Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Corsair 80+ Gold RMi Series

Ιαν 11 2016
Corsair 80+ Gold RMi Series
Το τροφοδοτικό (PSU) είναι ένα από τα εξαρτήματα του υπολογιστή που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του συστήματος σας. Ωστόσο, είναι κάτι που –δυστυχώς- δεν λαμβάνεται υπόψη από αρκετούς χρήστες PC, καθώς, ειδικά, όταν πρόκειται για «στήσιμο» νέου συστήματος όλο το βάρος ρίχνεται στην επιλογή μητρικής κάρτας, μνήμης RAM, επεξεργαστή, σκληρού δίσκου, και αν πρόκειται για gaming PC, κυρίως στην επιλογή της ιδανικής κάρτας γραφικών για την αναπαραγωγή απαιτητικών παιχνιδιών. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι για να λειτουργήσει όλο το παραπάνω hardware χρειάζεται… ρεύμα. Το τροφοδοτικό λοιπόν, αποτελεί κύριο εξάρτημα για να λειτουργήσει ο υπολογιστής. Όπως προαναφέραμε, το τροφοδοτικό μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του υπολογιστή, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν τοποθετήσουμε ποιοτικό τροφοδοτικό, δεν θα έχουμε ομαλή λειτουργία και ακόμα χειρότερα ίσως να προκληθούν ζημιές στα υποσυστήματα, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη τροφοδοσία ρεύματος.Η νέα σειρά τροφοδοτικών 80 Plus Gold RMi υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία.

Η Corsair λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την τροφοδοσία / προστασία των υποσυστημάτων του υπολογιστής σας, βελτιώνοντας συνεχώς τις τεχνολογίες της στον τομέα των τροφοδοτικών. Έτσι, χάρη στους κορυφαίους ιαπωνικούς πυκνωτές 105°C, η νέα σειρά high-end τροφοδοτικών 80 Plus Gold RMi (850 Watt, 650 Watt και 1000 Watt) υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία, προσφέροντας προστασία από υπέρταση, υπόταση, από βραχυκύκλωμα ή από υπερθέρμανση. Επιπρόσθετα, η πιστοποίηση 80 Plus Gold εξασφαλίζει υψηλή αποδοτικότητα χωρίς ιδιαίτερες απώλειες και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Η ενεργειακή απόδοση της σειράς RMi επιτρέπει στον ανεμιστήρα (μεγέθους 13.5 cm) να παραμένει σε χαμηλά έως μέτρια φορτία για σχεδόν αθόρυβη λειτουργία. Ακόμα και όταν εκτελούνται «βαριές» εργασίες στον υπολογιστή, όπως για παράδειγμα gaming, ο θερμικά ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας μπορεί και προσαρμόζει την ταχύτητα του για να παρέχει βέλτιστη ψύξη με ελάχιστα επίπεδα θορύβου. Ο διακόπτης fan self-test εξασφαλίζει τη λειτουργία του ανεμιστήρα, ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την εφαρμογή Corsair Link Digital, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο και τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, τις τάσεις και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ οι ενθουσιώδεις χρήστες και overclockers μπορούν να ρυθμίσουν τη λειτουργία του +12V rail (Single / Multi +12V).O θερμικά ρυθμιζόμενος ανεμιστήρας μπορεί και προσαρμόζει την ταχύτητα του για να παρέχει βέλτιστη ψύξη με ελάχιστα επίπεδα θορύβου.

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσουμε χαμηλές θερμοκρασίες των υποσυστημάτων εντός του υπολογιστή –εκτός από τις προσθήκες ανεμιστήρων στο κουτί- είναι και η τακτοποίηση των καλωδίων, γνωστό και ως cable management. Έτσι, τα τροφοδοτικά της σειράς 80 Plus Gold RMi διαθέτουν υποδοχές για να συνδέσετε μόνο όσα καλώδια χρειάζεστε, πετυχαίνονται έτσι το καλύτερο δυνατό cable management. Με τα αρθρωτά καλώδια γίνεται επίσης ακόμα πιο εύκολη η εγκατάσταση του τροφοδοτικού, ενώ μεγιστοποιείται η ροή αέρα στο κουτί του υπολογιστή. Φυσικά, στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα καλώδια για την τροφοδοσία ρεύματος στα υποσυστήματα του PC. Συγκεκριμένα, εκτός από το Main Connector, θα βρείτε επτά τετράπινα (4pin) Molex Connectors, τέσσερις PCI Express Connectors και οκτώ SΑΤΑ connectors για σύνδεση των σκληρών δίσκων, των οπτικών μέσων κ.λπ.Τα αρθρωτά καλώδια προσφέρουν εύκολη εγκατάσταση και βοηθούν στη μεγιστοποίηση της ροής αέρα μέσα στο σασί του υπολογιστή.

Το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει ο υπολογιστής εξαρτάται από τα υποσυστήματα του, δηλαδή από την ενέργεια που καταναλώνει ο επεξεργαστής, η μνήμη RAM, η κάρτα γραφικών, ο σκληρός δίσκος και τα οπτικά μέσα (Blu-Ray / CD / DVD writer / player). Έτσι λοιπόν, ανάλογα το hardware που θα χρησιμοποιήσετε για το νέο σας PC θα χρειαστείτε και τα αντίστοιχα Watts. Σημαντικό ρόλο παίζει και η χρήση για την οποία προορίζεται ο υπολογιστής. Αν πρόκειται –για παράδειγμα- να εγκατασταθεί σε PC που θα αναπαράγει απαιτητικά παιχνίδια, άρα ο φόρτος θα είναι μεγαλύτερος, ίσως χρειαστείτε το Crosair 80 Plus Gold RM 850i ή το RM1000i. Να σημειωθεί ότι είναι προτιμότερο να έχουμε τροφοδοτικό με παραπάνω Watts από ό,τι χρειαζόμαστε παρά το αντίθετο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα της Corsair, PSU Finder για να βρείτε πόσα watts χρειάζεστε για τον υπολογιστή σας.

Συνοπτικά λοιπόν, η νέα σειρά τροφοδοτικών της Corsair προσφέρει ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε ή να «χτίσετε» το νέο σας υπολογιστή και απευθύνεται τόσο σε απλούς όσο και σε ενθουσιώδεις χρήστες. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα Corsair 80+ Gold RMi Series PSUs συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση απρόσκοπτης λειτουργίας.


Δείτε το βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα