Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Setapp: Το Netflix των εφαρμογών για Mac

Ιαν 12 2018
Aν το Netflix προσέφερε ψηφιακά εργαλεία, θα ήταν ό,τι και το Setapp.
Setapp: Το Netflix των εφαρμογών για Mac
Μπορεί όταν ακούει κανείς για Apple να σκέφτεται κάτι που σχετίζεται με iOS, αλλά ο Mac εξακολουθεί να κάνει τα δικά του και να ξεχωρίζει. Σε αυτόν τον βοηθούν οι developers που είναι «ταγμένοι» στην πλατφόρμα. Τόσο που κάθε τόσο βλέπουμε και πράγματα που πραγματικά δεν γίνονται πουθενά αλλού.

Η υπηρεσία Setapp είναι ένας τέτοιο ακριβώς παράδειγμα και ο πιο εύκολος τρόπος να περιγράψει κανείς την υπηρεσία είναι να την παρομοιάσει με το Netflix, αλλά για εφαρμογές Mac. Είναι λοιπόν συνδρομητική υπηρεσία, με δυνατότητα πληρωμής ανά μήνα ή ανά έτος, με έκπτωση 10% περίπου στη δεύτερη περίπτωση σε σχέση με την πρώτη, για να έχει ένας χρήστης Mac πάμπολλες εφαρμογές για διάφορες δουλειές σε πρώτη ζήτηση, ό,τι και να γίνει.

Το μόνο είδος εφαρμογών που δεν εμφανίζεται βέβαια στη λίστα του Setapp είναι τα games, διότι το σκεπτικό είναι πως απευθύνεται σε όσους εργάζονται με υπολογιστή Mac και θέλουν να κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη.

Το ιδιαίτερα θετικό είναι ότι παρέχεται δυνατότητα δοκιμής χωρίς χρέωση, ενώ το μηνιαίο κόστος είναι περί τα 12,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που έτσι κι αλλιώς εφαρμόζεται επί της βασικής χρέωσης των 9,99 ευρώ. Η συνδρομή αυτή είναι μεν προσωπική, συνδεδεμένη δηλαδή με συγκεκριμένο χρήστη, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δύο διαφορετικά συστήματα Mac, οπότε αν κάποιος έχει και desktop Mac αλλά και Mac notebook, μπορεί να θεωρεί εαυτόν καλυμμένο.Η συνοδευτική εφαρμογή ενημερώνει για νέες προσθήκες αλλά και για επιλογές που ταιριάζουν στο ιστορικό του χρήστη.

Η υπηρεσία έχει το δικό της utility που εγκαθίσταται σε Mac και λειτουργεί ως σημείο έναρξης για κάθε αναζήτηση. Ο χρήστης μπορεί να γράψει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει και η εφαρμογή φιλτράρει τη λίστα αναλόγως. Αν το γράψιμο είναι το θέμα, τότε εμφανίζονται οι σχετικές εφαρμογές. Για καθεμιά υπάρχει καταχώριση με τα χαρακτηριστικά της, εικόνες και επιλογή για εγκατάσταση. Στο σύστημα μοιάζει να βρίσκονται όλες εγκατεστημένες σε ειδικό φάκελο, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Τα εικονίδια που εμφανίζονται σε πρώτη φάση υπάρχουν για να υπάρχουν, και η εφαρμογή θα πιάσει το χώρο που χρειάζεται μόνο αν διαλέξει ο χρήστης να γίνει εγκατάσταση.

Μεταξύ των εφαρμογών βρίσκονται και μερικές που κανονικά διατίθενται με μεμονωμένες συνδρομές, όπως το Ulysses (πρόκειται για έναν κορυφαίο text editor, από τα 2-3 στην πλατφόρμα, και χωρίς ανάλογό του σε Windows). Οι εφαρμογές αυτές, όχι μόνο είναι μέρος του Setapp, αλλά ξεκλειδώνουν και τις αντίστοιχες εφαρμογές σε iOS, όλα με μία συνδρομή.

Η ποικιλία είναι μεγάλη και οι εφαρμογές χωρίζονται σε κατηγορίες, ανάλογα με το αντικείμενό τους:

- Lifestyle
- Creativity
- Developer Tools
- Productivity
- Mac Hacks
- Writing & Blogging
- Education & Research
- Maintenance
- Task Management
- Personal Finance

Το καλύτερο ίσως, είναι πως κάθε τόσο προστίθενται εφαρμογές. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνουν 166 εφαρμογές. Κι επειδή η φύση της υπηρεσίας είναι τέτοια, οι αναβαθμίσεις γίνονται αυτόματα, χωρίς παρέμβαση του χρήστη και, όταν κυκλοφορεί νέα μεγάλη έκδοση μιας εφαρμογής, αυτή αντικαθιστά μονομιάς την παλαιότερη, και ας πωλείται με ξεχωριστή χρέωση αν κάποιος θέλει να την αγοράσει ξεχωριστά.Κάθε εφαρμογή παρουσιάζεται λεπτομερώς και αρκεί ένα κλικ για την εγκατάστασή της.

Είναι μια ενδιαφέρουσα γενικά περίπτωση για το δημιουργικό επαγγελματία και όχι μόνο διότι, όχι μόνο περιλαμβάνει εγνωσμένης αξίας εφαρμογές, αλλά είναι πραγματικά αδύνατο να μην ενδιαφέρει μια «χούφτα» έστω από αυτές κάποιο χρήστη. Μια «χούφτα» που θα κόστιζε περισσότερα χρήματα σε βάθος χρόνου, αν υπολογιστεί η αρχική αγορά και οι ακόλουθες επί πληρωμή μεγάλες αναβαθμίσεις.

Ρίξτε μια ματιά. Δεν θα βρείτε κάτι ανάλογο μακριά από Mac.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα