Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

HP Pavilion x2-10-n101nv

Φεβ 17 2016
To Pavilion x2 απαντά με τον καλύτερο τρόπο στο δίλημμα «tablet ή laptop» καθώς διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και μπορεί να πάρει τη μορφή που επιθυμείτε!
HP Pavilion x2-10-n101nv
Τα υβριδικά laptops, αν και δεν είναι κάτι καινούριο, αποτελούν μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο χώρο του φορητού computing και γεννήθηκαν από την ανάγκη πολλών χρηστών να αποκτήσουν τόσο laptop, όσο και tablet, αλλά χωρίς να πρέπει να αγοράσουν, να μεταφέρουν και να χρησιμοποιούν δύο συσκευές. Τα υβριδικά laptops είναι κανονικά laptops στα οποία υπάρχει δυνατότητα αφαίρεσης του πληκτρολογίου ώστε να μετατρέπονται σε tablets, ενώ με την προσάρτηση και πάλι του πληκτρολογίου συνεχίζουν να λειτουργούν ως laptops.Ως tablet, το Pavilion x2 έχει πάχος μόλις 1 εκατοστό περίπου και βάρος 550 γραμμάρια, ενώ με την προσάρτηση του πληκτρολογίου, το πάχος φτάνει τα 2 εκατοστά περίπου και το συνολικό βάρος αυξάνεται στα 1150 γραμμάρια.

Τα μοντέλα της σειράς Pavilion x2 της HP ήταν από τα πρώτα «υβριδικά» laptops 2-σε-1 μετά την έλευση των Windows 8, όταν ο όρος επαναλανσαρίστηκε για να χαρακτηρίσει τα laptops που μετατρέπονται σε tablet (ως αντίστοιχος όρος υπήρχε και πριν τα Windows 8). Με τα Windows 10, τα οποία διαθέτουν ακόμα καλύτερη υποστήριξη για tablets και οθόνες αφής, αλλά και τη σημαντική μείωση των τιμών τους, το ενδιαφέρον για αυτές τις συσκευές αναζωπυρώνεται. Έτσι και το Pavilion x2 n101nv είναι ένα υβριδικό laptop με Windows 10, εκπληκτική σχεδίαση και προσιτή τιμή που χρησιμοποιεί μια μαγνητική άρμοση για την προσάρτηση και αφαίρεση του πληκτρολογίου.

Όπως αναφέραμε, η σχεδίαση του συστήματος της HP είναι εκπληκτική. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία αυτής της σχεδίασης είναι η άρμοση, που επιτρέπει στη συσκευή, εκτός από laptop και tablet, να παίρνει τις μορφές stand και tent, όπως τις γνωρίσαμε αρχικά στη σειρά Yoga της Lenovo. Η HP μάλιστα, διατείνεται πως η συγκεκριμένη άρμοση έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει για μια ζωή... ίσως και παραπάνω. Σύμφωνα με την HP, ο μηχανισμός έχει δοκιμαστεί με 25.000 ανοιγοκλεισίματα και με 10.000 αφαιρέσεις – προσαρτήσεις του πληκτρολογίου.Tο Pavilion x2 n101nv είναι ένα υβριδικό laptop με Windows 10, εκπληκτική σχεδίαση και προσιτή τιμή που χρησιμοποιεί μια μαγνητική άρμοση για την προσάρτηση και αφαίρεση του πληκτρολογίου.

Ως tablet, το Pavilion x2 έχει πάχος μόλις 1 εκατοστό περίπου και βάρος 550 γραμμάρια. Με την προσάρτηση του πληκτρολογίου, το πάχος φτάνει τα 2 εκατοστά περίπου και το συνολικό βάρος αυξάνεται στα 1150 γραμμάρια. Οι τιμές αυτές συναντώνται συνήθως σε πολύ ακριβά υβριδικά συστήματα, ωστόσο η τιμή του Pavilion x2 ξεπερνά τα όρια της «προσιτής» και κάνει το laptop αυτό μια πραγματική ευκαιρία. Ένα ακόμα ευχάριστο «παράξενο» είναι πως, παρά το πλαστικό περίβλημά του, το Pavilion x2 δείχνει πολύ πιο κομψό ακόμα κι από ακριβά laptops. Η λεπτή σχεδίαση, η λειτουργική άρμοση, τα ηχεία δίπλα από την οθόνη και πολλές ακόμα λεπτομέρειες συνθέτουν μία πολύ όμορφη συνολική εικόνα.

Κύριο χαρακτηριστικό του υβριδικού laptop της HP είναι η αντιθαμβωτική οθόνη αφής IPS με διαγώνιο 10,1’’ και ανάλυση 1280x800. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλη για laptop, αλλά χάρη στη μεγάλη ανάλυση είναι αρκετά άνετη για οποιαδήποτε εργασία. Ως οθόνη tablet, είναι ακόμα πιο ικανοποιητική καθώς, πέρα από την άνεσή της, επιτρέπει στη συσκευή να παραμένει σε ένα λογικό επίπεδο βάρους. Όμορφη «πινελιά», αλλά και ιδιαίτερα λειτουργική προσθήκη, είναι τα ηχεία αριστερά και δεξιά της οθόνης που προέρχονται από την B&O (μετά το «διαζύγιο» της HP με τη Beats λόγω Apple) και παράγουν ικανοποιητικό ήχο για το πάχος της συσκευής.Κύριο χαρακτηριστικό του υβριδικού laptop της HP είναι η αντιθαμβωτική οθόνη αφής IPS με διαγώνιο 10,1’’ και ανάλυση 1280x800.

Το Pavilion x2 10-n101nv βασίζεται σε ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή Z3736F της Intel με συχνότητα λειτουργίας 1,33-2,16GHz και L2 cache των 2ΜΒ. Ο επεξεργαστής ενσωματώνει τα γραφικά HD Graphics με αποκλειστική μνήμη 32MB και συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM στα 1333MHz. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η συσκευή μπορεί να ανταποκριθεί άνετα στις τυπικές λειτουργίες της, είτε ως tablet, είτε ως laptop. Το Web browsing είναι άνετο, η επικοινωνία γίνεται απρόσκοπτα, η επεξεργασία εγγράφων του Office γίνεται γρήγορα και παρακολούθηση βίντεο είναι ομαλή.

Το πληκτρολόγιο είναι τύπου island και αντιστοιχεί στο 93% ενός πλήρους πληκτρολογίου, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ άνετο και η πληκτρολόγηση ιδιαίτερα ευχάριστη. Οι αποθηκευτικές ανάγκες του Pavilion x2 καλύπτονται από μία eMMC των 32GB. Αν έχετε συνηθίσει να εργάζεστε στο cloud, η ποσότητα αυτή είναι αρκετή, αλλιώς θα πρέπει να στραφείτε πως κάποιο αποθηκευτικό μέσο USB ή μια κάρτα μνήμης. Αν είστε από αυτούς που επικοινωνούν συχνά με βίντεο, σίγουρα θα εκτιμήσετε την TrueVision HD webcam που θα σας δώσει καθαρή εικόνα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της σχεδίασης είναι η άρμοση, που επιτρέπει στη συσκευή, εκτός από laptop και tablet, να παίρνει τις μορφές stand και tent.

Σε καλό επίπεδο βρίσκεται και η συνδεσιμότητα του υβριδικού laptop της HP, με τη συσκευή να διαθέτει ακόμα και τη νεότερη θύρα USB Type-C που είδαμε στο νεότερο MacBook με οθόνη 12’’. Σε αυτή τη θύρα το βύσμα τοποθετείται και από τις δύο πλευρές και, εκτός από τη μεταφορά δεδομένων, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τη φόρτιση άλλων συσκευών. Οι θύρες συμπληρώνονται από μία USB 2.0, μία micro HDMI και μία σύνθετη θύρα ακουστικών/ μικροφώνου, ενώ υπάρχει και μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD. Η σύνδεση του laptop στο δίκτυο γίνεται μέσω Wi-Fi 802.11ac, ενώ με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth 4.0. Για την ασύρματη σύνδεση και απ’ ευθείας αναπαραγωγή περιεχομένου υποστηρίζεται και η τεχνολογία Miracast.

Σύμφωνα με την HP, το Pavilion x2 διαθέτει πάνω από 10 ώρες αυτονομίας (μετρημένο σε αναπαραγωγή βίντεο Full HD, χωρίς Wi-Fi). H λειτουργία του είναι εντελώς αθόρυβη αφού δεν απαιτείται κάποιος ανεμιστήρας χάρη στη σχεδίαση και τον επεξεργαστή που διαθέτει. Το Pavilion x2 10-n101nv συνοδεύεται από τα Windows 10 στην 64-μπιτη έκδοση Home και διατίθεται σε τρία χρώματα με το κόκκινο (Sunset Red) να ξεχωρίζει.Το Pavilion x2 διαθέτει θύρα USB Type-C, στην οποία το βύσμα τοποθετείται και από τις δύο πλευρές και, εκτός από τη μεταφορά δεδομένων, χρησιμοποιείται και για τη φόρτιση άλλων συσκευών.

Αν σκέφτεστε την αγορά ενός υβριδικού laptop, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως tablet, αλλά δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, το Pavilion x2 10-n101nv είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Η πολύ προσιτή τιμή και τα ικανοποιητικά χαρακτηριστικά συνθέτουν μια πρόταση που κάνει πολύ ακριβότερα συστήματα να «αισθάνονται» πολύ άβολα. Ακόμα και θύρα USB Type-C διαθέτει…


Δείτε τα βίντεο του playlist:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα