Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Polaroid Snap & Snap Touch Instant Digital Cameras

Ιαν 04 2017
Η Polaroid επιχειρεί να αναβιώσει την... επανάσταση της Land Camera του 1972, που έφερε τα πάνω κάτω στη φωτογράφιση, με τις νεότερες Snap και Snap Touch Instant Digital Cameras.
Polaroid Snap & Snap Touch Instant Digital Cameras
«Μπαμπά, γιατί δεν μπορώ να δω τη φωτογραφία που μόλις μου τράβηξες;». Κάπως έτσι πρέπει να ήταν τα λόγια της τρίχρονης κόρης του Edwin Land (τουλάχιστον έτσι έχει περάσει στην ιστορία) όταν το 1943 βρισκόταν σε οικογενειακές διακοπές. Και κάπως έτσι γεννιέται η ιδέα της “στιγμιαίας κάμερας” (instant camera) στο μυαλό του Land που τις επόμενες δεκαετίες γίνεται πράξη. Το 1963 η Polaroid παρουσιάζει το πρώτο έγχρωμο στιγμιαίο φιλμ και σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 1972, παρουσιάζει την SX-70, την πρώτη πλήρως αυτόματη κάμερα με δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης.Η Snap και η Snap Touch ενσωματώνουν δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης των φωτογραφιών που τραβάτε σε διάσταση 2x3 ίντσες (περίπου 5x8 εκατοστά).

Η συνέχεια για την εταιρεία τα επόμενα χρόνια γράφεται με τα πιο λαμπρά γράμματα, καθώς, όταν άλλοι κατασκευαστές μπαίνουν σε έναν ανελέητο αγώνα για καλύτερη ποιότητα, η Polaroid είναι αυτή που προσφέρει μια πιο διασκεδαστική πτυχή της φωτογραφίας και οι πωλήσεις τη δικαιώνουν. Οι φωτογραφίες με το γνώριμο λευκό πλαίσιο φτάνουν σε κάθε σπίτι δίνοντας μια αίσθηση ελευθερίας χωρίς εξαρτίσεις από εργαστήρια και σκοτεινούς θαλάμους. Μπορεί να μην έχουν την ποιότητα άλλων, αλλά η Polaroid έχει αντιληφθεί τη βασική απαίτηση: θέλω να βγάλω μια φωτογραφία και να την έχω τυπωμένη αμέσως.

Βέβαια, για ότι ανεβαίνει, κάποια στιγμή έρχεται και η κάθοδος και το ίδιο συνέβη με την εταιρεία που μετά από πολλά προβλήματα άλλαξε χέρια μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Μπορεί λοιπόν να μην είναι η Polaroid που γνώρισαν οι μεγαλύτεροι, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει προσηλωμένη και πάλι στον αρχικό της στόχο: να αναδείξει τη διασκεδαστική πτυχή της φωτογραφίας. Έτσι, τα δύο μοντέλα φωτογραφικών μηχανών Snap και Snap Touch αναβιώνουν την έννοια της “Instant Digital Camera” και το αποτέλεσμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.Οι Snap και Snap Touch έρχονται να καλύψουν μια εντελώς διαφορετική ανάγκη που γίνεται σαφής από την πρώτη στιγμή με τη σχεδίαση και τα φανταχτερά χρώματα στα οποία διατίθενται.

Η μεγάλη εισαγωγή έγινε σκόπιμα προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σύγκριση των συγκεκριμένων μοντέλων της Polaroid με άλλες compact φωτογραφικές μηχανές ή ακόμα και με τις κάμερες καλών smartphones. Κι αυτό επειδή η Snap και η Snap Touch ενσωματώνουν δυνατότητα άμεσης εκτύπωσης των φωτογραφιών που τραβάτε σε διάσταση 2x3 ίντσες (περίπου 5x8 εκατοστά) ώστε να έχετε το αποτέλεσμα της λήψης στα χέρια σας όταν τραβάτε τις selfies σας και να το μοιράζετε με φυσικό τρόπο.

Η εκτύπωση των φωτογραφιών βασίζεται στην τεχνολογία Zink (“Zero Ink”), η οποία είναι ένα πλήρες σύστημα έγχρωμης εκτύπωσης για ψηφιακές συσκευές που δε χρησιμοποιεί μελάνια και τυπώνει σε ένα πέρασμα. Αυτό σημαίνει πως το μόνο αναλώσιμο που απαιτείται είναι τα ειδικά χαρτιά της Zink και τίποτε άλλο. Τα ειδικά χαρτιά αποτελούνται από πολλαπλές στρώσεις χρωμάτων με μικροκρυστάλλους που είναι ευαίσθητοι στη θερμότητα, μία επίστρωση εμπρός και μία προαιρετική αυτοκόλλητη στρώση στο πίσω μέρος για να μπορείτε να κολλάτε αμέσως όπου θέλετε τη φωτογραφία που μόλις τραβήξατε. Οι μικροκρύσταλλοι είναι αρχικά άχρωμοι, αλλά αλλάζουν στο κατάλληλο χρώμα καθώς εφαρμόζεται θερμότητα. Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία ξεκίνησε από τα εργαστήρια της Polaroid τη δεκαετία του 90 και το 2005 η Zink Imaging έγινε ξεχωριστή εταιρεία παρουσιάζοντας την τεχνολογία της το 2007. Φυσικά, η Polaroid ήταν από τους πρώτες συνεργάτες της...Ένα πλήκτρο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ κανονικής, ασπρόμαυρης και βίντατζ σέπια λήψης, ενώ μέσω άλλου πλήκτρου μπορείτε να επιλέξετε αν θα υπάρχει το κλασικό λευκό πλαίσιο που γνωρίσαμε στις παλιές φωτογραφίες Polaroid.

Πριν δούμε τα μοντέλα πιο αναλυτικά, αξίζει να σταθούμε στο κόστος χρήσης που, όπως αναφέραμε, βασίζεται μόνο στην αγορά του ειδικού χαρτιού αφού τα χρώματα βρίσκονται πάνω σε αυτό. Στην αγορά θα βρείτε κυρίως πακέτα των 30 φύλλων με τιμή στα 15 ευρώ (ή ελάχιστα παραπάνω). Αυτό σημαίνει πως η κάθε εκτύπωση φωτογραφίας θα σας κοστίσει περίπου 50 λεπτά. Ναι, είναι ακριβότερη σε σχέση με την εκτύπωση που προσφέρει ένα κατάστημα πηγαίνοντας εκεί με την κάρτα μνήμης (περίπου 30 λεπτά για 10x15), αλλά που θα βρείτε κατάστημα αργά το βράδυ στο κλαμπ ή στην απόμερη παραλία της Φολέγανδρου;

Άρα, όπως καταλαβαίνετε, οι Snap και Snap Touch έρχονται να καλύψουν μια εντελώς διαφορετική ανάγκη που γίνεται σαφής από την πρώτη στιγμή με τη σχεδίαση και τα φανταχτερά χρώματα στα οποία διατίθενται (πέρα από το μαύρο και το λευκό). Τις δύο μηχανές χωρίζει μια απόσταση... 70 ευρώ περίπου, η οποία δικαιολογείται λόγω των βασικών διαφορών τους που είναι πέντε: α) η Snap διαθέτει ανάλυση 10MP, ενώ η Snap Touch 13MP, β) η Snap Touch ενσωματώνει οθόνη LCD 3,5’’, ενώ η Snap όχι γ) η Snap δέχεται κάρτες microSD με χωρητικότητα έως 32GB, ενώ η Snap Touch έως 128GB, δ) η Snap Touch διαθέτει Bluetooth ενώ η Snap όχι και ε) η Snap Touch μπορεί να τραβήξει και βίντεο, κάτι που δε μπορεί να κάνει η Snap.Η Snap Touch διαθέτει οθόνη που επιτρέπει να βλέπετε τι τραβάτε, κάτι το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και κατά τις selfies σας με τη λειτουργία Selfie Mirror.

Με κύριο στόχο την απλότητα και την ευχρηστία, τα δύο μοντέλα της Polaroid διαθέτουν τα εντελώς απαραίτητα πλήκτρα πέρα από το πλήκτρο λήψης. Ένα πλήκτρο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ κανονικής, ασπρόμαυρης και βίντατζ σέπια λήψης, ενώ μέσω άλλου πλήκτρου μπορείτε να επιλέξετε αν θα υπάρχει το κλασικό λευκό πλαίσιο που γνωρίσαμε στις παλιές φωτογραφίες Polaroid. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης self-timer των 10 δευτερολέπτων ώστε να προλάβετε να πάρετε τη θέση σας στο πλάνο, ενώ με τη λειτουργία Photo Booth μπορείτε να τραβήξετε 6 φωτογραφίες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχουν πολλαπλές ρυθμίσεις, ούτε πολύπλοκα μενού, ούτε ακόμα και κάποιο ζουμ, ακριβώς επειδή τα δύο μοντέλα επιδιώκουν να εστιάσετε την προσοχή σας στην... αιχμαλωσία της στιγμής: ένα χαμόγελο, μία ματιά, ένα νόημα. Δηλαδή, σε όλα αυτά που θα κάνουν τη διαφορά χωρίς τεχνητά μέσα.Η εκτύπωση των φωτογραφιών βασίζεται στην τεχνολογία Zink (“Zero Ink”), η οποία είναι ένα πλήρες σύστημα έγχρωμης εκτύπωσης για ψηφιακές συσκευές που δε χρησιμοποιεί μελάνια και τυπώνει σε ένα πέρασμα.

Οι μηχανές της Polaroid δέχονται το χαρτί σε πακέτα των 10 φύλλων στο πίσω μέρος τους και από τη στιγμή που υπάρχει χαρτί στη θήκη η εκτύπωση ξεκινά αυτόματα. Αν δε θέλετε να εκτυπωθεί η φωτογραφία, τότε θα πρέπει να μην υπάρχει χαρτί στη θήκη, αλλά να έχετε φροντίσει να υπάρχει κάρτα μνήμης ώστε να αποθηκευτεί η λήψη σας. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας λιθίου της οποίας η φόρτιση γίνεται μέσω USB. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η Snap Touch διαθέτει οθόνη που επιτρέπει να βλέπετε τι τραβάτε, κάτι το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και κατά τις selfies σας με τη λειτουργία Selfie Mirror.


Δείτε τα βίντεο:

(Snap)


(Snap Touch)
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα