Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Android 4.4.3

Ιουλ 23 2014
Πιστή στις συνεχείς ανανεώσεις του Android, η Google κυκλοφόρησε ένα ακόμα update το οποίο, χωρίς να φέρνει τα πάνω κάτω, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για κάποιες συσκευές.
Android 4.4.3
Η Google μας έχει συνηθίσει στις συχνές ανανεώσεις του Android με άλλοτε σημαντικές ή εκτενείς αλλαγές και άλλοτε με μικρότερες σε αριθμό ή σημασία. Η τρίτη ανανέωση του KitKat (4.4) ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, 8 μήνες μετά την 4.4.2 (Οκτώβριος 2013) και όπως γίνεται πάντα, ολοκληρώνεται σταδιακά ανάλογα με τη συσκευή και τη χώρα του χρήστη. Η συγκεκριμένη ανανέωση δεν προσφέρει πολλές βελτιώσεις φέρνοντας τα πάνω κάτω, αλλά σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί σημαντική. Ειδικά σε κάποιες συσκευές που θα μπορέσουν να δεχτούν πρώτες την ανανέωση, όπως το Nexus 5 και το Motorola Moto G, οι αλλαγές είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ας πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά.To Nexus 5 είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα δεχτεί την αναβάθμιση 4.4.3 η οποία διορθώνει το πρόβλημα της υψηλής κατανάλωσης κατά τη χρήση της κάμερας.

Όσον αφορά το περιβάλλον χρήσης δε θα παρατηρήσετε κάποια σημαντική αλλαγή εκτός από κάποιες σχεδιαστικές πινελιές στην εφαρμογή τηλεφώνου. Άρα μην περιμένετε να ανοίξετε το τηλέφωνό σας μετά την αναβάθμιση και να δείτε κάτι διαφορετικό, καθώς τέτοιες αλλαγές συμβαίνουν συνήθως μόνο όταν αλλάζει το πρώτο ή το δεύτερο και όχι το τρίτο ψηφίο της έκδοσης (4.4.x). Το 4.4.3 διορθώνει προβλήματα της έκδοσης 4.4 και αστοχίες των πρώτων ανανεώσεων της.

Σε γενικές γραμμές οι βελτιώσεις αυτή της ανανέωσης σχετίζονται με χαρακτηριστικά ασφάλειας, συνολικής σταθερότητας και διαχείρισης ισχύος. Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές, αν όχι η πιο σημαντική, είναι η βελτιστοποίηση στην υποστήριξη ZRAM. Αυτό επιτρέπει στις εφαρμογές που τρέχουν στο background να αποθηκεύουν δεδομένα σε ένα συμπιεσμένο τομέα (partition) της μνήμης RAM ώστε να ελευθερώνει χώρο στη μνήμη RAM για τις εφαρμογές. Επίσης, οι developers θα βρουν ένα API ειδικά για συσκευές με μικρή χωρητικότητα μνήμης RAM, για παράδειγμα 512MB, που βελτιώνει τις επιδόσεις τους χρησιμοποιώντας μια πιο επιθετική πολιτική στη διαχείριση μνήμης. Όλα αυτά, εκτός από τις επιδόσεις, βελτιώνουν τη συνολική σταθερότητα της συσκευής οδηγώντας σε λιγότερα «κολλήματα» και καθυστερήσεις.Στο 4.4.3 οι developers θα βρουν ένα API ειδικά για συσκευές με μικρή χωρητικότητα μνήμης RAM, για παράδειγμα 512MB, που βελτιώνει τις επιδόσεις τους χρησιμοποιώντας μια πιο επιθετική πολιτική στη διαχείριση μνήμης.

Περνώντας σε λιγότερο σημαντικές βελτιώσεις που δε σχετίζονται με συγκεκριμένες συσκευές, το 4.4.3 διορθώνει μικρά προβλήματα όπως την πιθανή διακοπή σύνδεσης LTΕ και κάνει βελτιώσεις στη σύνδεση Wi-Fi. Επίσης, για όσους διαθέτουν τραγούδια σε FLAC, η ανανέωση βελτιώνει την υποστήριξη του ενσωματωμένου player μουσικής στο συγκεκριμένο φορμά.

Όπως αναφέραμε οι περισσότερες αλλαγές που φέρνει το 4.4.3 αφορούν σε συγκεκριμένες συσκευές. Καθώς λοιπόν το Nexus 5 και τα Moto Χ/G/Ε είναι τα πρώτα που λαμβάνουν την αναβάθμιση, επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας σε αυτά.H εφαρμογή Alert της Motorola που είχε εμφανιστεί στο Moto E προστίθεται πλέον, μέσω της ενημέρωσης, στα X και G.

Ένα σημαντικό πρόβλημα που έφερε η προηγούμενη αναβάθμιση του 4.4.2 στο Nexus 5 ήταν η μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας κατά τη χρήση της κάμερας. Μάλιστα, υπήρξαν πολλές αναφορές χρηστών που έκαναν λόγο για συνέχιση της υψηλής κατανάλωσης ακόμα και μετά τη διακοπή της διεργασίας της εφαρμογής. Το 4.4.3 διορθώνει αυτό το πρόβλημα «επαναφέροντας» την αναμενόμενη κατανάλωση. Ένα ακόμα μικρό πρόβλημα που υπήρχε στο Nexus 5 και διορθώθηκε είναι αυτό των θορύβων στον ήχο κατά την καταγραφή βίντεο.

Βελτιώσεις έγιναν και στα προφίλ κατανάλωσης των Moto E, X και G της Motorola ώστε να κάνουν πλέον καλύτερη χρήση της μπαταρίας. Επίσης, η εφαρμογή Alert της Motorola που είχε εμφανιστεί στο Moto E προστίθεται πλέον, μέσω της ενημέρωσης, στα X και G. Αυτή η εφαρμογή προσθέτει ένα πλήκτρο Alert το οποίο πατώντας το στέλνει μία επείγουσα ειδοποίηση σε συγκεκριμένες επαφές που έχετε ορίσει, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ενημέρωση καθορισμένων επαφών όταν πλησιάζετε μια τοποθεσία.Σύμφωνα με τη Motorola, η αναβάθμιση 4.4.3 βελτιώνει την ποιότητα λήψης της κάμερας του Moto X.

Συνεχίζοντας τις βελτιώσεις που πρόσθεσε η Motorola στο 4.4.3, οι χρήστες των Moto X και G έχουν πλέον τη δυνατότητα παύσης της καταγραφής ενός βίντεο μέσω ενός πλήκτρου στην οθόνη της εφαρμογής. Καθώς δεν αναφερόμαστε σε διακοπή της καταγραφής αλλά σε παύση, που σημαίνει ότι η καταγραφή μπορεί να συνεχιστεί στο ίδιο αρχείο, δε χρειάζεται πλέον να «κολλάτε» μικρά κομμάτια από το ίδιο θέμα για να φτιάξετε ένα ενιαίο βίντεο. Απλά, κάνετε παύση και συνεχίζετε όσες φορές θέλετε και όταν τελειώσετε έχετε ένα ενιαίο βίντεο για να το ανεβάσετε απ’ ευθείας στο YouTube. Οι βελτιώσεις ολοκληρώνονται με μια αλλαγή συγκεκριμένα για το Moto X. Σύμφωνα με τη Motorola, η αναβάθμιση 4.4.3 βελτιώνει την ποιότητα λήψης της κάμερας, ακόμα και τις φωτογραφίες που τραβάτε με την μπροστινή κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η αναβάθμιση 4.4.3 δεν είναι από αυτές που φέρνουν αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης ή πολλές βελτιώσεις στη λειτουργία. Όμως, οι λίγες αλλαγές που φέρνει στη λειτουργία, όπως η καλύτερη διαχείριση μνήμης σε συσκευές με λίγη RAM, είναι σημαντικές.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα