Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple Music & iTunes Match

Ιαν 12 2017
Με την υπηρεσία iTunes Match, έως 100 χιλιάδες κομμάτια της συλλογής σου μπορούν να φτάσουν παντού.
Apple Music & iTunes Match
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια συδρομητική υπηρεσία ονόματι iTunes Match. Με 25 ευρώ το χρόνο το iTunes σαρώνει τη μουσική βιβλιοθήκη του χρήστη για μουσική που δεν προήλθε από το iTunes Store, όπως μουσική από μουσικά CD που κατέχει μεν ο χρήστης αλλά ψηφιοποίησε τα κομμάτια τους ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί με άνεση σε Mac, iPhone, iPod και iPad.

Η υπηρεσία iTunes Match είναι πλέον ενσωματωμένη στην συνδρομή Apple Music, αν και δεν είναι κάτι που βροντοφωνάζει γενικά η εταιρεία. Αυτό σημαίνει πως κάθε συνδρομητής Apple Music έχει πλέον και μια ελευθερία παραπάνω σχετικά με την προσωπική του μουσική συλλογή, ελευθερία που προηγουμένως διατίθετο ξεχωριστά, με τη δική της μεμονωμένη χρέωση.

Τι σημαίνει βέβαια όλο αυτό στην πράξη; Τι συμβαίνει όταν βρεθεί στη βιβλιοθήκη του iTunes μουσική που δεν προέρχεται από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple; Το πρόγραμμα προσπαθεί να αντιληφθεί περί τινών κομματιών πρόκειται. Αν έχει γίνει καλή εισαγωγή από CD, τότε τα αρχεία που κατέληξαν στη βιβλιοθήκη έχουν ήδη τα απαραίτητα metadata με στοιχεία του κομματιού, του καλλιτέχνη, του άλμπουμ κ.ο.κ. Από εκεί και πέρα τα ενδεχόμενα είναι δύο.

Αν η μουσική αυτή υπάρχει και στο iTunes Store, τότε προστίθεται άμεσα στη βιβλιοθήκη από την πλευρά της Apple και γίνεται διαθέσιμη και στις υπόλοιπες συσκευές στις οποίες χρησιμοποιείται το ίδιο Apple ID. Η μουσική που διαπιστώνεται ότι δεν διατίθεται μέσω του iTunes Store, δηλαδή μουσική τα δικαιώματα για την πώληση της οποίας δεν διαθέτει η Apple, δεν πάει χαμένη. Το iTunes ανεβάζει τα αρχεία που έχει ο χρήστης στην κατοχή του, με τα ανάλογα στοιχεία ώστε να ξέρουμε τι είναι τι, στο iCloud Music Library. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την προηγούμενη περίπτωση, απλά έχει και κάποια αναμονή στη μέση, ακριβώς επειδή πρέπει να ανεβούν αρχεία στους servers της Apple.Το iTunes Match διατίθεται ως ξεχωριστή συνδρομή ή ως μέρος της συνδρομής στην υπηρεσία Apple Music.

Το σημαντικό όμως είναι ότι, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στη μουσική του, από όπου και αν την εξασφάλισε. Μάλιστα, στην περίπτωση που ανεβαίνουν αρχεία, ανεβαίνουν ως έχουν, στην ποιότητα και τη συμπίεση που έχουν, ακόμη και αν είναι ασυμπίεστα και άρα ηχητικά ανώτερα από τα αρχεία που βρίσκονται παραδοσιακά στο iTunes Store. Αν όμως μιλάμε για μουσική που έτσι κι αλλιώς υφίσταται στο iTunes Store, προτιμώνται αυτόματα οι εκδόσεις του Store, για πρακτικούς λόγους, για να γλιτώνει κανείς το ανέβασμα.

Αφού όλο αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο του Apple Music και απαιτεί ενεργή συνδρομή, εξυπακούεται ότι σε περίπτωση διακοπής της συνδρομής, παύει και η σχετική ευκολία. Η μουσική δεν χάνεται από το σύστημα του καθενός, παύει όμως να υφίσταται στο iCloud Music Library, άρα και να είναι διαθέσιμη αυτόματα, χωρίς συγχρονισμό μέσω Mac, σε όλες τις άλλες συσκευές μας. Αν ενεργοποιηθεί και πάλι η συνδρομή, τότε η όλη διαδικασία ξεκινά από την αρχή, σαν να γίνεται για πρώτη φορά.

Για κάποιον που δεν διατηρεί συνδρομή στην υπηρεσία Apple Music, το iTunes Match μπορεί και πάλι να αποκτήσει την υπηρεσία ξεχωριστά, με το ετήσιο κόστος που αναφέρθηκε στην αρχή. Δεν είναι δηλαδή μονόδρομος η χρήση του Apple Music αν κάποιος χρειάζεται εύκολη πρόσβαση στη συλλογή του, όχι όμως music streaming κ.λπ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα