Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Η Apple οργανώνει τις αναμνήσεις μας

Ιαν 27 2017
Οι φωτογραφίες που τραβάμε είναι περισσότερες από ποτέ. Ώρα να τις οργανώσουμε λοιπόν!
Η Apple οργανώνει τις αναμνήσεις μας
Στις μέρες μας είναι πολύ απλή υπόθεση να τραβήξει ο καθένας πολλές, πάρα πολλές φωτογραφίες. Παλιότερα πρόσεχε περισσότερο και προείχαν πάντα οι στιγμές που ήταν πιο πιθανό να αποδειχθούν χρήσιμες ή πολύτιμες στο μέλλον. Οπότε ήταν ευκολότερη και η οργάνωσή τους σε μερικά θεματικά άλμπουμ, πέρα από κάποιες άλλες φωτογραφίες που έμεναν πιο πρόχειρες, σε φακέλους και πακέτα. Τώρα που όλοι μας γεμίζουμε ανά πάσα στιγμή με φωτογραφίες, η οργάνωσή τους με χρήσιμο τρόπο είναι όλο και πιο δύσκολη υπόθεση. Κάτι που αποφάσισε να αντιμετωπίσει η Apple με τη λειτουργία Memories/Αναμνήσεις στην εφαρμογή Photos/Φωτογραφίες.

Τόσο σε macOS όσο και σε iOS, η εφαρμογή έχει ειδική καρτέλα για Αναμνήσεις, και ανανεώνει καθημερινά αυτές που φέρνει στο προσκήνιο. Οργανώνονται αυτόματα φωτογραφίες από συγκεκριμένη τοποθεσία, από διακοπές που έλαβαν χώρα διαδοχικά, έστω και αν η τοποθεσία δεν είναι σταθερή. Εμφανίζονται άλμπουμ χωρίς γεωγραφικό και χρονικό περιορισμό, αλλά με βάση το είδος της τοποθεσίας, όπως “θάλασσα”. Αλλού βρίσκουμε άλμπουμ με τις καλύτερες φωτογραφίες από μια μέρα ή ένα ολόκληρο έτος, ακόμη και με φωτογραφίες στις οποίες ανιχνεύονται αγαπημένα πρόσωπα μαζί.

Σε κάθε άλμπουμ προβάλλονται πρώτα φωτογραφίες που θεωρούνται πιο σωστές και ενδεικτικές του άλμπουμ. Με το πάτημα ενός πλήκτρου βέβαια μπορούν να προβληθούν όλες όσες περιέχονται στο άλμπουμ. Βρίσκουμε και πλήκτρο Play. Αν το πατήσουμε ξεκινά slideshow με το υλικό της προβαλλόμενης Ανάμνησης, με μουσική (ακόμη και από τη βιβλιοθήκη του iTunes), εφέ μετάβασης κ.λπ. Όλα αυτόματα. Αν χρειαστεί μπορούμε να αλλάξουμε τη διάρκεια της προβολής, το ύφος της μουσικής ώστε να ταιριάζει σε άλλη διάθεση και οι προσαρμογές γίνονται επί τόπου, πάλι αυτόματα.Σε κάθε Ανάμνηση βρίσκουμε τα πρόσωπα που εμφανίζονται, βλέπουμε την τοποθεσία των λήψεων αλλά και σχετικές Αναμνήσεις.

Κάνοντας scroll μέχρι το τέλος του άλμπουμ μιας Ανάμνησης, βρίσκουμε μια σειρά με τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτήν, αλλά και άλλες Αναμνήσεις που θεωρούνται σχετικές βάσει θεματολογίας, εικονιζόμενων κ.λπ. Οι σχετικές αναμνήσεις είναι χρήσιμες διότι δεν είναι δεδομένο ότι προβάλλονται ως έχουν στη βασική σελίδα των Αναμνήσεων. Επιπλέον, βρίσκουμε επιλογή για προσθήκη μιας Ανάμνησης στις αγαπημένες, αλλά και για διαγραφή της. Με την πρώτη επιλογή ουσιαστικά δημιουργεί άλμπουμ με τις καλύτερες αναμνήσεις κατά την προτίμηση του χρήστη.

Αν έχουμε ήδη ένα άλμπουμ με ξεχωριστή βαρύτητα για εμάς, μπορούμε να το προβάλουμε ως Ανάμνηση. Υπάρχει σχετικό πλήκτρο πάνω και δεξιά. Μπορούμε να το προσθέσουμε και μόνιμα στις Αναμνήσεις με το πλήκτρο που βρίσκουμε στο κάτω μέρος της καρτέλας.Κάθε Ανάμνηση είναι έτοιμη για αναπαραγωγή, με εφέ, μουσική και διάρκεια που μπορεί να αλλάξει αν θελήσει ο χρήστης.

Συγχρονισμός μέσω iCloud Photo Library
Εφόσον ο συγχρονισμός του iCloud Photo Library είναι ενεργοποιημένος, τότε η υπηρεσία της Apple φροντίζει ώστε η καρτέλα με τις Αναμνήσεις να περιλαμβάνει το ίδιο ακριβώς υλικό σε όλες τις συσκευές. Αρκεί βέβαια να χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID και να είναι ενεργός το iCloud Photo Library σε κάθε συσκευή ξεχωριστά. Σε macOS η ενεργοποίηση γίνεται από τις Προτιμήσεις της εφαρμογής Φωτογραφίες και συγκεκριμένα στην καρτέλα iCloud. Ένα κλικ στη σχετική επιλογή και είμαστε έτοιμοι. Σε iOS από την άλλη, ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις, διαλέγουμε iCloud, ύστερα Photos και γυρίζουμε το διακόπτη για το iCloud Photo Library.

Και κάπως έτσι αγαπημένες Αναμνήσεις, αλλά και περισσότερες ακόμη που ανακαλύπτει και προτείνει το software της Apple, μας συντροφεύουν παντού.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα