Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

HP Stream 13-c100nv & 13-c101nv

Φεβ 08 2016
Αν αναζητάς ένα laptop για βασικές λειτουργίες κα σε ενδιαφέρει η εύκολη μεταφορά του, είναι ώρα να δεις το HP Stream 13 που, με την προσιτή τιμή του, θα σε γλιτώσει από πολλά έξοδα.
HP Stream 13-c100nv & 13-c101nv
Η σειρά Stream της HP ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της κατασκευάστριας εταιρείας με τη Microsoft, με στόχο να αναχαιτιστεί η επιτυχία των Chromebooks, δηλαδή των προσιτών laptops με λειτουργικό Chrome OS. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να δώσουν στην αγορά μια σειρά laptops που να έχουν «στενή συνεργασία» με το Internet και το cloud, να είναι πλήρως λειτουργικά για τις περισσότερες βασικές εργασίες, να μεταφέρονται ιδιαίτερα εύκολα και, το πιο σημαντικό, να είναι πάρα πολύ οικονομικά.


Με αυτά τα κριτήρια αναπτύχθηκε η σειρά Stream της HP που μετρά λίγο παραπάνω από ένα χρόνο ζωής στην αγορά. Στην πρώτη φάση τους, τα μοντέλα της σειράς συνοδεύονταν από τα Windows 8, κάτι που φυσικά άλλαξε μετά την έλευση των πολύ καλύτερων Windows 10 που έδωσαν νέα πνοή στη σειρά. Έτσι, τα νεότερα συστήματα διαθέτουν την 64-μπιτη έκδοση Home του πρόσφατου λειτουργικού προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και περισσότερες δυνατότητες.Τα Stream 13 της HP συνοδεύονται από ένα πλουσιοπάροχο πακέτο υπηρεσιών για να εργάζεστε και να διασκεδάζετε άνετα.

Πριν προχωρήσουμε στα ενδότερα, αξίζει να σταθούμε λίγο στη φιλοσοφία της σειράς Stream, που είναι αντίστοιχη με αυτή των Chromebooks και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Τα συστήματα της σειράς διαθέτουν οθόνες που είναι άνετες, αλλά όχι πολύ μεγάλες για να γίνεται εύκολα η μεταφορά τους. Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο, πλην όμως βασικό, εξοπλισμό ώστε να πετυχαίνουν δύο πράγματα: να είναι πάρα πολύ οικονομικά, αλλά και να «συμπληρώνονται» με τη σύνδεσή τους στο Internet.

Το γεγονός πως τα συστήματα αυτά διαθέτουν έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο, ώστε να είναι πιο ελαφριά και πιο οικονομικά, σημαίνει πως η συνεισφορά του cloud είναι μάλλον απαραίτητη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με το συμβατικό τρόπο, ωστόσο το cloud είναι μέρος της φιλοσοφίας βάσει την οποίας γεννήθηκαν. Γι’ αυτό το λόγο τα Stream 13 της HP συνοδεύονται από ένα πλουσιοπάροχο πακέτο υπηρεσιών για να εργάζεστε και να διασκεδάζετε άνετα. Φυσικά, οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν για ένα χρόνο και μετά, αν θέλετε να συνεχίσετε, πρέπει να ανανεώσετε τη συνδρομή σας.Είτε offline, είτε online, ο συνδυασμός του Office 365 με τα Windows 10, εξασφαλίζει έναν εύχρηστο, αποδοτικό και απροβλημάτιστο τρόπο εργασίας.

Το πρώτο που συνοδεύει λοιπόν ένα Stream 13 είναι το Office 365 Personal με το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε τα έγγραφα του Office τόσο online, όσο και offline. Είτε offline, είτε online, ο συνδυασμός του Office 365 με τα Windows 10, εξασφαλίζει έναν εύχρηστο, αποδοτικό και απροβλημάτιστο τρόπο εργασίας. Στο πακέτο του Office 365 περιλαμβάνονται επίσης κλήσεις 60 λεπτών από το Skype, αλλά και online χώρος αποθήκευσης 1ΤΒ στο OneDrive, όλα δωρεάν για ένα έτος. Παράλληλα, για την online αποθήκευση δεδομένων παρέχεται και η λύση του Dropbox, το οποίο προσφέρει δωρεάν 25GB χώρου για έξι μήνες.

Με όλα τα παραπάνω, ο εσωτερικός χώρος των 32GB, που υλοποιείται μέσω ενός eMMC, δεν είναι και... τόσο μικρός. Επίσης, όπως αναφέραμε, ο χώρος αυτός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αποσκοπεί στην εύκολη μεταφορά. Το Stream 13 της HP ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να το μεταφέρετε συχνά χωρίς αυτό να σας προβληματίζει.Καρδιά του Stream 13 αποτελεί ο διπύρηνος Celeron N2840 της Intel με συχνότητα λειτουργίας 2,16-2,58GHz, ο οποίος ενσωματώνει τα γραφικά Intel HD Graphics και συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM.

Βασικό ρόλο σε αυτές τις διαστάσεις και το βάρος παίζει η οθόνη των 13,3’’, ανάλυσης 1366x768, που παραμένει μια άνετη λύση για εφαρμογές γραφείου και Internet. Δεν είναι η οθόνη που σας καθηλώσει με την υψηλή ευκρίνεια και πιστότητα, ωστόσο παραμένει μια ικανοποιητική οθόνη γενικής χρήσης που συμβάλλει και αυτή στo μειωμένο κόστος του Stream ώστε να το αποκτήσετε εύκολα.

Καρδιά του Stream 13 αποτελεί ο διπύρηνος Celeron N2840 της Intel με συχνότητα λειτουργίας 2,16-2,58GHz, ο οποίος ενσωματώνει τα γραφικά Intel HD Graphics και συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM (ενσωματωμένης). Με αυτή τη σύνθεση επιβεβαιώνεται ο χαρακτήρας γενικής χρήσης του Stream 13. Μπορείτε άνετα να εργάζεστε με έγγραφα του Office, να σερφάρετε στο Web, να επικοινωνείτε με φίλους μέσω e-mail, κοινωνικών δικτύων και Skype, αλλά και να παρακολουθείτε βίντεο και ταινίες.Το Stream 13 της HP ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό, ενώ το πάχος του δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά, δίνοντάς σας έτσι τη δυνατότητα να το μεταφέρετε συχνά χωρίς αυτό να σας προβληματίζει.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, το Stream 13 τα καταφέρνει αρκετά καλά, αφού διαθέτει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω Wi-Fi (802.11n) και ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth 4.0, μία υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD, μία έξοδο HDMI, μία σύνθετη θύρα ακουστικών και μικροφώνου, καθώς και δύο θύρες USB, από τις οποίες μία είναι USB 2.0 και μία USB 3.0. Ο εξοπλισμός συμπληρώνεται από μία webcam και δύο ηχεία DTS Studio Sound εξαιρετικής απόδοσης. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως το Stream 13 διαθέτει ένα πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο τύπου island και ένα αρκετά μεγάλο touchpad που υποστηρίζει πολλαπλές κινήσεις αφής.

Το Stream 13 της HP θα το βρείτε σε μπλε του κοβαλτίου (c100nv) και βιολετί μωβ (c101nv) που ξεφεύγουν πολύ από τα συνηθισμένα και προσφέρουν έναν ξεχωριστό τόνο. Η τιμή τους είναι εξαιρετική, ειδικά για τα χαρακτηριστικά τους και αν είστε τύπος του... cloud είναι βέβαιο ότι θα την εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα