Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μικρά και ενδιαφέροντα για το σύστημα Face ID

Ιαν 25 2018
Ρίχνουμε φως στα κρυμμένα μυστικά του Face ID δίνοντας απάντηση σε πλήθος αποριών.
Μικρά και ενδιαφέροντα για το σύστημα Face ID
Με το iPhone X ξεκινά και η πορεία του Face ID, του συστήματος ασφαλείας που χρησιμοποιεί η συσκευή έναντι του γνωστού μας πια Touch ID. Αντί για δακτυλικό αποτύπωμα, απαιτείται σκανάρισμα του προσώπου για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Και μιας και μιλάμε για νέο μηχανισμό, είναι λογικό να καταλήγει σε αντικείμενο των περισσότερων αποριών. Ας κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα λοιπόν.

• Το Face ID βασίζεται στην TrueDepth camera, που χρησιμοποιεί κανονική κάμερα, κάμερα υπερύθρων, προβολέα κουκκίδων και flood illuminator (τίποτα από αυτά δεν φωτίζει το πρόσωπο του χρήστη, δεν χρειάζεται) όχι απλά για να δει το πρόσωπο του χρήστη, αλλά για να το αντιληφθεί σε τρεις διαστάσεις, με ακρίβεια και ασφάλεια. Τόσο που δεν μπορεί να ξεγελάσει κανείς το σύστημα με φωτογραφίες του ίδιου προσώπου ή ακόμη και με εξαιρετικά ρεαλιστικά αντίγραφα σε μορφή μάσκας και άλλα παρόμοια.

• Δεν έχει σημασία η γωνία λήψης. Αν μάτια, μύτη και στόμα είναι ορατά από τους αισθητήρες, το Face ID λειτουργεί.

• Το σύστημα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς αλλάζει η εμφάνιση στην καθημερινότητα. Καπέλα, κασκόλ, γυαλιά οράσεως και ηλίου (εξαιρούνται κάποια κρύσταλλα που μπλοκάρουν πλήρως τις υπέρυθρες), μούσι, make-up, ακόμη και αλλαγές ύστερα από επέμβαση δεν σκοτίζουν το Face ID. Μόνο ξαφνικές και τεράστιες αλλαγές όπως το ξύρισμα τεράστιας γενειάδας μπορεί να το κάνουν να αποτύχει.

• Κανονικά παίζει ρόλο και το κατά πόσο ο χρήστης κοιτά προς την κάμερα. Η απαίτηση αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί αν χρειαστεί, π.χ. για να μπορεί να χρησιμοποιήσει το Face ID και κάποιος τυφλός.

• Το σύστημα λειτουργεί κανονικά και στο σκοτάδι.

• Μετά το ξεκλείδωμα αρκεί μια σάρωση προς τα πάνω στην οθόνη αφής για την εμφάνιση της οθόνης αφετηρίας.

• Όλες οι εφαρμογές που αξιοποιούν το Touch ID είναι αυτόματα συμβατές με το Face ID στο iPhone X.

• Σε πρώτη φάση, μόνο ένα πρόσωπο, άρα ένας μόνο χρήστης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σύστημα Face ID ανά συσκευή.

• Το Face ID μπορεί να απενεργοποιηθεί αν χρειαστεί.

• Αν γίνει επανεκκίνηση της συσκευής χρειάζεται το συνθηματικό πριν χρησιμοποιηθεί και πάλι το Face ID, το ίδιο και αν έχουν περάσει 48 ώρες από την τελευταία χρήση του κωδικού, ασχέτως επανεκκίνησης.

• Αν γίνουν 5 αποτυχημένες απόπειρες χρήσης του Face ID απαιτείται και πάλι το συνθηματικό για ξεκλείδωμα.

• Αν ο χρήστης θέλει να απενεργοποιήσει προσωρινά το Face ID, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να του πάρει τη συσκευή, μπορεί να κρατήσει πατημένο το Side button και οποιοδήποτε από τα πλήκτρα που ρυθμίζουν την ένταση του ήχου.

• Τα δεδομένα από τη σάρωση του προσώπου του χρήστη αποθηκεύονται στο Secure Enclave του επεξεργαστή A11 Bionic και δεν μεταδίδονται ποτέ και πουθενά, ούτε η ίδια η Apple δεν μπορεί να δει αυτά τα δεδομένα, ακόμη και αν της ζητηθεί κάτι τέτοιο με εισαγγελική παραγγελία κ.λπ.Πλήθος αισθητήρων στην πρόσοψη.

Υπάρχουν κι άλλες ακόμη λεπτομέρειες, οι παραπάνω όμως αρκούν για να καταστεί σαφές ότι η Apple δεν έφτιαξε άλλο ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, αλλά ένα καλοδουλεμένο σύστημα ασφαλείας στο οποίο επενδύθηκε κόπος, χρόνος και σκέψη.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα