Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS 9.3

Φεβ 16 2016
Η νέα αναβάθμιση του iOS είναι σημαντική και φέρνει αρκετές βελτιώσεις σε εφαρμογές, αλλά και διορθώσεις στο λειτουργικό.
iOS 9.3
Αν έλεγε κανείς πως, μια αναβάθμιση λειτουργικού στην οποία αλλάζει μόνο ο αριθμός μετά την υποδιαστολή, δε μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική, δε θα είχε και πολύ άδικο. Όταν όμως πρόκειται για την νέα αναβάθμιση 9.3 του iOS τότε σίγουρα έχει άδικο καθώς το συγκεκριμένο update έχει να προσφέρει πολλά και σημαντικά. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά…



Με το Night Shift τα χρώματα της οθόνης γίνονται πιο θερμά όταν πέσει ο ήλιος ώστε να μη διαταραχτεί ο ύπνος μας.

Η προσθήκη που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση έχει το όνομα Night Shift και πρόκειται για μια αυτόματη μεταβολή στην ισορροπία χρώματος της οθόνης, με τα χρώματα να γίνονται πιο θερμά, όταν αρχίζει να νυχτώνει. Αν η προσθήκη αυτή σας φαίνεται ασήμαντη, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί μελέτες που έχουν γίνει αποδεικνύουν τη σοβαρότητά της. Σύμφωνα με αυτές, ο λαμπερός μπλε ψυχρός φωτισμός της οθόνης μπορεί να επηρεάσει το εσωτερικό μας ρολόι και να καθυστερήσει… τα όνειρα διατηρώντας μας ξύπνιους πέρα από την αντοχή μας.

Το πρώτο λοιπόν που έχει να κάνει το Night Shift είναι να καθορίσει την ώρα του ηλιοβασιλέματος βασισμένο στο ρολόι της συσκευής iOS και στη γεωγραφική θέση. Όταν φτάσει η ώρα, τα χρώματα της οθόνης γίνονται πιο θερμά ώστε να μην προκαλούν το πρόβλημα που περιγράψαμε. Μάλιστα, μπορείτε να ρυθμίσετε πόσο μεγάλη θα είναι αυτή μεταβολή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.



Πλέον στο Notes μπορείτε να φυλάτε ακόμα και τα πιο πολύτιμα συνθηματικά σας αφού μπορείτε να τα κλειδώσετε με κωδικό ή με το δακτυλικό αποτύπωμά σας.

Βελτιώσεις δέχτηκε και η εφαρμογή Notes στην οποία η Apple δίνει ιδιαίτερη προσοχή και έχει να προσθέσει κάτι σχεδόν σε κάθε αναβάθμιση. Πλέον στο Notes μπορείτε να φυλάτε ακόμα και τα πιο πολύτιμα συνθηματικά σας, όπως website passwords και PINs, αφού μπορείτε να τα κλειδώσετε με κωδικό ή με το δακτυλικό αποτύπωμά σας. Έτσι, ακόμα κι αν κάποιος σας κλέψει τη συσκευή, δε θα μπορέσει να δει αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες. Επίσης, μπορείτε πλέον να ταξινομήσετε τις σημειώσεις σας βάσει της ημερομηνίας που δημιουργήθηκαν ή τροποποιήθηκαν, αλλά και αλφαβητικά.

Με τον τομέα της υγείας να βρίσκεται στις προτεραιότητες της Apple, θα ήταν μάλλον παράξενο να μην υπάρχουν αλλαγές στο Health. Το σύστημα της Apple λειτουργεί ως ένας aggregator συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση από διάφορες εφαρμογές τρίτων. Έτσι, όλα αυτά τα στοιχεία μπορείτε να βλέπετε συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Ακόμα καλύτερα, όταν βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη καρτέλα του Health, το σύστημα σας προτείνει και άλλες εφαρμογές που μπορούν να προσφέρουν δεδομένα στην καρτέλα αυτή. Αν μάλιστα διαθέτετε και Apple Watch, τότε και αυτό μπορεί να συνεισφέρει στο Health με τα δεδομένα του.



Το Health συλλέγει δεδομένα σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάσταση από διάφορες εφαρμογές τρίτων και μπορείτε να βλέπετε συγκεντρωμένα σε ένα σημείο.

Όμως, ο τομέας της υγείας δεν είναι ο μόνος που η Apple έχει στρέψει την προσοχή της. Το ίδιο συμβαίνει με το χώρο του αυτοκινήτου όπου το σύστημά της CarPlay επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ μιας συσκευής iOS και του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Με την αναβάθμιση σε 9.3, το σύστημα προτείνει μουσική με βάσει τις προτιμήσεις σας. Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη έκπληξη, αφού ήταν μάλλον αναμενόμενο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Επίσης, αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις για το χώρο με της εκπαίδευσης όπου πρωτοστατεί το iPad. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε συσκευή της τάξης για να κάνουν login αφού υποστηρίζονται πολλαπλοί λογαριασμοί. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να καθοδηγούν τους μαθητές σε ένα μάθημα και να ελέγχουν την πρόοδό τους. Ωστόσο, μιλάμε για τάξεις με iPad, οπότε μάλλον θα αργήσουμε να δούμε κάποιο τέτοιο σενάριο στη χώρα μας. Κάτι που επίσης δεν άπτεται της ελληνικής πραγματικότητας είναι η εμφάνιση ειδήσεων βάσει των ενδιαφερόντων μας μέσω του News.



Πλέον, το σύστημα CarPlay προτείνει μουσική με βάσει τις προτιμήσεις σας.

Επιστρέφοντας σε αυτά που αφορούν και εμάς, με το 9.3 εμπλουτίζονται και οι επιλογές που σχετίζονται με το 3D Touch, οπότε μιλάμε για μια βελτίωση που αγγίζει μόνο τους χρήστες iPhone 6s και 6s Plus. Οι κάτοχοι των συσκευών αυτών θα έχουν περισσότερες επιλογές σε κάποιες λειτουργίες εφαρμογών όταν χρησιμοποιούν το 3D Touch, ανάλογα με την πίεση που ακούν. Μικρή, αλλά χρήσιμη, είναι και η δυνατότητα να παίρνεις μια απλή φωτογραφία από μία Live Photo (το σύντομο βίντεο με καρέ πριν και μετά τη λήψη).

Η αναβάθμιση 9.3 φέρνει χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως το Night Shift, το κλείδωμα των σημειώσεων και η εύκολη παρακολούθηση των δεδομένων υγείας μέσω του Health. Δεν πρόκειται για κοσμογονικές αλλαγές, αλλά για ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες βελτιώσεις.



Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα