Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 online apps για επεξεργασία ήχου

Φεβ 22 2016
Η αποκοπή μέρους ενός MP3, η προσθήκη εφέ σε ένα κομμάτι, το μιξάρισμα και πολλές ακόμα λειτουργίες επεξεργασίας ήχου μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν online, χωρίς να έχτε κάποια εφαρμογή στο PC.
5 online apps για επεξεργασία ήχου
Σε προηγούμενο άρθρο μας στο Discover, είχαμε δει online εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας που σας δίνουν αμέτρητες δυνατότητες για να «πειράξετε» τις εικόνες και τις φωτογραφίες σας. Όπως ίσως είδατε σε αυτό το άρθρο, οι εφαρμογές αυτές είναι εφάμιλλες των desktop εφαρμογών και μπορούν να εξυπηρετήσουν πλήρως τις ανάγκες σας. Μπορεί να μην ικανοποιούν τις απαιτήσεις ενός επαγγελματία του Photoshop, αλλά καλύπτουν με το παραπάνω όσους θέλουν να επεξεργαστούν εικόνες για το website τους, για προσωπικά έγγραφα και, φυσικά, για διαμοίραση σε κοινωνικά δίκτυα.

Όπως συμβαίνει με τις online εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας, έτσι και οι online εφαρμογές επεξεργασίας ήχου σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε βασικές (και πέρα από βασικές) εργασίες πάνω σε κομμάτια ήχου μέσα από το browser που χρησιμοποιείτε, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια αντίστοιχη desktop εφαρμογή. Και εδώ φυσικά, μπορεί να μην έχετε τις δυνατότητες ενός Virtual DJ, αλλά θα δείτε ότι μπορείτε να κάνετε πάρα πολλά, όπως να ετοιμάσετε τα κομμάτια που θα συνοδέψουν ένα βίντεό σας, να φτιάξετε τους δικούς σας ήχους κλήσης για το smartphone σας, αλλά και πολύ πιο προχωρημένα projects.

Στην αναζήτησή μας για σχετικές online εφαρμογές βρήκαμε απλά εργαλεία για συγκεκριμένες εργασίες (π.χ. αποκοπή ενός τμήματος του μουσικού κομματιού), εφαρμογές που σας δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσετε τη δική σας μουσική και, φυσικά, ολοκληρωμένες εφαρμογές επεξεργασίας ήχου. Αν οι ανάγκες σας είναι μικρές και πολύ συγκεκριμένες, μπορείτε να στραφείτε στην πρώτη λύση συλλέγοντας 3-4 εργαλεία που θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε κάτι ή πολλά παραπάνω, μην ανησυχείτε, υπάρχουν εφαρμογές που θα σας καλύψουν.

Soundation


Το Soundation είναι ένα online sequencer που σας επιτρέπει να πάρετε μια ηχογράφηση ή ένα έτοιμο κομμάτι και να του προσθέσετε εφέ μέσα από τη μεγάλη βιβλιοθήκη που διαθέτει. Κατά την εισαγωγή του εφέ, η εφαρμογή ανιχνεύει το τέμπο του κομματιού που έχετε ανοιχτό και μπορεί να το προσαρμόσει σε αυτό. Φυσικά, μπορείτε να κόψετε και να ράψετε, ωστόσο οι δυνατότητες της εφαρμογής σε αυτό το είδος επεξεργασίας είναι περιορισμένες. Μπορείτε όμως να μιξάρετε, να εφαρμόσετε εφέ, λούπες και όργανα ώστε, αν γνωρίζετε τι κάνετε, να καταλήξετε εύκολα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όταν μπείτε για πρώτη φορά στο περιβάλλον, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να φτιάξετε λογαριασμό. Έχετε κατά νου ότι στη δωρεάν έκδοσή του δε μπορείτε να ηχογραφήσετε το τελικό αποτέλεσμα απ’ ευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Audio Tool


To Audio Tool ανήκει στην κατηγορία των εφαρμογών δημιουργίας μουσικής και το περιβάλλον του δείχνει αμέσως πως προορίζεται μόνο για όσους γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τον ήχο. Με ένα εξαιρετικό γραφικό περιβάλλον, η εφαρμογή σας επιτρέπει να «συνδέσετε» μεταξύ τους εικονικά όργανα (drums, synths), εφέ (tube, reverb, pitch delay, κ.ά.) και εργαλεία (splitter, merger, κ.ά.), ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει το σχετικό timeline. Θυμηθείτε πάντως ότι πρόκειται για εφαρμογή δημιουργίας μουσικής, οπότε δε θα σας επιτρέψει να εισάγετε κάποιο τραγούδι παρά μόνο ένα sample. Η εφαρμογή διαθέτει πάνω 250.000 έτοιμα δείγματα, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε από οποιοδήποτε browser και σας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με κάποιο φίλο σας στη δημιουργία του κομματιού. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε στο Facebook, το SoundCloud, κλπ.

TwistedWave


Το TwistedWave πιο είναι κοντά στις εφαρμογές επεξεργασίας ήχου όπως τις έχουμε συνηθίσει στο desktop, ωστόσο έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα: στη δωρεάν έκδοσή του ο ήχος είναι μονοφωνικός και επιτρέπονται μόνο κομμάτια με διάρκεια έως 5 λεπτά, ενώ η αμέσως φθηνότερη έκδοση ζητά 50 δολάρια το χρόνο. Μπορείτε να ηχογραφήσετε, να προσθέσετε εφέ, καθώς και να εφαρμόσετε διάφορα εργαλεία όπως amplify, normalize, fade in/out, κ.ά. Μπορείτε να εισάγετε ένα κομμάτι από το δίσκο σας, από το Google Drive ή το SoundCloud και να εξάγετε σε αυτές τις τοποθεσίες, ενώ υποστηρίζονται και αρκετά φορμά. Είναι προφανές πως η εφαρμογή απευθύνεται σε όσους χρειάζονται οπωσδήποτε μια online λύση με τις γνωστές βασικές δυνατότητες.

Audio Cutter


To Audio Cutter κάνει ακριβώς αυτό που φανερώνει το όνομά του, μόνο αυτό και το κάνει πολύ καλά. Η εφαρμογή αποκόπτει ένα τμήμα ενός τραγουδιού και η διαδικασία περιλαμβάνει τρεις φάσεις. Στην πρώτη ανεβάζετε το κομμάτι, στη δεύτερη επιλέγετε το τμήμα και στην τρίτη κατεβάζετε το απόκομμα στο σύστημά σας, το Google Drive ή το Dropbox. Κατά τη δεύτερη φάση μπορείτε να εφαρμόσετε fade in και out στην αρχή και το τέλος του τμήματος αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του εξαγόμενου αρχείου μεταξύ MP3, iPhone ringtone, WAV, AMR και AAC.

Audio Joiner


To Audio Joiner προέρχεται από το ίδιο σετ εργαλείων με το Audio Cutter και έχει και αυτό ένα συγκεκριμένο σκοπό: να συνενώσει δύο ή περισσότερα τραγούδια μεταξύ τους. Και εδώ τα βήματα είναι τρία. Στο πρώτο βήμα επιλέγετε τα τραγούδια ή ηχογραφείτε ότι θέλετε μέσω του μικροφώνου. Καθώς επιλέγετε τα τραγούδια τα βλέπετε να εμφανίζονται στο τμήμα του δεύτερου βήματος. Σε αυτό το βήμα, μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια και να αποκόψετε ένα συγκεκριμένο τμήμα από το καθένα ώστε στο τελικό αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν μόνο αυτά. Επίσης, μπορείτε να εφαρμόσετε crossfade μεταξύ των κομματιών ώστε η αλλαγή από το ένα στο άλλο να γίνεται πιο ομαλά, αλλά και να εφαρμόσετε fade-in στην αρχή του πρώτου και fade-out στο τέλος του τελευταίου. Στο τρίτο και τελευταίο βήμα πατάτε απλά Join, περιμένετε λίγο και μετά κατεβάζετε το τελικό αποτέλεσμα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα