Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iOS 11: Βελτιώσεις και για τα AirPods

Φεβ 05 2018
Με την έλευση του iOS 11, τα AirPods αναβαθμίστηκαν προσφέροντας νέες λειτουργίες και ευκολίες.
iOS 11: Βελτιώσεις και για τα AirPods
Όταν περιμένουμε την ανανέωση του iOS, το τελευταίο πράγμα που υπολογίζουμε είναι ότι θα βελτιωθεί η συμπεριφορά και η χρησιμότητα κάποιου περιφερειακού που δεν είναι και αυτονόητα στην πρώτη γραμμή εμπορικά, στην αιχμή του δόρατος της Apple. Αυτό συνέβη όμως με τα AirPods, για τα οποία ο ερχομός του iOS 11 έφερε κάποιες νέες δυνατότητες για να προσφέρουν στο χρήστη λίγη ευκολία παραπάνω.

Τα έξυπνα, πλήρως ασύρματα ακουστικά της Apple δεν ενσωματώνουν πλήκτρα ως γνωστόν. Αντιθέτως, κάθε ακουστικό αναγνωρίζει το διπλό άγγιγμα από το χρήστη και, ουσιαστικά, αυτό χρησιμοποιεί ως άλλο πάτημα πλήκτρου. Το περίεργο λοιπόν με τα AirPods στην εποχή του iOS 10, οπότε και πρωτοεμφανίστηκαν, είναι πως υπήρχε μια μόνο ρύθμιση τη φορά και για τα δύο ακουστικά, παρότι μπορεί το καθένα ξεχωριστά να αντιληφθεί διπλό άγγιγμα. Αν δηλαδή η ρύθμιση έλεγε ότι με το διπλό πάτημα καλείται το Siri, τότε σε όποιο ακουστικό και να γινόταν πετύχαινε το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Ευτυχώς, αυτό άλλαξε με το iOS 11. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, στην καρτέλα Bluetooth, βρίσκουμε τα AirPods που είναι συνδεδεμένα με τη συσκευή μας. Κάτω από τις επιλογές για την ονομασία τους, την αποσύνδεση και τα λοιπά, υπάρχουν δυο επιλογές, μία για κάθε ακουστικό. Αν δεν εμφανίζονται, τότε πρέπει να σιγουρευτούμε ότι παραμένουν συνδεδεμένα με τη συσκευή μας τα ασύρματα ακουστικά.Με τη νέα έκδοση του λειτουργικού κάθε AirPods μπορεί να αντιδρά αλλιώς σε διπλό άγγιγμα.

Σε κάθε ακουστικό λοιπόν βρίσκουμε 4 διαφορετικές λειτουργίες για το διπλό πάτημα σε αυτό:

- Siri: Ενεργοποιεί το Siri.
- Play/Pause: Με ένα διπλό πάτημα σταματάμε την αναπαραγωγή ήχου, είτε πρόκειται για μουσική, είτε για podcast είτε για κάτι άλλο. Με το επόμενο διπλό πάτημα συνεχίζουμε την αναπαραγωγή ήχου.
- Next Track: Μετάβαση στο επόμενο κομμάτι ενός άλμπουμ, μιας λίστας αναπαραγωγής κ.λπ.
- Previous Track: Μετάβαση στο προηγούμενο κομμάτι ενός άλμπουμ, μιας λίστας αναπαραγωγής κ.λπ.
- Off: Διαλέγουμε την επιλογή αυτήν αν δεν θέλουμε να συμβαίνει τίποτα με διπλό πάτημα στο ένα ή και στα δύο AirPods.

Προηγουμένως λοιπόν, ό,τι και να διαλέγαμε, ίσχυε αυτόματα και για τα δύο ακουστικά. Με το iOS 11 όμως έχουμε το περιθώριο να κάνουμε διαφορετική επιλογή για κάθε ακουστικό.Κάτι μας λέει ότι οι βελτιώσεις για τα AirPods δεν θα σταματήσουν εδώ.

Αρχικά, το σκεπτικό ήταν πως ο χρήστης δεν είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί και τα δυο ακουστικά ταυτόχρονα - στις κλήσεις δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κάτι τέτοιο αφού ο ήχος είναι μονοφωνικός. Με την ίδια ρύθμιση και στα δυο ακουστικά, ο χρήστης ήξερε τι να περιμένει όποιο ακουστικό από τα δύο και αν έβγαζε από τη θήκη του, ακόμη και αν το ένα έπρεπε να μπει για φόρτιση και να χρησιμοποιηθεί μόνο το άλλο κατά την αναμονή. Βέβαια, στην πράξη, τα AirPods χρησιμοποιούνται για μουσική, για επικοινωνία με τρόπους που προσφέρουν καθαρότερο ήχο από την κλασική τηλεφωνική κλήση κ.ά. Και σε τέτοια σενάρια, για χρήστες που φορούν πάντα και τα δύο AirPods, η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης δίνει και μεγαλύτερη ευελιξία. Κι αν κάποιος τα προτιμά όπως πριν, είναι ελεύθερος να τα ρυθμίσει όλα αναλόγως. Και κάπως έτσι μένουν όλοι ακόμη πιο ευχαριστημένοι από τα AirPods, χάρη στο IOS 11.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα