Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Sony Xperia E3

Φεβ 17 2015
Ο διάδοχος του low-end Sony Xperia E1 είναι μία συσκευή αρκετά αναβαθμισμένη συγκριτικά με αυτό ώστε να πλησιάζει στις παρυφές της μεσαίας κατηγορίας.
Sony Xperia E3
Tο Xperia E3 της Sony ανεβαίνει επίπεδο σε σχέση με τον προκάτοχό του, ιδιαίτερα στον τομέα του chipset, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της τιμής. Εξαίρεση αποτελεί η ανάλυση της οθόνης, που έχει παραμείνει περίπου ίδια και μάλιστα με μικρότερη πυκνότητα pixels, όμως οι μικρές σχετικά διαστάσεις της συσκευής δεν αφήνουν την ποιότητά της να ξεφύγει από τα όρια του αποδεκτού.Η συσκευή χρησιμοποιεί, όπως αναμενόταν, τις σχεδιαστικές γραμμές του Omnibalance Design και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα κατασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, η οθόνη του Xperia E3 διαθέτει ανάλυση 480x854, όμως, σε αντίθεση με το E1, είναι τεχνολογίας IPS αποφεύγοντας έτσι τα προβλήματα με τις γωνίες θέασης και γενικά παρουσιάζεται αξιόλογη στους υπόλοιπους τομείς. Το μέγεθος των 4,5 ιντσών σημαίνει ότι το E3 είναι ιδανικό για χειρισμό με το ένα χέρι, ενώ δεν ακολουθείται ευτυχώς η πρόσφατη τάση που περιλαμβάνει συσκευές 5 ιντσών με την ίδια ανάλυση.

Για την κατασκευή του Xperia E3 έχει χρησιμοποιηθεί matte πλαστικό υψηλής ποιότητας, ενώ οι στρογγυλεμένες γωνίες έχουν λαστιχένια επένδυση για να απορροφούνται οι κραδασμοί σε περίπτωση πιθανών πτώσεων. Ακολουθείται φυσικά η σχεδιαστική γραμμή όλων των Xperia, το λεγόμενο "Omnibalance design", που δίνει μία κομψή αίσθηση στο κινητό και το κάνει να μοιάζει με πολύ ακριβότερες συσκευές, όπως το Xperia Z3 Compact.

Στα του chipset, χρησιμοποιείται το Snapdragon 400 με τέσσερις πυρήνες Cortex-A7 στα 1,2GHz συνοδευόμενο από 1GB μνήμης RAM, γεγονός που σημαίνει ότι οι επιδόσεις του κινούνται στο πλαίσιο της μεσαίας κατηγορίας, η πλειοψηφία της οποίας χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη σύνθεση. Μάλιστα, η σχετικά χαμηλή ανάλυση της οθόνης σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να εμφανιστεί ακόμη πιο "άνετο" από κάποιους από τους ανταγωνιστές του με 720p οθόνες.Το Sony Xperia E3 αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στην μεσαία κατηγορία, έχοντας να παρουσιάσει ως σημαντικότερα πλεονεκτήματά του την υποστήριξη 4G και την μεγάλη αυτονομία.

Η κάμερα του E3 παρουσιάζεται κι αυτή αναβαθμισμένη, με αισθητήρα 5MP, παράγοντας τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κατηγορία και το price-range του, καταφέρνοντας σε γενικές γραμμές να αποφεύγει τον οπτικό θόρυβο και να εστιάζει αρκετά γρήγορα. Περιλαμβάνεται επίσης δυνατότητα καταγραφής video σε 1080p, με αρκετά υψηλό bitrate (21Mbps).

Ο αποθηκευτικός χώρος του Xperia E3 δεν είναι από τα δυνατά του σημεία, αφού κυμαίνεται στα 4GB, όμως υπάρχει η δυνατότητα επέκτασής του με κάρτα microSD. Σε ό,τι αφορά το software της συσκευής, χρησιμοποιείται το Android 4.4.2 με το γνωστό, ελαφρύ customization από τη Sony.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του E3 είναι δύο: πρώτον, πρόκειται για την φθηνότερη συσκευή της Sony που υποστηρίζει 4G και μία από τις φθηνότερες γενικότερα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που προσδίδει έναν αέρα future-proofing στο E3. Δεύτερον, το E3 έχει εξαιρετική αυτονομία, που δύσκολα συναντά κανείς σε φθηνή και μικρή σε μέγεθος συσκευή και επιτρέπει τη χρήση του για δύο ημέρες χωρίς φόρτιση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενσωμάτωσης μίας μπαταρίας των 2330mAh, η οποία μάλιστα δεν προσθέτει πολύ στο πάχος της συσκευής, το οποίο δεν ξεπερνάει τα 8,5mm.Για τον χειρισμό της κάμερας των 5MP χρησιμοποιείται το κλασικό software της Sony. Η συσκευή μπορεί να καταγράψει video στα 1080p.

Εξυπακούεται ότι το Xperia E3 έχει να αντιμετωπίσει σημαντικό ανταγωνισμό στην κατηγορία που επέλεξε να ενσωματωθεί, αφού βρίσκει μπροστά του συσκευές που διαθέτουν πλεονέκτημα κυρίως στον τομέα της οθόνης και της αποθήκευσης. Από την άλλη όμως, το E3 δεν υπολείπεται στους υπόλοιπους τομείς, όπως για παράδειγμα εκείνον του chipset, ενώ διαθέτει τα δύο πολύ σημαντικά προαναφερθέντα πλεονεκτήματα: την υποστήριξη 4G και την μεγάλη αυτονομία, σε συνδυασμό με το διαχρονικό design που χαρακτηρίζει τα smartphones της Sony.

Η επιλογή συσκευής σε αυτή την κατηγορία είναι πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση, όμως αν δίνετε προτεραιότητα στο 4G, στην αυτονομία και στην καλή ποιότητα κατασκευής, τότε η επιλογή του Sony Xperia E3 δεν θα σας απογοητεύσει.


Δείτε το σχετικό video:


 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα