Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple Pencil: Ίδιο κι όμως καλύτερο

Ιαν 09 2018
Μπορεί το Apple Pencil να μην άλλαξε, ωστόσο οι κάτοχοι των νέων iPad Pro έχουν λόγους να χαίρονται.
Apple Pencil: Ίδιο κι όμως καλύτερο
Το Apple Pencil, η πρώτη γραφίδα της Apple, παρουσιάστηκε μαζί με το πρώτο iPad Pro το 2015. Από τότε μέχρι σήμερα παρέχεται ξεχωριστά σε όποιον τον ενδιαφέρει η αξιοποίησή του, ανάλογα με τις καθημερινές του εργασίες, και υποστηρίζεται μόνο από iPad Pro, αφού γίνουν προσαρμογές στην οθόνη της συσκευής για την καλύτερη συνεργασία με τη γραφίδα. Πρώτα είδαμε το 12,9” iPad Pro πρώτης γενιάς, ύστερα το 9,7” iPad Pro πρώτης γενιάς με κάποιες βελτιώσεις σε σημεία, και πρόσφατα ήρθε η δεύτερη γενιά του iPad Pro, σε 10,5” και 12,9”, αυτήν τη φορά με όλα τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια, πέραν μικρής διαφοράς στο χρονισμό του επεξεργαστή, λόγω περισσότερου διαθέσιμου χώρου και στην ανάλυση, για τον ίδιο λόγο ουσιαστικά.

Τα νέα iPad Pro όμως υπόσχονται να κάνουν καλύτερο και το Apple Pencil, το οποίο έχει μείνει ίδιο κι απαράλλαχτο, δηλαδή δεν έχει εμφανιστεί νεότερη εκδοχή της γραφίδας αυτής. Τι άλλαξε λοιπόν με τα νέα iPad Pro και πώς είναι δυνατό να περιμένει κανείς βελτιώσεις χωρίς να αλλάζει τίποτα στην ίδια τη γραφίδα;

Όταν ακουμπά η γραφίδα στην οθόνη του iPad Pro, η οθόνη φροντίζει να σαρώνει την επιφάνειά της για να ανιχνεύει τη θέση στην οποία βρίσκεται κάθε φορά το Apple Pencil. Όσο πιο γρήγορα, όσες πιο πολλές φορές το δευτερόλεπτο σαρώνεται ολόκληρη η οθόνη, τόσο πιο ακριβής είναι η ανίχνευση. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, στην πρώτη γενιά iPad Pro, η οθόνη λειτουργούσε γενικά στα 60Hz, άρα γινόταν σάρωση 60 φορές το δευτερόλεπτο. Στα νέα iPad Pro όμως η συχνότητα αυτή ανέβηκε στα 120Hz. Από τη στιγμή λοιπόν που γίνονται περισσότερες σαρώσεις το δευτερόλεπτο, γίνονται πολύ πιο μικρά τα διαστήματα κατά τα οποία δεν ανιχνεύεται η θέση της γραφίδας. Ωραία όλα αυτά αλλά τι σχέση έχουν με εμάς;Με ακόμη πιο άμεση απόκριση, το Apple Pencil λειτουργεί φυσικότερα.

Η οθόνη στα iPad Pro δεύτερης γενιάς δεν λειτουργεί συνεχώς στα 120Hz διότι δεν είναι αναγκαίο σε άλλα είδη περιεχομένου, δηλαδή προσαρμόζεται στις περιστάσεις. Με το που γίνεται αντιληπτό ένα Apple Pencil επί της οθόνης όμως, ανεβαίνει η ταχύτητα της σάρωσης, αυτόματα, χωρίς καμία παρέμβαση ή ρύθμιση από το χρήστη.

Έτσι όταν σημειώνουμε κάτι χειρόγραφα, σχεδιάζουμε κάτι γρήγορο, επεξεργαζόμαστε μια φωτογραφία, κάνουμε επισημάνσεις σε κάποιο PDF ή κάτι παρόμοιο στο οποίο διευκολύνει η χρήση γραφίδας, το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό. Η υψηλότερη ταχύτητα σάρωσης σημαίνει ότι μικραίνει σημαντικά η καθυστέρηση από το άγγιγμα μέχρι να εμφανιστεί π.χ. η κουκκίδα που θέλουμε να αφήσουμε κάπου ή η γραμμή που τραβάμε επί της οθόνης.

Αυτή η προσέγγιση στην πραγματικότητα ενός μολυβιού στο χαρτί, κάνει τις δημιουργικές μας αλληλεπιδράσεις με hardware και software πιο φυσικές και μας επιτρέπει να δουλεύουμε στον ψηφιακό καμβά όπως έχουμε συνηθίσει όταν έχουμε στα χέρια μας πιο παραδοσιακά εργαλεία. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος.Με το τράβηγμα μιας γραμμής σε ένα νέο iPad Pro φαίνεται αμέσως η διαφορά.

Το latency, η καθυστέρηση δηλαδή μεταξύ αγγίγματος και αναγνώρισής του, είναι το μικρότερο στην αγορά, όταν χρησιμοποιούμε Apple Pencil σε ένα από τα νέα iPad Pro. Κι όλα αυτά, χωρίς να γίνει καμία απολύτως αλλαγή στο ίδιο το Apple Pencil.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα