Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Toshiba Encore Mini WT7-C-100

Φεβ 26 2015
Αν θέλετε την πλήρη εμπειρία των Windows 8 στα χέρια σας, μπορείτε να την έχετε με πολύ χαμηλό κόστος, χάρις στο Toshiba Encore Mini WT7-C-100.
Toshiba Encore Mini WT7-C-100
Η πιο συχνή κριτική που ακούει κανείς για τα Windows 8 είναι ότι "ταιριάζουν περισσότερο σε tablet". Φυσικά αυτό ισχύει και η Microsoft, μαζί με άλλους κατασκευαστές, έχουν φροντίσει εδώ και καιρό να προμηθεύσουν την αγορά με tablets που τρέχουν το λειτουργικό της αμερικανικής εταιρείας, είτε στην "κουτσουρεμένη" RT έκδοση, που δεν υφίσταται πλέον, είτε στην πλήρη εκδοχή του. Στη δεύτερη περίπτωση, τα προϊόντα που κυκλοφορούσαν ήταν κατά κανόνα ακριβά, δικαιολογώντας την τιμή τους τόσο λόγω της "ιπποδύναμής" τους, όσο και λόγω της ευχάριστα ιδιόμορφης εμπειρίας που πρόσφεραν τα κανονικά Windows 8 σε περιβάλλον tablet. Πλέον, μπορούν να βιώσουν αυτή την εμπειρία και όσοι δεν επιθυμούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού εμφανίζεται πλέον ένα νέο κύμα Windows 8 tablets με τιμή που κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η Toshiba παρουσιάζει το Toshiba Encore Mini WT7-C-100, το οποίο έρχεται να συνδυάσει την χαμηλή τιμή με την σιγουριά που συνεπάγεται το όνομα της ιαπωνικής εταιρείας.Το tablet της Toshiba διαθέτει μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη, που αυξάνουν το μέγεθός του, αλλά διευκολύνουν το κράτημα.

Το Encore Mini είναι ένα tablet 7 ιντσών με ανάλυση οθόνης 1024x600 και λόγο πλευρών 16:9, με ικανοποιητικές γωνίες θέασης και φωτεινότητα. Ζυγίζει 349 γραμμάρια και γενικά δεν δείχνει να κάνει κάποια προσπάθεια να ξεχωρίσει σχεδιαστικά ή να περιορίσει το μέγεθός του. Σκοπός του άλλωστε είναι να αποτελέσει μία χρηστική συσκευή χαμηλού κόστους και όχι ένα υπόδειγμα καινοτόμου σχεδιασμού, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τη σειρά Yoga της Lenovo.

Ο επεξεργαστής που ενσωματώνει το Encore Mini είναι ο τετραπύρηνος Intel Atom Z3735G στο 1,33 GHz, που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1,83GHz μέσω της τεχνολογίας Burst της Intel, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα γραφικά είναι δουλειά της ενσωματωμένης λύσης της Intel, του Intel HD Graphics, ενώ η ποσότητα της μνήμης RAM κυμαίνεται στο 1GB, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DDR3L RAM στα 1333MHz.Η ποιότητα κατασκευής του Encore Mini είναι στιβαρή, ενώ ο σχεδιασμός του ακολουθεί κλασσικές γραμμές.

Πρόκειται για ένα σύνολο που αποδεικνύεται παραπάνω από αρκετό για να υποστηρίξει τα Windows 8.1 with Bing, δηλαδή την πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η χρήση μόνο ενός Gigabyte μνήμης, η όλη εμπειρία είναι ομαλή σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ ενδεικτικό για τις δυνατότητες του Encore Mini είναι ότι μπορεί να τρέξει άνετα ακόμη και παλιά, αλλά απαιτητικά παιχνίδια, για τα δεδομένα των tablet τουλάχιστον, όπως το Half-Life 2.

Από εκεί και πέρα, το μέγεθος των 7 ιντσών, αν και είναι ιδανικό από άποψης φορητότητας, σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε λίγο στον χειρισμό του κλασικού desktop, το οποίο διαθέτει σχετικά μικρά εικονίδια και θα προτιμήσετε την αρχική οθόνη των Windows 8 με τα ευμεγέθη tiles. Πάντως, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα tablet και μάλιστα φθηνό, η δυνατότητα πλοήγησης σε desktop περιβάλλον αφήνει περισσότερο την αίσθηση ενός ενδιαφέροντος bonus και όχι ενός δύσχρηστου interface.Η δυνατότητα χρήσης της πλήρους σουίτας του Office 365 εκτοξεύει τον παράγοντα της παραγωγικότητας στα ύψη.

Τα 16GB του Encore Mini δεν είναι πολλά για τα Windows 8, όμως η Microsoft "ρεφάρει" για αυτό με έναν εξαιρετικό τρόπο: οι αγοραστές του tablet της Toshiba δικαιούνται δωρεάν αποθηκευτικό χώρο ενός Terrabyte (!) στο OneDrive, στο πλαίσιο της επίσης δωρεάν δυνατότητας χρήσης του Office 365 για έναν χρόνο. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσφορά, που για πολλούς μπορεί να δικαιολογήσει από μόνη της την αγορά ενός Windows tablet. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, το Encore Mini διαπρέπει στον τομέα της παραγωγικότητας, με εξαίρεση τις προαναφερθείσες μικρές δυσκολίες κατά την χρήση των desktop χαρακτηριστικών στη μικρή του οθόνη. Οι δυνατότητες πάντως υπάρχουν όλες στα χέρια σας.Ολόκληρα τα Windows 8 στα χέρια σας, με πολύ χαμηλό κόστος και δώρο 1TB αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive. Τι άλλο θέλετε;

Η αυτονομία του tablet της Toshiba είναι ικανοποιητική για tablet, επιτρέποντας περίπου 6 ώρες συνεχούς χρήσης, οπότε θα χρειαστεί να το φορτίζετε μία φορά την ημέρα εάν δεν μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας. Διαφορετικά, μπορεί να αντέξει και περισσότερο.

Αν και η desktop πλευρά των Windows 8 δεν είναι πλήρως εύχρηστη σε περιβάλλον 7 ιντσών, το γεγονός ότι ένα τόσο φθηνό tablet "χωρά" ολόκληρη την εμπειρία του λειτουργικού της Microsoft και μάλιστα χωρίς προβλήματα στις επιδόσεις, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό και καθιστά αυτόματα το Toshiba Encore Mini άξιο αναφοράς και αγοράς.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα