Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple TV 4ης Γενιάς

Ιαν 13 2016
Η νέα γενιά του Apple TV φέρνει σημαντικές εξελίξεις και διαμορφώνει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο που έχει πολλά να προσφέρει και ακόμα περισσότερα να υποσχεθεί.
Apple TV 4ης Γενιάς
Το Apple TV είναι ένα δημοφιλές media player που υπάρχει αρκετά χρόνια στην αγορά των media players. Ειδικά στη λιλιπούτεια δεύτερη μορφή του έγινε πιο προσιτό από ποτέ, κράτησε για χρόνια σταθερά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένες μόνο λεπτομέρειες και απέκτησε πολλές νέες εφαρμογές με διαδοχικές αναβαθμίσεις. Τώρα όμως, στην τέταρτη πλέον γενιά του, ήρθε η ώρα να κάνει το άλμα. Η Apple δεν έκρυψε ότι τα τελευταία χρόνια την απασχολεί το θέμα της τηλεόρασης και το νέο Apple TV αποτελεί ουσιαστικό βήμα προς τη νέα πραγματικότητα της τηλεόρασης.Το Siri Remote, μαζί με το tvOs, φέρνουν τη δύναμη της αφής στο Apple TV.

Η πιο αυτονόητη αλλαγή σημειώνεται στο εσωτερικό του νέου Apple TV. Εγκαταλείπεται πια ο μονοπύρηνος επεξεργαστής A5 (που ακόμη και στο iPhone 4S τον είχαμε δει σε διπύρηνη έκδοση) και τη θέση του παίρνει ο A8 (από τα iPhone 6, iPhone 6 Plus και iPad mini 4). Ο νέος επεξεργαστής έχει ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο άλμα σε επιδόσεις, αλλά και το πέρασμα στην εποχή των 64bit. Η συσκευή έχει το ίδιο μήκος και πλάτος με την προηγούμενη έκδοση, είναι όμως πιο ψηλό (3,5 εκατοστά αυτήν τη φορά) και ζυγίζει και περισσότερο, δηλαδή 425 γραμμάρια. Χρειάζεται ο επιπλέον χώρος άλλωστε για τον ξεκάθαρα ισχυρότερο επεξεργαστή. Κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με μόνη διαφορά το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο: 32GB και 64GB.

Στις διαθέσιμες θύρες τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχει μία έξοδος HDMI 1.4, μία θύρα USB Type-C για θέματα συντήρησης, υποδοχή παροχής ρεύματος αλλά και θέση για καλώδιο δικτύου 10/100 Mbps. Φυσικά, η δικτύωσή του μπορεί να γίνει ασύρματα, με υποστήριξη 802.11ac WiFi με MIMO για υψηλές ταχύτητες (σίγουρα υψηλότερες από εκείνες της συγκεκριμένης υποδοχής για καλώδιο Ethernet που βρίσκουμε εδώ), Bluetooth 4.0, αλλά και δέκτη υπερύθρων.Η νέα γενιά Apple TV έχει κανονικό App Store με ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές.

Η νέα έκδοση του Apple TV έρχεται με το λεγόμενο Siri Remote, όχι δηλαδή με τα πολύ πιο απλά τηλεχειριστήρια που βλέπαμε παλαιότερα. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο (ενεργοποιείται με ειδικό πλήκτρο) για τις περιπτώσεις (και τις γλώσσες) στις οποίες υποστηρίζονται λειτουργίες Siri και επικοινωνεί τόσο μέσω Bluetooth, όσο και μέσω υπερύρθων με το Apple TV. Ενσωματώνει γυροσκόπιο, αλλά και επιταχυνσιόμετρο, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο της επιφάνειάς του καταλαμβάνεται από ένα γυάλινο trackpad για χειρισμό με αφή, οπότε μένουν μόλις λίγα πλήκτρα (Menu, Home, Play/Pause και αυξομείωσης έντασης ήχου). Το Siri Remote έχει ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία με αυτονομία μηνών, η οποία φορτίζεται με καλώδιο Lightning, δηλαδή με καλώδια που έχουν εδώ και χρόνια πια τα iPhone, iPad και iPhone Touch.

Μιας και είπαμε λοιπόν για επικοινωνία με Bluetooth 4.0, οι υπέρυθρες τι χρειάζονται; Μέσω αυτών προσφέρεται μια ευκολία παραπάνω, αφού με το Siri Remote μπορεί να αυξομειωθεί η ένταση του ήχου της ίδιας της τηλεόρασης. Με την ελπίδα δηλαδή, όσο γίνεται, να γλιτώσουμε τη χρήση ενός ακόμη τηλεχειριστηρίου. Πάντως υπάρχει και εφαρμογή που επιτρέπει τη χρήση iPhone και Apple Watch αντί χειριστηρίου, οπότε οι επιλογές είναι πολλαπλές. Το μενού είναι πια σημαντικά διαφορετικό και βασίζεται στην αφή. Από τη στιγμή που υπάρχει επιφάνεια αφής στο τηλεχειριστήριο όλα είναι έτοιμα και, προφανώς, δε χρειαζόμαστε τηλεόραση με οθόνη αφής (πού θα τη βρίσκαμε άλλωστε ή πώς θα πηγαινοερχόμασταν για να τη χειριστούμε;).Μια αναζήτηση δείχνει μονομιάς ποιες υπηρεσίες προσφέρουν το ζητούμενο περιεχόμενο.

Το νέο λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να βασίζεται στο iOS, αλλά ονομάζεται πλέον tvOS. Επιτρέπει την εύκολη μεταπήδηση μεταξύ εφαρμογών, την αναζήτηση περιεχομένου, από κεντρική τοποθεσία, σε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες, συνδρομητικές η όχι, χωρίς να ανοίγει η καθεμιά ξεχωριστά. Μακράν η μεγαλύτερη εξέλιξη που φέρνει το tvOS και το νέο Apple TV είναι η για χρόνια απαιτούμενη και φημολογούμενη δημιουργία σχετικού App Store, το ξεκίνημα δηλαδή για την ανάπτυξη εφαρμογών ειδικά για το Apple TV. Από portals καταστημάτων, υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου μέχρι games, όλα είναι δυνατά πλέον. Οι developers μάλιστα μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μονομιάς συμβατές με iPhone, iPad αλλά και Apple TV. Όσον αφορά στα games, αυτά υποστηρίζουν πάντα το Siri Remote, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά με το κανονικό χειριστήριο που διατίθεται ξεχωριστά.iOS gaming σε ακόμη μεγαλύτερη οθόνη, αυτήν τη φορά κανονικά, όχι έμμεσα με AirPlay.

Φυσικά, το νέο Apple TV δεν θα μπορούσε να μην ενσωματώνει τις υπηρεσίες της ίδιας της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει πρόσβαση στις φωτογραφίες όσων έχουν ενεργοποιήσει το iCloud Photo Library σε συσκευή με iOS ή με OS X, ενώ το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα video. Ύστερα από πολύ πρόσφατη αναβάθμιση υποστηρίζεται πλέον και πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία Apple Music, αλλά έτσι έγινε και η επαναφορά του Home Sharing, που δίνει πρόσβαση στο υλικό που υπάρχει στους τοπικούς υπολογιστές με iTunes.

Τέλος, όπως και σε κάθε άλλο Apple TV κατά το παρελθόν, υποστηρίζεται AirPlay, η δυνατότητα δηλαδή να γίνει stream περιεχομένου, εικόνας και ήχου, από συμβατούς ενισχυτές, Mac, συσκευές με iOS και άλλες προς την τηλεόραση, μέσω του Apple TV φυσικά. Ξεκάθαρα το Apple TV φέρνει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις, φιλικότερο user interface, ικανότερο τηλεχειριστήριο και, πάνω από όλα, App Store. Είναι στο χέρι των developers να κάνουν εντυπωσιακά πράγματα για να δώσουν στο ανανεωμένο Apple TV διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα.


Δείτε το βίντεο:


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα