Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

HDMI 2.0

Φεβ 26 2016
Η τελευταία έκδοση του πρωτοκόλλου HDMI εγγυάται την απόλυτη πιστότητα εικόνας και ήχου, μεταφέροντας την διασκέδασή σας σε μια νέα διάσταση.
HDMI 2.0
Το HDMI (High-Definition Multimedia Interface) είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς ασυμπίεστου ήχου και εικόνας από μία συμβατή συσκευή σε έναν συμβατό προβολέα. Αυτός μπορεί να είναι μια οθόνη υπολογιστή, ένας βιντεοπροβολέας, μια ψηφιακή τηλεόραση ή μια ψηφιακή συσκευή ήχου. Ουσιαστικά, είναι ο ψηφιακός αντικαταστάτης των αναλογικών προτύπων βίντεο.Το HDMI (High-Definition Multimedia Interface) είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς ασυμπίεστου ήχου και εικόνας από μία συμβατή συσκευή σε έναν συμβατό προβολέα.

Οι ιδρυτές του HDMI είναι οι Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RCA και Toshiba, με την ανάπτυξη να ξεκινάει τον Απρίλιο του 2002 και να έχει σαν στόχο τη δημιουργία ενός AV connector που είναι συμβατός (προς τα πίσω) με το DVI. Με τα χρόνια, οι συσκευές HDMI που πωλήθηκαν έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια (τον Ιανουάριο του 2013), και ασφαλώς δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι το HDMI έγινε το de-facto standard των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας.

Πράγματι, μέσα σε λίγα χρόνια το HDMI πρότυπο καθορίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου απαιτείται η μεταφορά ήχου και εικόνας. Από τις οθόνες των υπολογιστών και τις τηλεοράσεις μέχρι πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα η μεταφορά εικόνας από τον υπολογιστή στην τηλεόραση), χρειάζεται ένα καλώδιο HDMI για να επιτευχθεί η σύνδεση που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία της συσκευής.Μέσα σε λίγα χρόνια το πρότυπο HDMI καθορίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου απαιτείται η μεταφορά ήχου και εικόνας.

Φυσικά, το πρότυπο δεν παρέμεινε το ίδιο από δημιουργίας του, με την πρόοδο που γίνεται να είναι συνεχής και αλματώδης. Έτσι, με την κυκλοφορία του προτύπου HDMI το μέγιστο bandwidth που μπορούσε να επιτευχθεί ήταν τα 4.95Gbit/s, με 3.96 Gbit/s video bandwidth (1080p/60 Hz ή UXGA) και οκτακάναλο ήχο LPCM/192 kHz/24-bit. Εν συνεχεία προστέθηκε η υποστήριξη DVD-Audio, Super Audio CDs, υπολογιστών και πηγών χαμηλής τάσης. Στην πορεία ήρθαν τα Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio για το εξωτερικό decoding, ενώ ενσωματώθηκε και η δυνατότητα αυτόματου συγχρονισμού.

Πριν από την έκρηξη των συσκευών 4Κ, το HDMI 1.4 (το προηγούμενο του HDMI 2.0) κάλυπτε όλες τις απαιτήσεις, οπότε αν αγοράσατε μια συσκευή με HDMI μέσα στην τελευταία τριετία τότε σίγουρα υποστηρίζει τουλάχιστον το πρότυπο HDMI 1.4. Ακόμα και μετά την έλευση του 4Κ, το HDMI 1.4 μπορούσε να σηκώσει ανάλυση 4096x2160 στα 24fps ή 3820x2160 στα 30 fps. Αυτό μπορεί να κάλυπτε τις απαιτήσεις των ταινιών που γυρίζονται στα 24 fps, αλλά ήταν πλέον «λίγο» για άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, σε νεότερα παιχνίδια στον υπολογιστή η ανάλυση 4Κ σε συνδυασμό με την πάγια απαίτηση για πολλά fps (πολλά περισσότερα από 30), έδειξε πως είχε έρθει η ώρα για αναβάθμιση σε νεότερο πρότυπο.

Κάτι που μας φέρνει στο πρότυπο HDMI 2.0, το οποίο και αυξάνει το μέγιστο TMDS ανά κανάλι στα 6Gbit/s, επιτρέποντας την απεικόνιση αναλύσεων 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και υποστήριξη ήχου 1536KHz. Ταυτόχρονα, το πρότυπο HDMI 2.0 υποστηρίζει τη μετάδοση ψηφιακού σήματος HDMI audio-/video, το πρωτόκολλο μετάδοσης 3D HDCP και κανάλι HDMI Ethernet. Έτσι, είναι πλέον δυνατή και η αναπαραγωγή περιεχομένου 4Κ 3D. Παράλληλα, το HDMI 2.0, με την αύξηση των καναλιών ήχου από 8 σε 32, έφερε τον κινηματογραφικό ήχο Dolby Atmos σε οικιακό επίπεδο.

Ένα λιγότερο χρήσιμο, αλλά «εξωτικό» χαρακτηριστικό του HDMI 2.0 είναι η υποστήριξη του διπλής ροής βίντεο που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε δύο προγράμματα (Dual View) ανάλυσης Full HD στην ίδια οθόνη (αρκεί να το επιτρέπει η οθόνη). Ακόμα λιγότερο σημαντική, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα, είναι η υποστήριξη της αναλογίας 21:9 που δύσκολα θα συναντήσετε συσκευές και περιεχόμενο σε αυτή.Με τη νέα γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας και την άνοδο των αναλύσεων, υο πρότυπο HDMI 2.0 αποτελεί μονόδρομο για όποιον θέλει να απολαμβάνει το μέγιστο και επιζητά την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης.

Με τη νέα γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας και την άνοδο των αναλύσεων σε ψηφιακές τηλεοράσεις, βιντεοπροβολείς και οθόνες υπολογιστών, το πρότυπο HDMI 2.0 αποτελεί μονόδρομο για όποιον θέλει να απολαμβάνει το μέγιστο από τις συσκευές του και επιζητά την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης. Σημειώνουμε πως με τον όρο HDMI 2.0 αναφερόμαστε στο πρότυπο και όχι σε καλώδια. Τα καλώδια που φέρουν σήμανση “HDMI 2.0” δεν είναι συνήθως κάτι παραπάνω από τα «υψηλής ταχύτητας» (high speed) καλώδια, οπότε πιθανή αναβάθμιση κάποιων συσκευών που υποστηρίζουν HDMI 2.0, δε σημαίνει απαραίτητα και αντικατάσταση καλωδίων. Τέλος, η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του προτύπου σε HDMI 2.0a περιλαμβάνει την υποστήριξη HDR (High Dynamic Range) που ενισχύει την αντίθεση και κάνει την εικόνα... ακόμα πιο πραγματική!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα