Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS και gaming με χειριστήριο

Φεβ 15 2017
Αν το computer gaming είναι συνυφασμένο με πληκτρολόγιο και ποντίκι και το console gaming με χειριστήριο, τότε το mobile gaming με τι είναι συνδεδεμένο αν όχι με την αφή;
iOS και gaming με χειριστήριο
Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς όταν κρατά iPhone ή iPad στα χέρια του, ή στέκεται μπροστά σε Apple TV (μπορεί να τρέχει tvOS, αλλά η συγγένεια πρώτου βαθμού δεν κρύβεται άλλωστε) είναι η εναλλακτική πέρα από τη χρήση οθόνης αφής. Και λίγο πιο πέρα να πάει το μυαλό, μάλλον θα θυμηθεί ότι η εικόνα μπορεί να προβληθεί στη μεγάλη οθόνη μέσω AirPlay και πως ορισμένα παιχνίδια επιτρέπουν τότε τη χρήση της φορητής συσκευής ως χειριστήριο που, και πάλι, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην οθόνη αφής.

Ωστόσο η Apple υποστηρίζει και τη χρήση χειριστηρίου. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει και συγκεκριμένες προδιαγραφές για αυτά, που πρέπει να ακολουθήσει κάθε κατασκευαστής που θέλει να κερδίσει τον κόσμο με μια πρόταση στην κατηγορία αυτή.Καλό το Siri Remote αλλά, για gaming, ακόμη καλύτερο ένα κανονικό χειριστήριο.

Το θέμα έγινε πιο σημαντικό με τον ερχομό του Apple TV τέταρτης γενιάς που είναι δεδομένο ότι παραμένει συνδεδεμένο με τη μεγάλη οθόνη. Επί iOS 9 όμως η Apple έδινε μεν τη δυνατότητα σε παιχνίδι να χρησιμοποιεί και χειριστήριο, ήταν όμως υποχρεωτικό να μπορεί να λειτουργήσει και με το Siri remote. Και το αντίστοιχο για συσκευές iOS.

Με το iOS 10 έγινε ένα σοβαρό βήμα ακόμη όμως από την Apple, που επιτρέπει πλέον ένα παιχνίδι να απαιτεί τη χρήση χειριστηρίου και άρα να είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο για αυτό, όχι απλά να το υποστηρίζει σε βασικό επίπεδο για παν ενδεχόμενο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι βλέπουμε παιχνίδια από άλλα συστήματα, όπως κονσόλες, που είναι εξ ορισμού σχεδιασμένα για χειριστήριο να γίνονται ευχάριστες εμπειρίες στις πλατφόρμες της Apple, νέους τίτλους να σχεδιάζονται εξ αρχής για χειριστήριο χωρίς να παλεύει η ομάδα ανάπτυξης να υποστηρίξει και μια σχεδόν αφύσικη εναλλακτική ενώ, εκ των πραγμάτων, γίνεται πιο λογική και η απόκτηση ενός συμβατού χειριστηρίου.Τα διαθέσιμα χειριστήρια δεν είναι “φτωχοί συγγενείς”, αλλά ουσιαστικές επιλογές.

Όπως κάθε αξεσουάρ που προορίζεται για συσκευές της Apple που δεν λέγονται… Mac, τα χειριστήρια παίρνουν τη διαπίστευση MFi (Made For iPhone/iPad/iPod), ακολουθούν συγκεκριμένες προδιαγραφές (για αυτό έχουν το ίδιο πλήθος μοχλών, βασικών πλήκτρων κ.ά.) και είναι συμβατά με iOS (άρα iPhone, iPad και iPod Touch) και με tvOS (άρα με το νεότερο Apple TV).

Πώς βρίσκουμε όμως παιχνίδια που λειτουργούν με χειριστήριο; Πώς ξεχωρίζουμε τις επιλογές που έχουμε πέρα από τις προφανείς όπως τη σειρά Final Fantasy; Η αλήθεια είναι ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, χρειάζεται σαφάρι στο App Store και ανάγνωση της περιγραφής κάθε εφαρμογής, όπου αναγράφεται συνήθως η υποστήριξη χειριστηρίου, εφόσον παρέχεται βέβαια.Ακόμη και η ιαπωνική Hori που ειδικεύεται στα χειριστήρια παντός είδους έχει προτάσεις, όπως το HoriPad Ultimate.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και λύσεις που προσφέρουν τρίτοι, όπως η SteelSeries που διαθέτει και τα δικά της χειριστήρια. Ετοίμασε την εφαρμογή Nimbus που προσφέρεται δωρεάν μέσω του App Store και λειτουργεί σαν προσπελάσιμος κατάλογος όλων των τίτλων που λειτουργούν με χειριστήριο. Έτσι είναι εύκολο να βρίσκουμε νέους τέτοιους τίτλους, να μαθαίνουμε από πριν για κάποιο συγκεκριμένο που ψάχνουμε, πριν καν φτάσουμε στο App Store.

Και αν το όποιο παιχνίδι υποστηρίζει και την αποθήκευση προόδου στο iCloud, τότε είναι εύκολο να μεταπηδά κανείς από τον έναν τύπο συσκευής στον άλλον και να συνεχίζει από εκεί που έμεινε. Πάντα με την άνεση που προσφέρει το χειριστήριο που κρατά στα χέρια του.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα