Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Mission Control: Ο μικρός-μεγάλος ήρωας του macOS

Φεβ 22 2017
To Mission Control μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγικότητά σας διευκολύνοντας την εποπτεία και διαχείριση των διαφόρων εργασιών.
Mission Control: Ο μικρός-μεγάλος ήρωας του macOS
Ανοιχτές εφαρμογές, ανοιχτά παράθυρα εφαρμογών, πολλές φορές πολλαπλά παράθυρα από την ίδια εφαρμογή, διαφορετικά Spaces, εφαρμογές σε πλήρη οθόνη και τόσα άλλα μπορούν να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή σε έναν Mac. Η λειτουργία Mission Control μπορεί να δώσει άμεσα μια γενική εικόνα όλων αυτών και όχι μόνο, να διευκολύνει τη διαχείριση των διαφόρων εργασιών, τη λογική τους ομαδοποίηση, αλλά και να ανοίξει συντομότερους δρόμους προς σημαντικό περιεχόμενο.

Το Mission Control έχει το δικό του πλήκτρο σε κάθε πληκτρολόγιο της Apple, ενεργοποιείται με χειρονομία σε track pad (σύρσιμο προς τα πάνω με τρία ή τέσσερα δάκτυλα), με διπλό πάτημα με δυο δάκτυλα στην επιφάνεια ενός Magic Mouse, ακόμη και με το σύρσιμο ενός παραθύρου στο πάνω μέρος της οθόνης.

Άπαξ και ενεργοποιηθεί το Mission Control εμφανίζονται μονομιάς πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ψηλά στην οθόνη εμφανίζεται γραμμή με τα ονόματα των διαφόρων Spaces, είτε πρόκειται για Γραφεία Εργασίας, εφαρμογές σε Split View ή σε πλήρη οθόνη. Άλλωστε οι δυο τελευταίες περιπτώσεις πιάνουν τα δικά τους Spaces. Αν πλησιάσουμε τη γραμμή αυτήν με τον κέρσορα, τότε “ανοίγει” και εμφανίζει ζωντανές προεπισκοπήσεις των Spaces. Αν π.χ. παίζει κάποιο βίντεο σε ένα από αυτά, η αναπαραγωγή γίνεται κανονικά, σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και στη μικρογραφία που βλέπουμε. Αν θέλουμε να προσθέσουμε Space, απλά πατάμε το πλήκτρο + στα δεξιά της μπάρας. Σέρνοντας τα Spaces μπορούμε να αλλάξουμε τη σειρά τους, ή μπορούμε να σύρουμε εφαρμογές στην μπάρα για να προβληθούν σε πλήρη οθόνη, ή να μοιραστούν ένα Space με κάποια άλλη εφαρμογή σε πλήρη οθόνη, ενεργοποιώντας ουσιαστικά το Split View.

Αν θέλουμε να βγει μια εφαρμογή από το δικό της Space, πηγαίνουμε πάνω στη μικρογραφία της, πατάμε το πλήκτρο με τα βέλη που εμφανίζεται και επανέρχεται στο Γραφείο Εργασίας από το οποίο προέρχεται. Αν το ζητούμενο είναι να αφαιρεθεί ένα Space, τότε πατάμε το πλήκτρο Χ που εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Γενικά τα Spaces προκύπτουν από Γραφεία Εργασίας και εφαρμογές που πιάνουν όλη την οθόνη. Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να τρέχουμε διαφορετικές εφαρμογές σε κάθε Space, χωρίζοντας τα πάντα θεματικά. Μπορούμε δηλαδή να έχουμε εφαρμογές που σχετίζονται με δουλειά σε ένα Space και οτιδήποτε άλλο στο δικό του χώρο.Αν υπάρχει trackpad, με μια χειρονομία ενεργοποιείται το Mission Control εύκολα και γρήγορα.

Κάτω από την μπάρα
Ξεφεύγοντας από τα Spaces, κοιτάμε παρακάτω, με το γνωστό φόντο από το Γραφείο Εργασίας και κάθε άλλο ανοιχτό παράθυρο εφαρμογής. Αν, στις επιλογές του Mission Control στις Ρυθμίσεις Συστήματος, έχουμε διαλέξει να ομαδοποιούνται τα παράθυρα ανά εφαρμογή, τότε παράθυρα της ίδιας εφαρμογής στοιβάζονται για να πιάνουν λιγότερο χώρο και στο κάτω μέρος τους εμφανίζεται το όνομα και το εικονίδιο της εφαρμογής.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να διαλέξουμε με τον κέρσορα οποιοδήποτε παράθυρο και, με ένα κλικ, να το φέρουμε στο προσκήνιο και να φύγουμε από το Mission Control. Είναι ένας εύκολος τρόπος για τη μεταπήδηση μεταξύ πολλών εφαρμογών και παραθύρων χωρίς τη χρήση συντομεύσεων του πληκτρολογίου.

Η χρήση του Mission Control κερδίζει σίγουρα χρόνο και βοηθά στην οργάνωση όλου του ενεργού περιεχομένου σε οποιονδήποτε Mac. Δεν είναι καν νέα λειτουργία, αφού υφίσταται από το OS X Lion, που κυκλοφόρησε σχεδόν 6 χρόνια πριν. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, παραμένει ένα από τα δυνατά εργαλεία του macOS που καλό είναι να αξιοποιούμε όλοι.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα