Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Windows 10: Απλά βήματα για επαναφορά μετά από διακοπή λειτουργίας του Windows Explorer

Ιαν 02 2018
Κατά την εργασία στα Windows, ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί η Εξερεύνηση των Windows. Δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Σάς έχουμε λύσεις.
Windows 10: Απλά βήματα για επαναφορά μετά από διακοπή λειτουργίας του Windows Explorer
Κάποια στιγμή, όταν «κάτι πάει στραβά» με τα Windows 10, μπορεί να προκαλέσει την διακοπή λειτουργίας του Windows Explorer (Εξερεύνηση των Windows). Αυτό συνοδεύεται συνήθως από ένα μήνυμα σφάλματος που λέει ότι η Εξερεύνηση των Windows σταμάτησε να λειτουργεί και πρέπει να τερματιστεί. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο δύσκολο να «επανέλθει» αυτόματα ο Explorer καθώς όταν σταματήσει να λειτουργεί επικρατεί… απόλυτο σκοτάδι. Η οθόνη «μαυρίζει», το φόντο στην επιφάνεια εργασίας αφαιρείται, ενώ δεν έχετε πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, όπως η γραμμή εργασιών, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας, καθώς και σε οποιαδήποτε παράθυρα είχατε ανοίξει.Όταν σταματήσει να λειτουργεί ο Windows Explorer, επικρατεί… απόλυτο σκοτάδι.

Μπορείτε επίσης να δείτε τον κέρσορα και να τον μετακινήσετε ελεύθερα. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει κουμπί «Έναρξη» για να κλείσετε τον υπολογιστή ή για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και δεν μπορείτε να ανοίξετε κάποια εφαρμογή μέσω της επιφάνειας εργασίας. Η διακοπή λειτουργίας του Windows Explorer μπορεί να προκληθεί εξαιτίας διαφόρων ζητημάτων όπως παλιό ή καταστραμμένο πρόγραμμα οδήγησης οθόνης, κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, προβληματικό hardware (μνήμη RAM κυρίως) ή από προσβολή του υπολογιστή από ιούς. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τη λειτουργία του Windows Explorer.

Επανεκκίνηση του υπολογιστή
Η επανεκκίνηση του υπολογιστή είναι το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να επαναφέρετε την λειτουργία του Windows Explorer. Βέβαια, το ερώτημα είναι: πώς θα επανεκκινήσετε τον υπολογιστή χωρίς να κάνετε «κλικ» στο κουμπί «Έναρξη»; Σίγουρα όχι από το φυσικό πλήκτρο του υπολογιστή. Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, εάν θέλετε να εξασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία του συστήματος για πολλά χρόνια. Έτσι, ο πρώτος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το μενού Έναρξη είναι μέσω του συνδυασμού Ctrl + Alt + Del.

Χρήση του Ctrl + Alt + Del


Για να εμφανίσετε αυτό το μενού, απλά πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Ctrl + Alt + Del. Αφού το κάνετε, ένα μενού θα καλύψει ολόκληρη την οθόνη. Σε αυτό το μενού μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσίας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης και να επιλέξετε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο μπορείτε να επιχειρήσετε να αποσυνδεθείτε μέσω της ίδια οθόνης (επιλέγοντας «Έξοδος») και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά για να δείτε εάν το πρόβλημα επιδιορθώθηκε.

Τερματισμός λειτουργίας
Οι περισσότεροι υπολογιστές Windows έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε το «γρήγορο» πάτημα του φυσικού πλήκτρου τροφοδοσίας να προκαλεί μια ελεγχόμενη διακοπή λειτουργίας των Windows. Αυτό διαφέρει από το παρατεταμένο πάτημα του πλήκτρου τροφοδοσίας, το οποίο «κόβει» την τροφοδοσία του συστήματος και προκαλεί απότομη διακοπή λειτουργίας. Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι κάνει το γρήγορο πάτημα του πλήκτρου τροφοδοσίας, είναι να καλό να το ελέγξετε πριν συμβεί το «κακό». Μπορείτε να ελέγξετε τις λειτουργίες του πλήκτρου τροφοδοσίας πατώντας το κουμπί αναζήτησης των Windows στη γραμμή εργασιών και πληκτρολογώντας «επεξεργασία σχεδίου παροχής ενέργειας», ή «Power plan» (εάν χρησιμοποιείτε αγγλική γλώσσα) και κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επιλογή.

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην επιλογή «Αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προχωρημένους». Στο επόμενο παράθυρο επιλέξτε Κουμπιά ενεργοποίησης > Ενέργεια κουμπιού ενεργοποίησης > Ρύθμιση. Εκεί επιλέξτε «Τερματισμός λειτουργίας». Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία χρειάζεται μόνο να πατήσετε το φυσικό πλήκτρο τροφοδοσίας, με τον ίδιο τρόπο που το πατάτε για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή. Το να κρατάτε πατημένο το πλήκτρο τροφοδοσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά προκαλείται αναγκαστική διακοπή λειτουργίας, και δεν είναι το πιο ιδανικό για την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Διαχείριση εργασιών


Αυτός είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να επαναφέρετε τη λειτουργεία του Windows Explorer, χωρίς να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή. Αρχικά, πρέπει να έχετε πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών (Task Manager). Με τον ίδιο τρόπο, όπως παραπάνω, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών μέσω του μενού Ctrl + Alt + Del. Ωστόσο, αν πατήσετε Ctrl + Shift + Esc, ανοίγει η Διαχείριση εργασιών χωρίς να χρειαστεί να περάσετε από το μενού επιλογών. Αφού πατήσετε τον παραπάνω συνδυασμό, θα ανοίξει η Διαχείριση εργασιών. Κάντε κλικ στην επιλογή «Αρχείο», και έπειτα επιλέξτε «Εκτέλεση νέας εργασίας». Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο, πληκτρολογήστε "explorer" ή "explorer.exe" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK. Τα Windows θα επανεκκινήσουν τώρα τον Explorer και θα επανέλθουν όλες οι λειτουργίες χωρίς να χρειαστεί επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Οι παραπάνω απλές λύσεις μπορούν να βοηθήσουν τον αρχάριο χρήστη να μπορέσει να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να βρει την αιτία που προκάλεσε την διακοπή του Windows Explorer. Για παράδειγμα, από το μενού Ctrl + Alt + Del μπορείτε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας στην Ασφαλή λειτουργία για να κάνετε έλεγχο για προβλήματα εκκίνησης ή να κάνετε σάρωση του υπολογιστή σας για μολύνσεις από ιούς ή κακόβουλο λογισμικό.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα