Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips για σωστή χρήση και συντήρηση της μπαταρίας του drone σας

Φεβ 15 2017
Τα drones έχουν σημειώσει ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους παραμένει ζήτημα για τους περισσότερους κατόχους.
Tips για σωστή χρήση και συντήρηση της μπαταρίας του drone σας
Τόσο τα ερασιτεχνικά όσο και τα επαγγελματικά drones έχουν σημειώσει ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους περισσότερους κατόχους drones. Παρά τις πιο ισχυρές κάμερες, ανιχνευτές σύγκρουσης και καλύτερα συστήματα πλοήγησης, ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες πτήσης, τα περισσότερα drones δεν θα πετάξουν πάνω από 20-25 λεπτά.

Παρά το γεγονός ότι η αυτονομία των σύγχρονων drones αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, θα πρέπει και οι ίδιοι οι χρήστες να κάνουν σωστούς χειρισμούς - σε ό,τι αφορά τη σωστή φόρτιση/συντήρηση της μπαταρίας - ώστε να πετυχαίνουν μέγιστη αυτονομία, σε κάθε πτήση. Δείτε, παρακάτω, τι μπορείτε να κάνετε για να είστε σίγουροι ότι «παίρνετε τα μέγιστα» από το drones σας.Με σωστούς χειρισμούς, μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του drones σας και να απολαύσετε περισσότερο χρόνο πτήσης – κάτι που ισχύει ακόμα και αν πρόκειται για low-budget μοντέλα που τείνουν να έχουν μικρότερη αυτονομία.

1. Φόρτιση μπαταρίας και υψηλές θερμοκρασίες
Οι μπαταρίες πολυμερών λιθίου (ή αλλιώς LiPo) που συναντάμε στα περισσότερα drones είναι ευαίσθητες στην υπερθέρμανση: η φόρτιση της μπαταρίας σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. σε περίοδο καύσωνα) μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Επίσης, πρέπει αποφεύγετε τη φόρτιση της μπαταρίας αμέσως μετά τη χρήση, όταν είναι ακόμα ζεστή, και φροντίστε να τη φορτίσετε σε θερμοκρασία δωματίου – από τη στιγμή που πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογική θερμοκρασία. Όταν δεν χρησιμοποιείται, φροντίστε να την αποθηκεύετε σε ξηρό, δροσερό σημείο και ποτέ σε μέρη που θα τη «βλέπει» ο ήλιος.

2. Φορτίστε λίγες ώρες πριν από την πτήση
Τα περισσότερα μοντέλα drones διαθέτουν μπαταρίες με δυνατότητα αυτόματης αποφόρτισης, καθώς δεν πρέπει να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ είναι πλήρως φορτισμένες. Έτσι, όσο μεγαλύτερο διάστημα μεσολαβεί μέχρι την επόμενη πτήση του drones σας, τόσο μεγαλύτερη είναι και η «διαρροή». Για τη μέγιστη δυνατή αυτονομία, φορτίστε πλήρως τη μπαταρία σας λίγες ώρες πριν από την πτήση.Για τη μέγιστη δυνατή αυτονομία, φορτίστε πλήρως τη μπαταρία σας λίγες ώρες πριν από την πτήση.

3. Ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες πριν την πτήση
Πετώντας το drone σας, ενώ επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους πιο έμπειρους χρήστες. Ποτέ μην «πετάτε» σε βροχή ή χιονοθύελλα, και να αποφεύγετε τον άνεμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο δυνατός είναι ο αέρας, τόσο περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιεί το drone για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να μειώνεται στο μισό η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η υγρασία μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτονομία του drone σας και το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας, επομένως προτιμήστε συνθήκες άπνοιας και με χαμηλά ποσοστά υγρασίας - εάν θέλετε να πετύχετε μέγιστη αυτονομία.

4. Αφαιρέστε το περιττό βάρος
Εάν δεν το χρειάζεστε, αφαιρέστε το. Όσο περισσότερο βάρος προσθέτετε στο drone σας τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιεί για να μείνει ψηλά, μειώνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Καλό είναι λοιπόν να αφαιρέσετε τυχόν εξαρτήματα που δεν είναι απολύτως αναγκαία, όπως προστατευτικά ελίκων (εκτός αν είστε αρχάριος χρήστης), φίλτρα φακού, ή ακόμα και την κάμερα όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.Προτιμώντας μια πιο ομαλή πτήση, θα επεκτείνετε κατακόρυφα την αυτονομία του drone σας και θα απολαύσετε περισσότερο χρόνο πτήσης.

5. Μην πετάτε «επιθετικά»
Εάν ανησυχείτε σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του drone σας, τότε αποφύγετε τα διπλά flips και τους απότομους ελιγμούς. Προτιμώντας μια πιο ομαλή πτήση, θα επεκτείνετε κατακόρυφα την αυτονομία του drone σας και θα απολαύσετε περισσότερο χρόνο πτήσης.

6. Ποτέ μην αφήνετε να αποφορτίζει εντελώς η μπαταρία σας
Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να χρησιμοποιείτε μέχρι και τη τελευταία «ρανίδα» της μπαταρίας όταν πετάτε, αλλά αυτά τα 4-5 επιπλέον λεπτά χρόνου πτήσης δεν αξίζουν τη φθορά που μπορεί να προκαλέσουν τόσο στην μπαταρία όσο και στο ίδιο το drone. Μην αγνοείτε την ειδοποίηση χαμηλής στάθμης μπαταρίας, καθώς, από τη μία μειώνεται το προσδόκιμο ζωής της μπαταρίας, από την άλλη ίσως να μην προλάβετε να προσγειώσετε το drone σας – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σοφότερο να προσγειώνετε το drone σας ακόμα και πριν εμφανιστεί η ειδοποίηση χαμηλής στάθμης μπαταρίας. Άλλωστε, μπορείτε να συνεχίσετε τη διασκέδαση ή την εργασία σας έχοντας πάντα μαζί σας εφεδρικές μπαταρίες.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα