Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Night Shift και σε Mac

Φεβ 24 2017
Μετά την έλευσή της σε συσκευές iOS, η λειτουργία Night Shift ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή της και στο macOS.
Night Shift και σε Mac
Πέρυσι την άνοιξη είδαμε τον ερχομό του iOS 9.3. Είχε διάφορα καλούδια, ειδικά για iPad, αλλά μεταξύ αυτών πρόσθεσε και τη λειτουργία Night Shift για συσκευές iOS. Η λειτουργία αυτή ενεργοποιείται χειροκίνητα είτε αυτόματα, ανάλογα με την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Με τον ερχομό του macOS SIerra 10.12.4, που τώρα διατίθεται για beta testing σε developer και εγγεγραμμένους ιδιώτες beta testers, αλλά θα είναι έτοιμο λογικά μέσα στην άνοιξη, το Night Shift έρχεται και σε Mac.

Τι σημαίνει αυτό για το χρήστη; Πάλι χειροκίνητα, με διακόπτη στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων, ή αυτόματα, με βάση την ανατολή και τη δύση του ηλίου, το macOS θα αλλάζει τη θερμοκρασία, όπως λέμε, του λευκού. Αυτό σημαίνει πως με το Night Shift ανενεργό, η εικόνα στην οθόνη θα είναι ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει όλοι. Όταν ενεργοποιείται όμως, το λευκό γίνεται πιο “θερμό”, δηλαδή πιο κιτρινωπό ή πορτοκαλί και συμπαρασύρει φυσικά και το υπόλοιπο χρωματολόγιο.

Αν αναρωτιέστε πώς αντιλαμβάνεται ο υπολογιστής πότε ανατέλλει ή δύει ο ήλιος, η απάντηση είναι απλή. Ναι μεν δεν έχει GPS το σύστημα για να διαπιστώνει χωρίς βοήθεια τη γεωγραφική του θέση, μπορεί όμως να την υπολογίσει με αρκετή ακρίβεια χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του τοπικού δικτύου και δη των router και modem με τα οποία επικοινωνεί. Άρα και να ταξιδέψει σε άλλη χώρα ο Mac, πάλι θα μπορεί να υπολογίσει σωστά, εφόσον συνδεθεί έστω μια φορά σε δίκτυο. Ακριβώς δηλαδή όπως συμβαίνει όταν αλλάζει αυτόματα η ζώνη ώρας.

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος κάνει δουλειά που απαιτεί την καλύτερη δυνατή πιστότητα χρώματος επί της οθόνης, τότε προφανώς και δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσει το Night Shift. Βάζοντας αυτό το ενδεχόμενο στην άκρη όμως, το Night Shift είναι χρήσιμο σε άλλες ώρες και περιπτώσεις. Όπως όταν βραδιάζει, είναι πιο ξεκούραστες οι λάμπες με θερμό φωτισμό έναντι των λαμπών φθορίου με πιο καθαρό λευκό ή λευκό που ξεφεύγει προς το μπλε και καταλήγει πιο κουραστικό. Είναι ο λόγος που καταστήματα και εργασιακοί χώροι προτιμούν τον ψυχρότερο φωτισμό, ενώ στο σπίτι κερδίζει ο ζεστός.

Το θερμό χρωματολόγιο κάνει πιο ευχάριστη και απροβλημάτιστη τη θέαση σε οποιαδήποτε οθόνη υπό αυτές τις συνθήκες, δεν ζορίζει τα μάτια, δεν σαμποτάρει την όρεξη για ύπνο και αφήνει το χρήστη να ηρεμήσει ευκολότερα πριν αποφασίσει να κλείσει τη μέρα του.Μπορεί να ρυθμιστεί η θερμοκρασία χρώματος για το Night Shift, αλλά και η αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίησή του με την ανατολή και τη δύση του ηλίου.

Η δυνατότητα αυτή δεν περιλαμβανόταν προηγουμένως στο macOS, μπορούσε όμως να προστεθεί μέσω της εφαρμογής fl.ux, η οποία, όπως παραμερίστηκε κάποια στιγμή στο iOS, μάλλον θα παραμεριστεί πια και στο macOS.

Το καλό βέβαια είναι ότι, με αυτόν τον τρόπο, μια λειτουργία που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για όλους τους χρήστες, ακόμη περισσότερο για εκείνους που έτσι κι αλλιώς ξοδεύουν πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά σε μια οθόνη, δεν απαιτεί την εγκατάσταση κανενός προγράμματος και υιοθετείται γενικά και ολοκληρωτικά στο λειτουργικό σύστημα, στην καρδιά δηλαδή κάθε Mac.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα