Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

LG G3 32GB

Ιαν 27 2015
Μετά την τεράστια επιτυχία του LG G2 η κορεατική εταιρεία ανεβάζει τον πήχη για τον διάδοχο, προσφέροντας περισσότερη ισχύ και υψηλότερη ανάλυση οθόνης.
LG G3 32GB
Την εποχή που τα smartphones έμοιαζαν να φθάνουν σε τεχνολογικό τέλμα, η LG έδειξε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας το LG G3, την πρώτη συσκευή ευρείας παγκόσμιας κυκλοφορίας με οθόνη ανάλυσης 1440 x 2560 pixels (προηγήθηκαν σε πιο περιορισμένη κλίμακα τα Vivo Xplay 3S και Oppo Find 7). Φυσικά δεν πρόκειται για την μοναδική αναβάθμιση σε σχέση με το LG G2 , το κατά πολλούς καλύτερο smartphone του 2013, αφού το LG G3 εμφανίζεται καλύτερο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον προκάτοχό του.



Η οθόνη του LG G3 είναι απλώς μαγική. Μόνο αν τη δει από κοντά κανείς μπορεί να εκτιμήσει το οπτικό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το LG G3 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μία με χωρητικότητα 16GB και μία με 32GB. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν εντοπίζεται μόνο στον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης, αλλά και στη μνήμη RAM: το 16άρι G3 διαθέτει 2GB RAM και το 32άρι 3GB. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για μία διαφοροποίηση που δημιουργεί μεγάλο χάσμα στον τομέα των επιδόσεων, όμως το G3 χρειαζόταν αυτή τη μικρή ώθηση, η οποία σύμφωνα με τα benchmarks κυμαίνεται από 4%-8%, γιατί η μεγάλη αύξηση της ανάλυσης σημαίνει ότι οι τελικές επιδόσεις είναι παρόμοιες με εκείνες του G2, παρά τη χρήση ισχυρότερου chipset.



Η τοποθέτηση των πλήκτρων ενεργοποίησης της συσκευής και αυξομείωσης της έντασης του ήχου στο πίσω μέρος επιτρέπει την απελευθέρωση των πλευρών του κινητού από πλήκτρα και χαρακτηρίζεται από ικανοποιητική εργονομία.

Το χαρακτηριστικό λοιπόν που κλέβει την παράσταση στην περίπτωση του LG G3 είναι η οθόνη. Μέχρι πρόσφατα, η ανάλυση των 1080p θεωρούνταν υπεραρκετή για τόσο μικρές οθόνες, δεδομένου ότι πρόκειται για την καθιερωμένη ανάλυση τηλεοράσεων και monitors. Τα 1440 x 2560 pixels σε συνδυασμό με το μέγεθος των 5,5 ιντσών έχουν ως αποτέλεσμα την εκπληκτική πυκνότητα pixels της τάξεως των 538ppi, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ευκρινέστερη εικόνα που έχουμε δει σε smartphone. Είναι αλήθεια ότι η διαφορά σε σχέση με τα 1080p δεν είναι οφθαλμοφανής από μεγάλη απόσταση, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε στην high-end κατηγορία, όπου η πρακτικότητα δίνει τη θέση της στην τεχνολογική εξέλιξη χάριν εντυπωσιασμού. Και σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το panel του LG G3 δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι λιγότερο από εντυπωσιακό. Παράλληλα, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε με το G2, η κορεατική εταιρεία παρουσιάζει κι εδώ πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη, με αποτέλεσμα το G3 να είναι μια διαχειρίσιμη συσκευή παρά το γεγονός ότι πρόκειται στην ουσία για phablet.

Όπως αναμενόταν, το νέο flagship της LG παρουσιάζεται αναβαθμισμένο από άποψης design, αλλά και ποιότητας κατασκευής. Πλέον το glossy πλαστικό του G2 αποτελεί παρελθόν, έχοντας αντικατασταθεί από έναν συνδυασμό ματ πλαστικού και επίστρωσης αλουμινίου, που βελτιώνει την εμφάνιση της συσκευής, μειώνει την ολισθηρότητά της κατά το κράτημα και αποτρέπει την εμφάνιση αποτυπωμάτων. Εξυπακούεται ότι τα διάφορα πλήκτρα ελέγχου είναι και πάλι τοποθετημένα στο πίσω μέρος, κάτω από την κάμερα, γεγονός που θα χαροποιήσει όσους είχαν συνηθίσει τη συγκεκριμένη διάταξη από το G2. Οι υπόλοιποι ίσως χρειαστούν λίγο χρόνο για να την συνηθίσουν, όμως πρόκειται κατά γενική ομολογία για μία πιο φυσική θέση για τα συγκεκριμένα πλήκτρα, που αφήνει την αριστερή και δεξιά πλευρά του κινητού εντελώς "καθαρή".



Όπως και ο προκάτοχός του, το LG G3 διαθέτει πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη, γεγονός που του επιτρέπει να έχει παρόμοιο μέγεθος με ανταγωνιστικά smartphones με μικρότερη οθόνη.

Το chipset που κινεί όλα αυτά τα pixels είναι το Snapdragon 801, με 4 Krait 400 πυρήνες στα 2.5GHz. Όπως προαναφέρθηκε, το μοντέλο με τον σκληρό των 32GB διαθέτει 3GB RAM, που συμβάλλουν στη βελτίωση των επιδόσεων και δίνουν το περιθώριο για ταυτόχρονη εκτέλεση ακόμη περισσότερων εφαρμογών. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χώρου αποθήκευσης με κάρτες microSD χωρητικότητας μέχρι και 128GB, οπότε η αποθήκευση δεν θα αποτελέσει ποτέ πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά το software, η LG έχει παραμετροποιήσει μέχρις ενός σημείου την έκδοση 4.4.2 του Android, αλλά όχι με τρόπο που να αλλάζει τον χαρακτήρα του λειτουργικού συστήματος της Google. Χρησιμοποιούνται κυρίως παλ, διακριτικά χρώματα, που δίνουν μία ώριμη όψη στο interface, ενώ διατηρείται γενικά μεγάλος βαθμός απλότητας και καθαρότητας του UI. Όπως συνηθίζεται στις συσκευές της LG, μπορείτε να επανέλθετε σε κανονική κατάσταση λειτουργίας από τη lock screen με διπλό πάτημα της οθόνης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα καθορισμού του λεγόμενου Knock Code, αντί για κάποιο PIN, με μία ακολουθία χτυπημάτων που επιλέγετε εσείς.

Ένα ακόμη από τα δυνατά "χαρτιά" του G3 είναι και η κάμερά του, όχι λόγω των 13MP της, ούτε λόγω της οπτικής σταθεροποίησης εικόνας που ενσωματώνει, αλλά λόγω του πολύ γρήγορου autofocus της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης laser, το οποίο μετράει την απόσταση ανάμεσα στο κινητό και το φωτογραφιζόμενο αντικείμενο αστραπιαία. Κατά τα άλλα πρόκειται για μία "τυπική" high-end κάμερα κινητού, που κινείται σε πολύ καλά επίπεδα ποιότητας κάτω από όλες τις συνθήκες. Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από 4K ανάλυση στην καταγραφή video και η LG μας δικαιώνει, ενώ και η ποιότητα του καταγεγραμμένου ήχου είναι εξαιρετική.



Ο συνδυασμός των μικρών περιθωρίων με τις λιτές σχεδιαστικές γραμμές και το ποιοτικό ματ ψευδο-μεταλλικό φινίρισμα, καθιστά το LG G3 ως ένα από τα ομορφότερα high-end smartphones.

Την "συντήρηση" όλων των εντυπωσιακών προαναφερθέντων χαρακτηριστικών αναλαμβάνει μία μπαταρία λιθίου των 3000mAh, η οποία καταφέρνει να προσφέρει αρκετή αυτονομία ώστε η απαιτητική συσκευή της LG να κρατάει μία ολόκληρη μέρα πριν χρειαστεί να φορτιστεί ξανά. Δεν πρόκειται για το κορυφαίο high-end smartphone στον τομέα αυτό, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ανταγωνισμός διαθέτει ως επί τω πλείστον οθόνες μικρότερες ανάλυσης.

Συνολικά πρόκειται για έναν άξιο διάδοχο της πιο επιτυχημένης ως τώρα high-end συσκευής της LG, που δεν υστερεί πουθενά και εξακολουθεί να διαπρέπει στον τομέα της οθόνης, περίπου 6 μήνες μετά την αρχική του κυκλοφορία.

Δείτε εδώ το σχετικό video:


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα