Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Εκτυπωτές και πολυμηχανήματα HP Ink Advantage

Ιαν 07 2016
H HP αναβαθμίζει τη γκάμα των εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων τεχνολογίας Ink Advantage και φέρνει ακόμα περισσότερη αισιοδοξία σε όσους τυπώνουν συχνά.
Εκτυπωτές και πολυμηχανήματα HP Ink Advantage
Κάποτε η ίδια η αγορά ενός εκτυπωτή ήταν ακριβή υπόθεση, χωρίς να υπολογίσει κανείς το κόστος των αναλώσιμων μελανιών σε βάθος χρόνου. Καθώς η τεχνολογία έγινε πιο προσιτή και οικονομική, φτάσαμε σε σημείο ένα “γέμισμα” των μελανιών να μπορεί να κοστίζει περισσότερο από τον ίδιο τον εκτυπωτή ή, έστω, σημαντικό μέρος της αρχικής του τιμής. Κάποιοι χρήστες προτιμούν τα πράγματα έτσι. Κάποιοι άλλοι όμως, που τυπώνουν συχνότερα, χρειάζονται μια διαφορετική λύση, με πιο λογικό κόστος.Περισσότερο μελάνι, ίδια τιμή. Με το σωστό εκτυπωτή βέβαια.

Η HP λοιπόν αποφάσισε να εφαρμόσει τελείως διαφορετική προσέγγιση για αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να προσφέρει λογικότερες λύσεις σε εκείνους που έχουν και αυξημένες ανάγκες. Έτσι γεννήθηκε το πρόγραμμα, αλλά και η κατηγορία εκτυπωτών Ink Advantage. Δεν πρόκειται ουσιαστικά για νέα τεχνολογία αλλά για διαφορετική λογική στη χρήση και στο κόστος.

Οποιοσδήποτε εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα εντάσσεται στην οικογένεια Ink Advantage (φαίνεται άλλωστε και στο όνομα του μοντέλου ο χαρακτηρισμός αυτός) “πατά” σε διαφορετική λογική. Ο κανόνας είναι πως πολλά χρόνια τώρα γινόταν αγώνας για μείωση του κόστους αγοράς ενός εκτυπωτή με την προσδοκία ότι ο κατασκευαστής θα κερδίσει περισσότερα, σε βάθος χρόνου, από την πώληση μελανιών. Στο πρόγραμμα Ink Advantage όμως το σκεπτικό αυτό αντιστρέφεται μερικώς. Δηλαδή η HP ενσωματώνει λίγο κέρδος παραπάνω στην αρχική τιμή του εκτυπωτή (μην αγχώνεστε, υπάρχει μοντέλο ακόμη και με 49 ευρώ) και μειώνει το κόστος αγοράς των μελανιών. Όταν έρθει η ώρα για νέα μελάνια λοιπόν, ο καταναλωτής έχει κατά κανόνα δύο επιλογές. Μπορεί να διαλέξει μελάνια με την κλασική χωρητικότητα και το μισό περίπου κόστος με εκείνα που δεν προορίζονται για εκτυπωτές της σειράς Ink Advantage. Επιπλέον όμως, διατίθενται και μελάνια σε μεγαλύτερη συσκευασία, με διπλάσια ποσότητα, και κόστος ίσο με τα μελάνια των εκτυπωτών που εντάσσονται στη σειρά αυτή.Ταχύτητα, ποιοτική φωτογραφική εκτύπωση, ασύρματη εκτύπωση και φθηνό μελάνι. Τι άλλο;

Σε αυτό το σημείο είναι απολύτως λογικό να αναρωτηθεί κανείς αν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των ίδιων των μελανιών πάνω στην οποία μπορεί ενδεχομένως να στηρίζεται η πώλησή τους σε σημαντικά οικονομικότερη τιμή. Δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο. Τα μελάνια εξακολουθούν να έχουν τη γνωστή ποιότητα που προσφέρει η HP εδώ και χρόνια, απλά δεν πωλούνται με το ίδιο περιθώριο κέρδους, ακριβώς επειδή η εταιρεία το έχει μοιράσει καλύτερα και προς τη μεριά του ίδιου του εκτυπωτή. Από τη στιγμή που η ποιότητα δεν αλλάζει λοιπόν, η HP έχει και το περιθώριο να προσφέρει εκτυπωτές Ink Advantage που να καλύπτουν εύρος αναγκών και δυνατοτήτων, αντί να περιοριστεί σε κάτι πιο μαζεμένο μόνο και μόνο για να γλιτώσει κόστος στα σημεία.Ο βασιλιάς του γραφείου… και σε κόστος εκτύπωσης και σε ταχύτητα και σε ευκολίες.

Η HP έχει 7 προτάσεις σε εκτυπωτές και πολυμηχανήματα Ink Advantage τις οποίες και χωρίζει σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τις ανάγκες που καλύπτουν:

Τα “εργαλεία”

• HP DeskJet Ink Advantage 4675 All-in-One
• HP DeskJet Ink Advantage 3835 All-in-One

Πρόκειται για δύο εκτυπωτές που κάνουν τα πάντα σε εργασιακό και μη περιβάλλον, με τον πρώτο να είναι πιο γρήγορος σε απόκριση και εκτύπωση, να τα πηγαίνει καλύτερα στη φωτογραφία και να μπορεί να τυπώσει σε περισσότερα είδη χαρτιού. Και οι δύο όμως τυπώνουν, σαρώνουν, αναλαμβάνουν χρέη fax και επικοινωνούν ασύρματα με φορητές συσκευές.

Οι “καλλιτέχνες”

• HP DeskJet Ink Advantage 5575 All-in-One
• HP DeskJet Ink Advantage 4535 All-in-One

Αυτά τα μέλη της οικογενείας προσφέρονται για την κάλυψη πιο καλλιτεχνικών ανησυχιών αφού ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στην εκτύπωση φωτογραφιών ακόμη και διπλής όψης. Η ασύρματη εκτύπωση είναι δεδομένη, το ίδιο και η δυνατότητα σάρωσης. Προφανώς, ο πρώτος είναι γενικά πιο γρήγορος, αλλά ξεχωρίζει περισσότερο για την ετοιμότητά του να διαχειριστεί και πακέτα φωτογραφικού χαρτιού διαστάσεων 10 x 15, το τυπικό μέγεθος μιας φωτογραφίας δηλαδή.Απλό, προσιτό πολυμηχάνημα, για εκείνους που δεν κόπτονται για ασύρματες εκτυπώσεις.

Οι “πιστοί φίλοι”

• HP DeskJet Ink Advantage 3635 All-in-One
• HP DeskJet Ink Advantage 2135 All-in-One
• HP DeskJet Ink Advantage 1115 Printer

Τα “μικρά” μοντέλα διαφοροποιούνται σαφέστερα αφού προέχει να υπάρχει η κατάλληλη επιλογή για τον καθένα, χωρίς να πληρώνει κανείς πράγματα που δεν θέλει. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο στη σειρά μοντέλο τυπώνει, κανονικά αλλά και ασύρματα από φορητές συσκευές, ακόμη και χωρίς περιθώριο όταν πρόκειται για φωτογραφία, ενώ σαρώνει κιόλας. Ταυτόχρονα είναι και ο γρηγορότερος εκτυπωτής στην ομάδα αυτή. Το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο είναι το φθηνότερο πολυμηχάνημα Ink Advantage που προσφέρει η HP. Χάνει λίγο σε ταχύτητα, ενώ δεν υποστηρίζει ασύρματη εκτύπωση.Προσιτός, κομψός, απλός, “καθαρός” εκτυπωτής. Προσιτός ο ίδιος, προσιτή και η εκτύπωση.

Το τρίτο μοντέλο είναι και το πιο απλό, αφού είναι το μόνο μέλος όλης της οικογένειας Ink Advantage που είναι μόνο εκτυπωτής. Δεν σαρώνει, δεν τυπώνει ασύρματα, δεν αναλαμβάνει… εξωτικές αρμοδιότητες. Ταυτόχρονα βέβαια δεν χάνει σε ταχύτητα ή ανάλυση σε σχέση με το αμέσως μεγαλύτερο αδελφάκι του, ενώ είναι πολύ πιο προσιτή λύση φυσικά, ειδικά για όσους ενδιαφέρονται πρωτίστως ή αποκλειστικά για εκτυπώσεις και όχι για κάτι παραπάνω. Αυτό το ρόλο όμως τον καλύπτει ιδανικά και με εξαιρετικά χαμηλό κόστος τόσο αγοράς όσο και χρήσης με τα ήδη σημαντικά φθηνότερα μελάνια του συστήματος. Είναι τόσο προσιτός που είναι καλή ιδέα ακόμη και για δώρο, ενώ όποιος τον απολαύσει δεν θα ανησυχεί όπως παλιά για το κόστος των μελανιών.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα