Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να αναζητήσετε αποτελεσματικά αρχεία και φακέλους στο Google Drive

Ιαν 03 2018
Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε διάφορους τρόπους για εύκολη αναζήτηση στη συνεχώς αυξανόμενη βιβλιοθήκη του Google Drive.
Πώς να αναζητήσετε αποτελεσματικά αρχεία και φακέλους στο Google Drive
Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive για να αποθηκεύσετε αντίγραφα ασφαλείας και έχετε δεκάδες χιλιάδες αρχεία και φακέλους σε αυτό, μερικές φορές είναι δύσκολο να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε λεπτομερώς τους τρόπους χρήσης των διαφόρων εργαλείων αναζήτησης που διαθέτει το Google Drive για να βρίσκετε εύκολα τα δεδομένα που θέλετε.

Δοκιμάστε μερική αναζήτηση
Εάν υπάρχει μια λέξη ή φράση που περιμένετε να δείτε κάπου στον τίτλο αρχείου, αναζητήστε την πρώτη. Το Drive θα ξεκινήσει να σάς εμφανίζει προτάσεις βάσει του ερωτήματος αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση. Η «λέξη-κλειδί» που θα χρησιμοποιήσετε θα περιορίσει τα αποτελέσματα και θα σας γλυτώσει πολύ κόπο.

Ρυθμίστε τα εργαλεία αναζήτησης


Το Google Drive διαθέτει ενσωματωμένα μερικά συναρπαστικά εργαλεία αναζήτησης. Κάντε κλικ στη γραμμή αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Περισσότερα εργαλεία αναζήτησης» από το αναπτυσσόμενο μενού. Σε αυτό το σημείο, οποιαδήποτε από τις τιμές μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε ένα συγκεκριμένο αρχείο ή φάκελο.

Κάντε αναζήτηση μόνο στο Google Drive – Όχι σε άλλα Google Apps
Μια λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά. Όταν προσπαθείτε να αναζητήσετε ένα έγγραφο ή ένα φάκελο, μπορεί να βρεθείτε στο περιβάλλον χρήστη των Εγγράφων Google, Υπολογιστικών φύλλων ή των Παρουσιάσεων Google. Όταν βρίσκεστε στο περιβάλλον καθεμιάς από αυτές τις αντίστοιχες τοποθεσίες, θα μπορείτε να αναζητήσετε μόνο συγκεκριμένα έγγραφα. Για να δείτε τα πάντα στο σύνολό τους, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί και βλέπετε το κεντρικό περιβάλλον του Google Drive.

Αναζήτηση βάσει επέκτασης και τύπου


Αν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το όνομα ενός συγκεκριμένου αρχείου, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση με βάση την επέκταση του αρχείου. Για παράδειγμα, για να αναζητήσετε μια εικόνα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ".jpg", ".png" ή ".gif" στη γραμμή αναζήτησης. Αντίστοιχα, για ένα έγγραφο δοκιμάστε όρους αναζήτησης όπως ".pdf", ".doc" και ".txt". Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος στο πληκτρολόγιο σας για να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να επιλέξετε ένα τύπο αρχείου για αναζήτηση.

Χρησιμοποιείστε τα Πρόσφατα στοιχεία


Εάν δε θυμάστε το όνομα το αρχείου ή δεν είστε πολύ σίγουροι για το τι ακριβώς αναζητάτε, μπορείτε να αναζητήσετε τα πρόσφατα μεταφορτωμένα στοιχεία. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα «Πρόσφατα» (Recent) στην αριστερή στήλη. Από τη νέα οθόνη μπορείτε να δείτε τι «ανέβηκε» την τρέχουσα ημέρα, νωρίτερα αυτό το μήνα ή ακόμα και νωρίτερα αυτό το έτος.

Αναζήτηση βάσει αποστολέα, δημιουργό, ή αποδέκτη
Η εισαγωγή των όρων «προς:», «από:», και «δημιουργός:» πριν από μια διεύθυνση email θα εμφανίσει αρχεία που αφορούν τον αντίστοιχο όρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και ταυτόχρονα σε μια αναζήτηση, καθώς και να εντοπίσουν συγκεκριμένα αρχεία για κάθε όρο που χρησιμοποιήσατε.

Αναζήτηση κατά ημερομηνία
Για να βρείτε πότε τροποποιήθηκε ένα αρχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προαναφερθείσα τεχνική προσαρμογής των εργαλείων αναζήτησης ή με χειροκίνητη αναζήτηση. Για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση με μη αυτόματο τρόπο, πληκτρολογήστε "Πριν:" ή "Μετά:" (Before: - After:) ακολουθούμενη από την ημερομηνία, στη μορφή yyyy-mm-dd, δηλαδή έτος, μήνας και ημέρα. Οι παραπάνω εντολές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα (π.χ. Πριν: 2017/12/09 Μετά: 2017/12/03) για να βρείτε αρχεία εντός συγκεκριμένου εύρους ημερομηνιών.

Αναζήτηση μέσω του 3D Touch στο iPhone


Μέσα από την εφαρμογή Google Drive στο iPhone (από το iPhone 6S και μετά), χρησιμοποιήστε το 3D Touch για να "κοιτάξετε" τα αρχεία σας και να πάρετε μια ιδέα από το περιεχόμενο, χωρίς να τα ανοίξετε πλήρως. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε πληροφορίες με μια ματιά χωρίς να περιμένετε να φορτωθεί πλήρως ένα συγκεκριμένο αρχείο. Πιέστε λίγο πιο δυνατά την οθόνη για να ανοίξετε τα περιεχόμενα. Να τονίσουμε ότι αυτό θα λειτουργήσει καλύτερα μέσω της εφαρμογής Google Drive.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα