Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να περιορίσετε το εύρος ζώνης για το Windows Update στα Windows 10

Ιαν 17 2018
Εάν έχετε περιορισμένη συνδεσιμότητα ή άλλους περιορισμούς δικτύου, μπορείτε να περιορίσετε το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν τα Windows 10 για τις λήψεις παρασκηνίου.
Πώς να περιορίσετε το εύρος ζώνης για το Windows Update στα Windows 10
Σε γενικές γραμμές, οι ενημερώσεις των Windows (Windows Update) «καταναλώνουν» από μερικά Megabytes έως μερικές εκατοντάδες Megabytes. Αν και οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, αυτό που ενοχλεί τους περισσότερους χρήστες είναι ότι τα Windows 10 δεσμεύουν σχεδόν όλο το εύρος ζώνης (bandwidth) κατά τη λήψη των ενημερώσεων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται αργές και επίπονες άλλες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, όπως η περιήγηση και η ροή βίντεο.

Θεωρητικά, τα Windows ρυθμίζουν δυναμικά το εύρος ζώνης που χρησιμοποιείται κατά τη λήψη των ενημερώσεων ώστε να μπορείτε να περιηγείστε στο διαδίκτυο χωρίς κανένα περιορισμό. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ λόγω του μεγέθους και της συχνότητας των ενημερώσεων. Κάνοντας τα πράγμα χειρότερα, οι χρήστες πρέπει να υπομένουν αυτούς τους περιορισμούς σχεδόν κάθε εβδομάδα και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να διακόψουν τη λήψη των ενημερώσεων των Windows (μπορείτε μόνο να τις αναβάλετε προσωρινά). Η Microsoft πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στην πρόσφατη ενημέρωση των Windows 10 (Fall Creators Update) που σας επιτρέπει να ορίσετε το εύρος ζώνης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Windows κατά τη λήψη των ενημερώσεων. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να περιορίσετε το εύρος ζώνης για τις ενημερώσεις των Windows.

Περιορίστε το εύρος ζώνης για τις ενημερώσεις των Windows
Ευτυχώς, δε χρειάζεται να «πειράξετε» το μητρώο των Windows ή την Επεξεργασία πολιτικής ομάδας για να περιορίσετε το εύρος ζώνης που χρησιμοποιούν τα Windows για τις λήψεις παρασκηνίου. Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι μέρος των ρυθμίσεων Βελτιστοποίησης παράδοσης. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι τόσο εμφανής και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί αν δεν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Για να ανοίξετε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις», κάντε κλικ στο εικονίδιο Ειδοποιήσεις και έπειτα στην επιλογή «Όλες οι ρυθμίσεις». Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win + I.Στο παράθυρο «Ρυθμίσεις των Windows», ανοίξτε την «Ενημέρωση και ασφάλεια». Μεταβείτε στην ενότητα «Windows Update» που εμφανίζεται στον αριστερό πίνακα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Επιλογές για προχωρημένους» - που βρίσκεται κάτω από τις ρυθμίσεις Windows Update. Σε αυτό το παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή «Βελτιστοποίηση παράδοσης». Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή «Επιλογές για προχωρημένους».Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Περιορισμός της χρήσης εύρους ζώνης για τη λήψη ενημερώσεων στο παρασκήνιο» και χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό για να ορίσετε το όριο. Όπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω εικόνα, έχουμε περιορίσει τα Windows να χρησιμοποιούν μόνο το 30% του εύρους ζώνης μας.Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να ορίσετε όρια για την αποστολή ενημερώσεων (upload). Για να το κάνετε αυτό, κάντε κύλιση προς τα κάτω, επιλέξτε την επιλογή «Περιορισμός της χρήσης εύρους ζώνης για την αποστολή ενημερώσεων σε άλλους υπολογιστές στο Internet», η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις Ρυθμίσεις αποστολής. Χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό και ορίστε το εύρος ζώνης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το μηνιαίο όριο αποστολής επιλέγοντας την επιλογή «Μηνιαίο όριο αποστολής». Σημειώστε ότι αυτές οι ρυθμίσεις ισχύουν μόνο εάν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή για αποστολή ενημερώσεων σε άλλους υπολογιστές στο διαδίκτυο.

Να θυμάστε, επίσης, ότι τα όρια εύρους ζώνης ισχύουν αποκλειστικά για τις αυτόματες ενημερώσεις της βελτιστοποίησης παράδοσης, οι οποίες αποτελούν λήψεις παρασκηνίου. Αν εκκινείτε μια λήψη με μη αυτόματο τρόπο, για παράδειγμα, αν πραγματοποιείτε ενημέρωση των Windows μέσω της επιλογής «Έλεγχος για ενημερώσεις» ή αν πραγματοποιείτε λήψη μιας εφαρμογής από το Windows Store, δεν ισχύουν τα όρια του εύρους ζώνης που καθορίζετε.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα