Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 online apps για επεξεργασία εικόνας

Φεβ 05 2016
Χρειάζεται να κάνετε κάποιες παρεμβάσεις σε μια εικόνα πριν την ανεβάσετε online και δεν έχετε κάποιον επεξεργαστή εικόνας στο PC; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να τα κάνετε όλα online!
5 online apps για επεξεργασία εικόνας
Η ανάγκη για την ανάπτυξη online εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, όπως και όλων των online εργαλείων, γεννήθηκε για να δώσει τη δυνατότητα σε όσους ήθελαν να κάνουν βασική επεξεργασία σε μια εικόνα και βρίσκονταν μακριά από τον υπολογιστή τους, στον υπολογιστή ενός γραφείου ή φίλου που δε διέθετε την κατάλληλη εφαρμογή. Παράλληλα, αρκετοί χρήστες δεν ήθελαν να φορτώνουν με πολλές εφαρμογές τον υπολογιστή τους και θα ήθελαν μια τέτοια λύση.

Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Με την ιδέα του cloud να έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος, τα σύγχρονα online εργαλεία επεξεργασίας εικόνας μπορούν να «κοιτάξουν στα μάτια» πολλές desktop εφαρμογές. Αν κάνετε τη δική σας αναζήτηση, θα ανακαλύψετε ότι, για να κάνετε αυτά που θέλετε, δε χρειάζεται να έχετε στον υπολογιστή σας το Photoshop και να κάνετε το PC σας να «γονατίζει» ώστε να περικόψετε μια εικόνα.

Στη δική μας έρευνα, ανακαλύψαμε online εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Υπάρχουν οι εφαρμογές για τις βασικές λειτουργίες (περικοπή, περιστροφή, διόρθωση έκθεσης, προσαρμογή πλαισίων, προσθήκη κειμένου, κ.ά), οι εφαρμογές που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην επεξεργασία εικόνων που προορίζονται για social media ή άλλες συγκεκριμένες λειτουργίες και οι εφαρμογές που είναι «αντίγραφα» των desktop apps και τα κάνουν όλα. Ας δούμε μερικές από κοντά.

Editor


Πρόκειται για μία online εφαρμογή που διαθέτει τις βασικές λειτουργίες για την επεξεργασία εικόνας. Μπορείτε να περικόψετε μια εικόνα, να την περιστρέψετε, να ρυθμίσετε τα χρώματα, να προσθέσετε εφέ, κείμενα, πλαίσια, «αυτοκόλλητα» και να κάνετε λίγα ακόμα. Είναι ότι πρέπει για όσους θέλουν μια γρήγορη λύση, χωρίς να ψάχνουν μέσα σε πολλές επιλογές. Η εφαρμογή συνοδεύεται από μια πλούσια βιβλιοθήκη με εφέ, εφαρμογή για να «πειράξετε» τα πρόσωπα μια φωτογραφίας, κ.ά. Κατά την αρχική σύνδεση το Editor σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε εικόνα από το σύστημά σας και από το λογαριασμό σας στο Facebook.

Fotostar


Αντίστοιχο περιβάλλον και δυνατότητες με το Editor, έχει και το Fotostar. Και αυτό παρέχει βασικές λειτουργίες επεξεργασίας προσφέροντας πάνω από 50 εφέ και πάνω από 30 πλαίσια για να τα εφαρμόσετε στις εικόνες σας. Αν και το μενού του μοιάζει με του Editor, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι αρκετά πιο «καθαρό» και εύχρηστο, οπότε αν είναι να επιλέξετε μεταξύ των δύο, μάλλον θα σας κερδίσει το Fotostar. Στην αρχική σύνδεσή σας η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιλέξετε μια εικόνα από το σύστημά σας, ενώ κατά την αποθήκευση της επεξεργασμένης εικόνας μπορείτε να ορίσετε το επίπεδο ποιότητας. Θα σας αρέσει ιδιαίτερα η δυνατότητα για Focus που θολώνει το background, ενώ σίγουρα θα παίξετε πολλή ώρα με τα εφέ.

Fotor


Το Fotor έγινε γνωστό από την αντίστοιχη εφαρμογή για iOS και Android. Προορίζεται και αυτό για βασική επεξεργασία, ωστόσο οι επιλογές που προσφέρει είναι τόσες πολλές που ξεφεύγει αρκετά από το Editor και το Fotostar. Εδώ πλέον το περιβάλλον χωρίζεται σε τρία κομμάτια: το Edit για τη βασική επεξεργασία, το Collage για τη δημιουργία κολάζ από έτοιμα πρότυπα και το Design για να φέρετε τη δημιουργία σας στις διαστάσεις της οθόνης γνωστών συσκευών ή για χρήση σε social media (π.χ. iPhone 5, εξώφυλλο Facebook). Υπάρχουν πολλά εφέ, εργαλεία ομορφιάς, πλαίσια και «αυτοκόλλητα», αλλά αρκετά από αυτά είναι διαθέσιμα μόνο στην επί πληρωμή έκδοση. Το Fotor διαθέτει ακόμα και εργαλείο για HDR με ικανοποιητικά αποτελέσματα αρκεί να έχετε τραβήξει τις απαραίτητες λήψεις με διαφορετική έκθεση.

Polarr


To Pollar απευθύνεται περισσότερο σε όσους φωτογραφίζουν και τα περισσότερα εργαλεία του σχετίζονται με το χρώμα. Εκτός από φίλτρα, τα οποία είναι αρκετά, δε θα βρείτε πλαίσια, «αυτοκόλλητα» και άλλα «παιχνιδιάρικα» στοιχεία. Θα βρείτε όμως αρκετές επιλογές που μπορούν να βελτιώσουν τις φωτογραφίες αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε. Αν μάλιστα θέλετε να γίνει το βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείτε, μπορείτε έναντι αμοιβής να «ξεκλειδώσετε» επιπλέον χαρακτηριστικά. Γενικά, πρόκειται για τη σοβαρή εφαρμογή που έχει συγκεκριμένο σκοπό και απαιτεί κάποιες γνώσεις παραπάνω σχετικά με την επεξεργασία εικόνας. Προσφέρει μάλιστα δυνατότητα προσθήκης υδατογραφήματος στις φωτογραφίες σας.

Pixlr Editor


To Pixlr είναι η online εφαρμογή που μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που έχετε εγκατεστημένο στο σύστημά σας. Το περιβάλλον του έχει αναπτυχθεί ακριβώς όπως αυτά που συναντάμε στις desktop apps, με τα εργαλεία στα αριστερά, widgets στα δεξιά και το μενού διαχείρισης στο πάνω μέρος. Δεν είναι η «παιχνιδιάρικη» εφαρμογή με τα πλαίσια και τα εφέ, αλλά πρόκειται ξεκάθαρα για αυτή που θα σας κάνει να απεγκαταστήσετε το Photoshop. Διαθέτει φίλτρα, πολλαπλά εργαλεία επιλογής περιοχής, εξαγωγή σε διάφορους τύπους αρχείων και, το πιο βασικό, διαχείριση layers. Να μην το ξεχάσουμε, υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα