Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips σωστής χρήσης baby monitor

Φεβ 20 2017
Τα baby monitors μπορούν να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους γονείς, αλλά και σε όσους φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα. Αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά.
Tips σωστής χρήσης baby monitor
Οι λειτουργίες που προσφέρουν τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας μωρού – γνωστά και ως baby monitors – μπορούν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα σας. Προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς στους γονείς, αλλά και σε όσους φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα. Αρκεί, βέβαια, να χρησιμοποιούνται σωστά. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τη συσκευή σας στο έπακρο.Eάν εξετάζετε την αγορά ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας φροντίστε να δώσετε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, ώστε να επιλέξετε βάσει των δικών σας αναγκών και προτεραιοτήτων.

Μην «προσπερνάτε» τις οδηγίες χρήσης
Οι περισσότερες συσκευές παρακολούθησης που κυκλοφορούν στην αγορά μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους - τουλάχιστον στην εμφάνιση. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι διαθέτουν όλες τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και τις ίδιες λειτουργίες. Επομένως, εάν εξετάζετε την αγορά ενός συστήματος ενδοεπικοινωνίας φροντίστε να δώσετε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, ώστε να επιλέξετε βάσει των δικών σας αναγκών και προτεραιοτήτων. Για παράδειγμα, ίσως να χρειάζεστε ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας με υψηλή αυτονομία ή/και λειτουργίες υπενθύμισης, ένδειξη για τα επίπεδα θερμοκρασίας στο δωμάτιο κ.α. Αφού λοιπόν επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς baby monitor, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μελετήσετε καλά τις οδηγίες του κατασκευαστή ώστε να μπορέσετε να μάθετε τις λειτουργίες του.

Τοποθέτηση βάσης / κάμερας
Για καλύτερο αποτέλεσμα, τοποθετήστε τη βάση (πομπό) σε σημείο στο οποίο δεν έχει πρόσβαση το παιδί και σε απόσταση περίπου 2-3 μέτρων. Όσον αφορά στις συσκευές παρακολούθησης με οθόνη, θα πρέπει να προσέξετε σε ποιο σημείο θα τοποθετήσετε την κάμερα, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του δωματίου η της κούνιας. Μία ιδανική θέση για την κάμερα είναι σε ένα έπιπλο ή άλλο ανθεκτικό αντικείμενο κοντά στη κούνια του μωρού και, ακόμα πιο ιδανικά, σε μια γωνία του δωματίου, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το μωρό σε όποιο σημείο της κούνιας κι αν βρίσκεται.Μία ιδανική θέση για την κάμερα είναι σε ένα έπιπλο ή άλλο ανθεκτικό αντικείμενο κοντά στη κούνια του μωρού και, ακόμα πιο ιδανικά, σε μια γωνία του δωματίου, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το μωρό σε όποιο σημείο της κούνιας κι αν βρίσκεται.

Δέκτης / οθόνη
Τοποθετήστε τον δέκτη ή την οθόνη σε ένα πάγκο, γραφείο ή τραπέζι, και γενικά σε ένα σημείο όπου θα μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα το μόνιτορ ή να ακούτε τους ήχους από το δωμάτιο του παιδιού. Ορισμένα συστήματα διαθέτουν κλιπ για ζώνη ή λουράκι για το λαιμό έτσι ώστε να έχετε τον δέκτη ή το μόνιτορ έχετε πάντα μαζί σας. Ένα ιδανικό σενάριο είναι η χρήση ενός πρόσθετου δέκτη, ώστε να τοποθετήσετε ένα μόνιμα στην κρεβατοκάμαρα σας και να μην χρειάζεται συνεχώς φόρτιση, και ένα που θα έχετε μαζί σας όπου μετακινήστε μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποιώντας διαδικτυακές κάμερες παρακολούθησης μωρού
Πολλές συσκευές ενδοεπικοινωνίας αξιοποιούν το διαδίκτυο για να σας δίνουν ήχο και εικόνα όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω του smartphone ή του tablet σας. Τα συγκεκριμένα συστήματα λειτουργούν με την ίδια λογική που λειτουργούν και οι διαδικτυακές κάμερες ασφαλείας, με τη μόνη διαφορά ότι η εγκατάσταση και η ρύθμιση της εκάστοτε εφαρμογής που τα συνοδεύουν είναι αρκετά πιο απλή και εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να έχετε στο νου σας είναι το πρόγραμμα δεδομένων που χρησιμοποιείτε στη φορητή σας συσκευή, καθώς η απομακρυσμένη παρακολούθηση προϋποθέτει μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω mobile Internet. Διαφορετικά, φροντίστε να έχετε το smartphone ή το tablet σας συνδεδεμένο σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi για να μην χάσετε ποτέ επαφή με το μωρό ή το παιδί.Πολλές συσκευές ενδοεπικοινωνίας αξιοποιούν το διαδίκτυο για να σας δίνουν ήχο και εικόνα όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω του smartphone ή του tablet σας.

Συντήρηση
Όπως όλες οι οικιακές συσκευές, συντηρώντας σωστά το σύστημα σας θα εξασφαλίσετε ότι θα λειτουργεί απρόσκοπτά για πολλά χρόνια μετά την αγορά. Δεν χρειάζονται υπερβολές για να συντηρήσετε σωστά τη συσκευή σας. Ένα καθαρό και νωπό πανί είναι ό,τι πρέπει για την καθαριότητα της. Απλά, πριν την καθαρίσετε φροντίστε να έχετε αποσυνδέσει τυχόν καλώδια. Καλό είναι, επίσης, να ελέγχετε πάντα το δέκτη και το πομπό για τυχόν ζημιές σε μέρη της συσκευής (π.χ. καλώδιο) που μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία ή φωτιά.

Μην επαναπαύεστε ποτέ
Μπορεί οι συσκευές ενδοεπικοινωνίας να προσφέρουν κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς στους γονείς ή σε όσους φροντίζουν ηλικιωμένα άτομα. Ωστόσο, αυτό που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι ακόμα κι αν έχουμε τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες συσκευές ενδοεπικοινωνίας, χρειάζεται οπωσδήποτε και προσωπική επίβλεψη. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι, μπορεί να ακούτε το μωρό όταν φωνάζει ή κλαίει, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και η υπερβολική ησυχία είναι ανησυχητική.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα