Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Γνωριμία με το AirDrop

Ιαν 20 2017
Το AirDrop καθιστά εύκολη την απ’ ευθείας ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών, χωρίς την ανάγκη του ασύρματου δικτύου.
Γνωριμία με το AirDrop
Κάθε φορά που εμφανίζεται το Κέντρο Ελέγχου σε μια συσκευή iOS, με απλό swipe από κάτω προς τα πάνω, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε δυο καρτέλες (αντί για μία που εμφανιζόταν μέχρι το iOS 9). Η μία είναι αφιερωμένη στην αναπαραγωγή ήχου, είτε πρόκειται για μουσική, είτε για podcast. Η άλλη καρτέλα δίνει γρήγορα πρόσβαση σε διαφόρους διακόπτες και συντομεύσεις προς διάφορες λειτουργίες, ώστε να μη χρειάζεται πάντα το «ταξίδι» στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να γίνουν κάποια πράγματα. Μια από τις επιλογές σε αυτήν την καρτέλα είναι το AirDrop.

Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να ενεργοποιηθεί μόνο για άτομα που βρίσκονται στις επαφές που αποθηκεύει ο χρήστης στη συσκευή του ή για οποιονδήποτε με συμβατή συσκευή. Και μιας και λέμε για συμβατές συσκευές, το AirDrop, στην πλήρη του μορφή, υποστηρίζεται από iPhone 5 και iPad (4th Gen), iPad mini (1st Gen) και iPod Touch (5th Gen) ή νεότερες εκδόσεις , με iOS 8 ή νεότερο και σε οποιονδήποτε Mac κυκλοφόρησε από το 2012 κι έπειτα, με macOS Yosemite ή νεότερη έκδοση. Υπάρχει υποστήριξη και σε παλαιότερες συσκευές, αλλά όχι χωρίς περιορισμούς. Με τα προτεινόμενα είναι εφικτή η χρήση του AirDrop μεταξύ συσκευών iOS, μεταξύ Mac αλλά και μεταξύ iOS και macOS. Για να λειτουργήσει βέβαια πρέπει το Wi-Fi και το Bluetooth να είναι ενεργά.

Καλά όλα αυτά λοιπόν, αλλά προς τι η φασαρία; Το AirDrop είναι ουσιαστικά μια τεχνολογία επικοινωνίας μεταξύ συσκευών που συνδυάζει Wi-Fi και Bluetooth για την ασύρματη μεταφορά αρχείων με πρακτικό, φιλικό και ασφαλή τρόπο. Η βασική ευκολία που προσφέρει η τεχνολογία αυτή είναι πως δεν απαιτεί τη διαμεσολάβηση ασύρματου δικτύου. Εφόσον οι δύο συσκευές που πρέπει να επικοινωνήσουν είναι σχετικά κοντά, μπορούν να συνδεθούν απευθείας μεταξύ τους, ακόμη και αν δεν υπάρχει ασύρματο δίκτυο στο χώρο.

Κάθε μεταφορά είναι κρυπτογραφημένη για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, όταν κάποιος στέλνει οποιοδήποτε αρχείο, η μεταφορά δεν ξεκινά αν δεν την αποδεχθεί χειροκίνητα ο αποδέκτης. Έτσι ο καθένας μπορεί να προφυλαχθεί από την όποια ανεπιθύμητη μεταφορά ή, σε πιο απλές περιπτώσεις, την αποδοχή αρχείου που στάλθηκε από λάθος.

Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να αποσταλεί μέσω AirDrop, αρκεί να μη φυλάσσεται από κάποιου είδους DRM, κάποιο σύστημα αποτροπής της πειρατείας δηλαδή.Κατά την αποστολή μέσω AirDrop εμφανίζονται αυτόματα οι διαθέσιμες επαφές για τη μέθοδο αυτή.

Σε iOS είναι πολύ εύκολη η αποστολή, αφού γίνεται μέσω του Share Sheet που βρίσκουμε σε όλες τις εφαρμογές. Όπως θα στέλναμε ένα link στο Facebook χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη συντόμευση που βρίσκουμε εκεί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το AirDrop που έχει το δικό του αντίστοιχο εικονίδιο.

Επαφές, έγγραφα, links και πολλά, πολλά άλλα μπορούν να μεταδοθούν έτσι. Σε Mac τα πράγματα είναι ακόμη πιο γνώριμα. Αφού όχι μόνο υπάρχει ανάλογη συντόμευση, αλλά υπάρχει και σχετική επιλογή στην πλαϊνή μπάρα του Finder που εμφανίζει τους διαθέσιμους παραλήπτες, στους οποίους μπορούμε να στείλουμε ό,τι θέλουμε σέρνοντας απλά το αρχείο στο εικονίδιό τους.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως, λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το AirDrop, πιάνει γενικά υψηλότερες ταχύτητες από το κλασικό Bluetooth. Για την ακρίβεια, η ταχύτητα μετάδοσης είναι υψηλότερη όταν δεν μεσολαβεί κάποιο ασύρματο δίκτυο, αλλά επικοινωνούν οι δύο συνδεόμενες συσκευές απευθείας μεταξύ τους. Καλύτερη η απόδοση δηλαδή στις θεωρητικά πιο αντίξοες συνθήκες. Όχι κι άσχημα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα