μικρά μυστικά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Αν και είναι πολλά, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά που θα κάνουν τις δικές σας selfies να μαζέψουν τα περισσότερα likes!

1. Φωτιστείτε!


Αν και δεν αποτελεί «must», ένας καλός φωτισμός κατά τη λήψη θα αναδείξει καλύτερα από πού θέλετε να προβάλλετε, είτε πρόκειται για το πρόσωπό σας, είτε για το καινούριο σας σκουλαρίκι. Φροντίστε να είστε σε ένα σημείο που να μην είναι ιδιαίτερα φωτεινό, αλλά και ούτε πολύ σκοτεινό, καθώς ο φακός των περισσότερων smartphones δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί σε δύσκολες συνθήκες. Ένα hi-end smartphone μπορεί να ξεπεράσει κάποιες δυσκολίες, ωστόσο τα περισσότερα παράγουν πολύ θόρυβο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

2. Με καθαρό background
Πριν πατήσετε το πλήκτρο λήψης ρίξτε μια ματιά… πίσω σας. Σίγουρα δε θέλετε ένα πολύχρωμο – ενίοτε και ακατάστατο – περιβάλλον, γεμάτο με αντικείμενα και λεπτομέρειες που θα κλέψουν τα βλέμματα. Η selfie είναι για τον εαυτό σας και πρέπει να φροντίσετε γι’ αυτό. Προτιμήστε λοιπόν, όταν βγάζετε selfie σε κλειστό χώρο, να έχετε πίσω σας μονόχρωμους τοίχους και γενικά, ένα «καθαρό» περιβάλλον που θα αναδείξει εσάς. Σε ανοιχτούς χώρους, φροντίστε απλά αυτό που θέλετε να φανεί στο background να έχει κάποια απόσταση από εσάς, εκτός αν είναι σκοπός σας να το αναδείξετε και αυτό.

3. Η επεξεργασία δεν απαγορεύεται...
... και κανείς δε θα θεωρήσει ότι προσπαθείτε να κρύψετε κάτι χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο (εκτός από τις έτσι κι αλλιώς «κακές γλώσσες»). Μπορείτε να κάνετε crop και να κρατήσετε το κομμάτι που θέλετε, να εφαρμόσετε ένα φίλτρο, αλλά καλό θα είναι να μην προσπαθήσετε να σβήσετε μια μικρή ατέλεια. Η selfie προϋποθέτει ανεμελιά και αυτοπεποίθηση.

4. Η σωστή γωνία


 
Στην έρευνά μας στο selfiecity.net παρατηρήσαμε ότι οι selfies (και στις 5 πόλεις) με τα μάτια να κοιτούν ψηλά υπερτερούσαν αυτών με τα μάτια να κοιτούν χαμηλά. Σίγουρα θα έχετε δει πολλές selfies να έχουν τραβηχτεί με το smartphone σε λίγο μεγαλύτερο ύψος από το κεφάλι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται λίγο μεγαλύτερα και η μύτη λίγο μικρότερη. Δοκιμάστε να εκτείνετε το λαιμό σας και ίσως έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Γενικότερα πάντως, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι selfies ανφάς (ή με τους ώμους παράλληλα στο φακό) και να υπάρχει πάντα κάποια γωνία στη λήψη, καθώς έτσι διακρίνονται οι όγκοι που κάνουν τη φωτογραφία να φαίνεται πιο αληθινή.

5. Ακίνητος (-η)!
Επειδή τη selfie δε την τραβά κάποιος άλλος που μπορεί να κρατήσει το smartphone σταθερά με τα δυο του χέρια, ούτε έχετε μαζί σας κάποιο τρίποδο, φροντίστε να παραμείνετε όσο το δυνατό πιο ακίνητος κατά τη λήψη για να έχετε ένα καθαρό αποτέλεσμα. Η λήψη των περισσότερων smartphones θολώνει στην παραμικρή κίνηση (όποιες ρυθμίσεις κι αν κάνετε), οπότε μια σταθερή πόζα είναι απαραίτητη.

6. Τραβήξτε πολλές λήψεις, δεν κοστίζουν
Στον αγώνα για μια σωστή selfie να είστε σπάταλοι στις λήψεις. Αυτός είναι ένας κανόνας τον οποίο πρέπει να θυμάστε, ακόμα κι αν χρειαστεί να μείνετε στην πόζα σας λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω. Όσες λήψεις δεν σας αρέσουν μπορείτε να τις σβήσετε εύκολα, αλλά μια ιδιαίτερη στιγμή είναι δύσκολο να την επαναλάβετε.

7. Ακολουθήστε τον κανόνα των τρίτων


Ένας γνωστός κανόνας στη φωτογραφία είναι ο κανόνας των τρίτων. Στις selfies, ο κανόνας αυτός μπορεί να μην ακολουθηθεί κατά γράμμα, αλλά όσο πιο σωστά τον εφαρμόσετε (όπου γίνεται) δε θα βγείτε χαμένοι. Βάλτε το πρόσωπό σας στην πάνω δεξιά ή πάνω αριστερή γωνία και δοκιμάστε...

8. Have fun!


Οι «λυπημένες» selfies είναι λιγότερες από μία στο εκατομμύριο και αυτός ο αριθμός αυτός δε χρειάζεται να μεγαλώσει για κανένα λόγο. Ο όρος selfie έχει ταυτιστεί με τη χαρά, την ανεμελιά και την αυτοπεποίθηση. Αν κάτι από αυτά λείπει, καλύτερα να τραβήξετε τους άλλους και όχι μια selfie. Βάλτε τρέλα λοιπόν...

9. Κάντε κάτι ενδιαφέρον
Αν θέλετε η selfie σας να ξεχωρίσει από τις χιλιάδες από ανεβαίνουν κάθε μέρα online, κάντε κάτι που τραβήξει το ενδιαφέρον. Φορέστε ένα παράξενο καπέλο ή βάψτε το πρόσωπό σας και θα δείτε ότι αυτή η selfie σας θα γίνει η πιο δημοφιλής.

10. Μην το παρακάνετε
Ναι, υπάρχουν κάποιοι που ανεβάζουν στο Facebook μία selfie κάθε 2-3 ώρες. Κρατήστε αυτόν τον αριθμό χαμηλά (έως μία selfie ανά εβδομάδα), εκτός κι αν θέλετε οι φίλοι σας να βαρεθούν και να σας χαρακτηρίσουν εγωπαθή.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα