Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Intel NUC με επεξεργαστές 6ης γενιάς Skylake

Ιαν 22 2016
Η Intel ανανέωσε τη σειρά mini PCs NUC με νέα μοντέλα που ενσωματώνουν επεξεργαστές 6ης γενιάς Core i3 και Core i5 αρχιτεκτονικής Skylake, για ακόμα καλύτερες αποδόσεις.
Intel NUC με επεξεργαστές 6ης γενιάς Skylake
Τα νέα μοντέλα των γνωστών NUC της Intel είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα NUC 5ης γενιάς (στο Discover είχαμε εξετάσει το NUC5i7RYH αυτής της σειράς που κυκλοφόρησαν στις αρχές του περασμένου έτους, ωστόσο στο εσωτερικό τους φέρουν νεότερες CPU που προσφέρουν καλύτερη συνολική απόδοση και βελτιωμένα γραφικά. Θυμίζουμε πως τα NUC είναι barebone PCs που σημαίνει ότι για να είναι πλήρως λειτουργικά χρειάζεται η προσθήκη ορισμένων υποσυστημάτων, όπως μνήμη και δίσκο.


Προχωρώντας στα μοντέλα, τo Intel NUC Kit NUC6i3SYH ενσωματώνει επεξεργαστή Core i3-6100U βασισμένος στην αρχιτεκτονική Skylake και με συχνότητα λειτουργίας στα 2.3 GHz, προσφέροντας επαρκή ισχύ για χρήση ως σταθμός εργασίας και αναπαραγωγή πολυμέσων, καθώς και για πιο απαιτητικές εφαρμογές και multitasking. Ο επεξεργαστής ενσωματώνει τα γραφικά ΗD Graphics 520, μέσω των οποίων είναι δυνατή η υποστήριξη μέγιστης ανάλυσης 4K μέσω DisplayPort. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθήσετε 4K videos στο σαλόνι σας, να δείτε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας, ή να συνδέσετε game controller και να απολαύσετε κάποια απλά games. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το σύστημα ψύξης που διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα έχει αθόρυβη λειτουργία.Το NUC είναι ένα barebone PC που σημαίνει ότι για να είναι πλήρως λειτουργικά χρειάζεται η προσθήκη ορισμένων υποσυστημάτων.

To NUC6i3SYH υποστηρίζει έως 32GB μνήμης DDR4 – 1866 MHz, διαθέτει υποδοχή για M.2 SSD, ενώ μπορεί επίσης να δεχτεί σκληρό δίσκο SATA 3.0 2.5 ιντσών ή SSD. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές λύσεις τόσο σε ό,τι αφορά τη μνήμη RAM όσο και στην επιλογή αποθηκευτικού μέσου. Ωστόσο, αν θέλετε υψηλές επιδόσεις, θα πρέπει να στραφείτε στη λύση του SSD, και ειδικά σε αυτή του M.2 SSD ώστε με την κατάλληλη επιλογή μοντέλου να αφήσετε πίσω τα όρια ταχύτητας που θέτει το πρότυπο SATA.

Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, διαθέτει τέσσερις θύρες USB 3.0 (με τη μία από αυτές να χρησιμοποιείται για φόρτιση συσκευών, όπως smartphone ή tablet), υποδοχή κάρτας SDXC, Bluetooth 4.1, HDMI 1.4b και Mini displayPort 1.2, για σύνδεση σε τηλεόραση ή μόνιτορ, υποδοχή ακουστικών, ενώ παρέχει υποστήριξη για ήχο 7.1 καναλιών. Ακόμα, η σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει ενσύρματα μέσω του Gigabit Ethernet, αλλά και ασύρματα μέσω 802.11ac Wi-Fi.Τα NUCs με Intel Core i3-6100U συνοδεύονται από τα γραφικά ΗD Graphics 520, ενώ το NUC με Intel Core i5-6260U από τα Iris Graphics 540.

Το κουτί του NUC6i3SYH έχει διαστάσεις σχεδόν τετραγωνικές, με πλευρές κοντά στα 11 εκατοστά, ενώ το ύψος του φτάνει τα 4,8 εκατοστά. Το συγκεκριμένο NUC είναι το μεγαλύτερο μοντέλο με επεξεργαστή Intel Core i3-6100U, σε σχέση με το NUC6i3SYK το οποίο έχει αντίστοιχες διαστάσεις, αλλά το ύψος φτάνει τα 3,2 εκατοστά. Το NUC6i3SYK ενσωματώνει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με το NUC6i3SYH, με τις μόνες διαφορές να εντοπίζονται στην υποστήριξη αποθηκευτικού μέσου που, λόγω του μικρού μεγέθους, υποστηρίζει μόνο κάρτες M.2 SSD, αλλά και στη μνήμη RAM, αφού μπορεί να δεχτεί μνήμες με συχνότητα λειτουργίας έως 2133 MHz.

Από την άλλη πλευρά, τα Intel NUC Kit NUC6i5SYH και NUC6i5SYK, έχουν την ίδια βασική διαμόρφωση, ωστόσο διαθέτουν επεξεργαστές Intel Core i5-6260U με συχνότητα λειτουργίας έως 2,8 GHz και Intel Iris Graphics 540. Οι διαστάσεις είναι ίδιες με τα αντίστοιχα μοντέλα με Core i3, με το NUC6i5SYH να φτάνει σε ύψος τα 4,8 εκατοστά, ενώ το NUC6i5SYK τα 3,2 εκατοστά.

Και τα τέσσερα συστήματα διαθέτουν κουτί από πλαστικό και αλουμίνιο, ενώ φέρουν αποσπώμενα καπάκια που μπορούν να αντικατασταθούν από προτάσεις τρίτων. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται υποστήριξη NFC και δύο εσωτερικές θύρες USB 2.0, για περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας.Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν τέσσερις θύρες USB 3.0 (δύο μπροστά και δύο πίσω), καθώς και υποδοχές για δύο ακόμα θύρες USB 2.0 στο εσωτερικό τους.

Τα νέα NUC PCs της Intel υποστηρίζουν Windows 10 και μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το νέο λειτουργικό της Microsoft, όπως ο συγχρονισμός εγγράφων του Office και φωτογραφιών μεταξύ των συσκευών και ο νέος browser Edge. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή για εγκατάσταση άλλων λειτουργικών, όπως είναι τα Ubuntu, Linux Mint, Fedora και OpenSUSE.

Ολοκληρώνοντας, με προσιτό κόστος μπορείτε να αποκτήσετε μία πολύ καλή «βάση» για να «χτίσετε» έναν υπολογιστή που μπορεί να πάρει πολλούς ρόλους, από αυτόν του υπολογιστή γραφείου έως αυτόν του theater PC. Προσθέστε την χαμηλή κατανάλωση, το μηδαμινό θόρυβο, τις δυνατότητες επέκτασης που είναι σχεδόν αντίστοιχες ενός κανονικού PC και, φυσικά, το πολύ μικρό μέγεθος που επιτρέπει την τοποθέτησή του ακόμα και στο πίσω μέρος της τηλεόρασης (μέσω παρεχόμενης βάσης VESA), και μάλλον βρήκατε το επόμενο PC σας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα