Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τα 5 καλύτερα προσιτά smartphones του 2014

Ιαν 29 2015
Διανύοντας τις πρώτες μέρες του 2015, επιλέγουμε τα 5 καλύτερα προσιτά smartphones της προηγούμενης χρονιάς που φυσικά αποτελούν ακόμα μια εξαιρετική αγορά.
Τα 5 καλύτερα προσιτά smartphones του 2014
Η έννοια του «προσιτού smartphone» είναι σχετική, ανάλογα με το ποσό που θέλει και μπορεί να δαπανήσει ο καθένας για μία συσκευή. Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα κινηθούμε κυρίως στην μεσαία κατηγορία τιμής, θεωρώντας ως ανώτατο όριο τα 300 ευρώ. Δεν πρόκειται για μικρό ποσό, αλλά σε σχέση με το σχεδόν τετραψήφιο κόστος ορισμένων high-end συσκευών πρόκειται για ένα λογικό κόστος, με το οποίο μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα πραγματικά αξιόλογο προϊόν. Ακολουθούν οι επιλογές μας από το You.gr (01/2015) με σειρά φθίνουσας τιμής.

LG G2 (€299)

Πρόκειται για το καλύτερο smartphone που μπορεί να αποκτήσει κανείς αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η περυσινή ναυαρχίδα της νοτιοκορεατικής εταιρείας ήταν κατά πολλούς το κορυφαίο smartphone του 2013, γιατί συνδύαζε κορυφαία χαρακτηριστικά σε κάθε τομέα, εισάγοντας και κάποιες καινοτομίες, όπως την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου στο πίσω μέρος της συσκευής. Παρά την αρκετά μεγάλη οθόνη των 5,2 ιντσών, το G2 παραμένει απολύτως διαχειρίσιμο σε μέγεθος λόγω των πολύ μικρών περιθωρίων γύρω της (ένα ακόμη trademark της συσκευής), ενώ η ανάλυση των 1080p σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο Snapdragon 800 σημαίνουν ότι το G2 δεν υπολείπεται σε ισχύ του διαδόχου του, λόγω της, αχρείαστα ίσως, υψηλότερης ανάλυσης που ενσωματώνει το G3. Αν στα παραπάνω προστεθούν η κάμερα των 13MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και η επικείμενη αναβάθμιση του λειτουργικού σε Android 5.0, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για μία διαχρονική, για τα δεδομένα του χώρου, συσκευή, που προτείνεται ανεπιφύλακτα.


Nokia Lumia 735 (€269) και Nokia Lumia 730 (€239)

Πρόκειται στην ουσία για την ίδια συσκευή, απλά το 735 προσφέρει 4G και το 730 υποστηρίζει dual SIM. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα "selfie" κινητά μεσαίας κατηγορίας, που διακρίνεται για την καλή ποιότητα κατασκευής του, για την εξαιρετική AMOLED οθόνη του, για το αξιόπιστο τετραπύρηνο Snapdragon 400 chipset και για την μπροστινή κάμερα των 5MP, που δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του selfie phone που έχει δώσει η Microsoft στο 730/735, τραβώντας παράλληλα και video στα 1080p, ενώ και η πίσω κάμερα των 6,7MP παράγει πολύ καλά αποτελέσματα. Όντας συσκευή της Nokia/Microsoft χρησιμοποιεί τα Windows Phone 8.1, γεγονός που συνεπάγεται μικρότερο αριθμό εφαρμογών από τη μία, αλλά καλύτερη απόδοση του λειτουργικού, από την άλλη.


Samsung Galaxy S3 Neo (€219)

Η Samsung συνεχίζει να προσφέρει παραλλαγές του Galaxy S3, ακόμη και λίγο καιρό πριν την ανακοίνωση του έκτου μέρους της σειράς. Το S3 Neo προσφέρει Super AMOLED οθόνη 4,8 ιντσών και ανάλυσης 720p, "φορώντας" το κλασικό πλέον τετραπύρηνο chipset Snapdragon 400, ενώ διαθέτει 1,5GB μνήμης και όχι 1, όπως γίνεται συνήθως. Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημά του σε σχέση με την πλειοψηφία των συσκευών της κατηγορίας είναι η ενσωμάτωση 16GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, χωρίς να λείπει και η δυνατότητα επέκτασης με microSD. Το παζλ συμπληρώνει η αξιόλογη κάμερα των 8MP.


Motorola New Moto G (€199)

Το καλύτερο «μεσαίο» της προηγούμενης χρονιάς απέκτησε διάδοχο, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση, αφού παρουσιάζει μία σειρά ουσιαστικών βελτιώσεων σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η οθόνη μεγάλωσε, φτάνοντας στις 5 ίντσες, με ίδια ανάλυση με πριν (720p), προστέθηκαν δύο ηχεία στο μπροστινό μέρος για στερεοφωνικό ήχο, ενώ πλέον δεν λείπει η κάρτα microSD. Επιπλέον, η κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 8MP, ενώ η γρήγορη ενσωμάτωση των τελευταίων εκδόσεων του λειτουργικού της Google είναι εγγυημένη. Όλα αυτά συνδυάζονται και πάλι με γρήγορο σύστημα αποθήκευσης, ώστε να δοθεί για μία ακόμη φορά η εντύπωση ότι η συσκευή αποδίδει γρηγορότερα του αναμενομένου. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για αποκάλυψη και έκπληξη, όπως συνέβη με τον προκάτοχό του, το νέο Moto G παραμένει η συσκευή με την οποία συγκρίνονται οι υπόλοιπες στην μεσαία κατηγορία.


Huawei Ascend P7 Mini (€179)

Η συρρικνωμένη έκδοση του Ascend P7 της Huawei αποτελεί μία ιδιαίτερα τίμια πρόταση σε αυτή την κατηγορία τιμής, αφού προσφέρει λεπτό και ελαφρύ «σασί», μπροστινή κάμερα ανάλυσης 5MP και πίσω κάμερα ανάλυσης 8MP, οθόνη μεγέθους 4,5 ιντσών και ανάλυσης 540x960, chipset εφάμιλλο με τα αντίστοιχα του ανταγωνισμού (Snapdragon 400) και –το πιο σημαντικό για το συγκεκριμένο κόστος- 4G.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα