Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Kingston MobileLite Wireless G2

Ιουλ 31 2014
Ένα απαραίτητο gadget για τις διακοπές που σας δίνει τη δυνατότητα να «αποφορτίζετε» από αρχεία τις φορητές συσκευές σας, να τις φορτίζετε με ενέργεια και να δημιουργείτε το προσωπικό σας cloud.
Kingston MobileLite Wireless G2
Πριν από λίγο καιρό, μέσα από το Discover είχαμε γνωρίσει το MobileLite Wireless, την προηγούμενη προσπάθεια της Kingston να προσφέρει μία συσκευή - «ελβετικό σουγιά», ικανή να δώσει ουσιαστικές λύσεις σε όσους ταξιδεύουν συχνά, τραβώντας πολλές φωτογραφίες και βίντεο με τη φορητή συσκευή τους και μοιράζοντας αρχεία με φίλους. Ωστόσο, η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας, έγινε πριν δύο χρόνια περίπου και άκουγε στο όνομα Wi-Drive και, αν και περιοριζόταν κυρίως στην αποθήκευση δεδομένων, ήταν πρωτοποριακή ως ιδέα. Το MobileLite Wireless «περπάτησε» στα χνάρια του Wi-Drive προσφέροντας ακόμα περισσότερες λειτουργίες, οπότε το πρόσφατο MobileLite Wireless G2 ήρθε απλά να βελτιώσει περαιτέρω μια ήδη έξυπνη και λειτουργική συσκευή. 
Tο MobileLite Wireless G2 διαθέτει μια θύρα USB όπου μπορεί να συνδεθεί οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο, καθώς και μία υποδοχή για κάρτες SD.

Όπως λοιπόν αναφέραμε, το G2 είναι μια «πολυσυσκευή» που συνοδεύει φορητές συσκευές. Βασική λειτουργία της παραμένει η αποθήκευση των δεδομένων του smartphone ή του tablet σας ώστε να απελευθερώσετε χώρο σε αυτά. Για να το πετύχει αυτό, το G2 διαθέτει μια θύρα USB όπου μπορεί να συνδεθεί οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο (με file system FAT, FAT32, NTFS ή exFAT), καθώς και μία υποδοχή για κάρτες SD (SD, SDHC, SDXC και, μέσω παρεχόμενου adapter, microSD). Στα συνδεδεμένα αποθηκευτικά μέσα της συσκευής μπορείτε απλά και ασύρματα να μεταφέρετε φωτογραφίες και οποιαδήποτε άλλα αρχεία ώστε να έχετε και πάλι χώρο στη φορητή συσκευή σας.

Για να πετύχει το παραπάνω, το MobileLite Wireless G2 δημιουργεί ένα δικό του ασύρματο δίκτυο στο οποίο μπορεί να συνδεθεί τόσο το δικό σας smartphone ή tablet, όσο και οι συσκευές των φίλων σας. Το δίκτυο αυτό υποστηρίζει τα πρότυπα 802.11 g και n, ενώ μπορείτε να ορίσετε προστασία ακόμα και επιπέδου WPA2. Οι συσκευές συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο του G2 και μέσω ειδικής εφαρμογής file explorer μπορούν να στείλουν τα δεδομένα τους στα συνδεδεμένα στο G2 αποθηκευτικά μέσα.Το MobileLite Wireless G2 μπορεί να λειτουργήσει και ως ένας φορητός router ή μπορεί να παίξει το ρόλο ενός bridge σε ένα υπάρχον δίκτυο.

Με βάση την ασύρματη σύνδεση τους, οι φορητές συσκευές μπορούν να ανταλλάξουν αρχεία μεταφέροντας τα στο G2 και ανακτώντας τα από εκεί, αλλά το πιο βασικό είναι ότι μπορούν να κάνουν streaming ταυτόχρονα. Έτσι, μπορεί κάποιος από την παρέα να βλέπει μια ταινία στο tablet του, κάποιος άλλος ένα επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς στο δικό του tablet και κάποιος τρίτος ένα βίντεο από τις διακοπές τους στο smartphone (αρκεί όλα αυτά να είναι αποθηκευμένα στα συνδεδεμένα μέσα του G2).

Το MobileLite Wireless G2 μπορεί να λειτουργήσει και ως ένας φορητός router ή μπορεί να παίξει το ρόλο ενός bridge σε ένα υπάρχον δίκτυο. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να σερφάρετε στο Web, να δείτε e-mail και να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία σας σε ένα κοινωνικό δίκτυο είτε απ’ ευθείας από τη φορητή συσκευή σας, είτε από τα αποθηκευτικά μέσα του G2. Η συσκευή της Kingston διαθέτει και θύρα Ethernet, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη «έκδοση», μέσω της οποίας μπορείτε να συνδέσετε ενσύρματα έναν υπολογιστή ή να συνδέσετε ενσύρματα το G2 σε κάποιο δίκτυο. Πηγαίνοντας ακόμα πιο πέρα, η θύρα USB του G2 μπορεί να δεχτεί μια σειρά από ασύρματα 3G dongles που της επιτρέπουν να συνδέεται στο Internet μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και στη συνέχεια, ως router, να μοιράζει αυτή τη σύνδεση σε άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi.Οι διαστάσεις του δεν είναι μεγάλες αφού μπορείτε να το κρατήσετε στην παλάμη σας και το βάρος του είναι ανάλογο με αυτό ενός smartphone, φτάνοντας τα 170 γραμμάρια.

Όχι, οι λειτουργίες του Mobile Wireless G2 δε σταματούν εδώ. Αν η μπαταρία του smartphone ή του tablet σας φτάσει στο... κόκκινο και τα μηνύματα των χαμηλών ποσοστών αυτονομίας διαδέχονται το ένα το άλλο, το G2 μπορεί και πάλι να δώσει λύση. Μέσω μιας επιπλέον θύρας micro USB, η συσκευή της Kingston μπορεί να λειτουργήσει ως φορητός φορτιστής και να «γεμίσει» τη μπαταρία της αγαπημένης σας φορητής συσκευής. Σύμφωνα με την Kingston, η μεγάλη μπαταρία των 4.640 mAh του G2, όταν είναι «γεμάτη», μπορεί να φορτίσει ένα smartphone από μία έως δύο φορές. Για παράδειγμα, μπορεί να φορτίσει ένα iPhone 5 δύο φορές ή ένα Samsung Galaxy S4 μία φορά και 25% μιας δεύτερης. Στη φόρτιση των tablets, η αυτονομία που προσφέρει είναι μικρότερη «γεμίζοντας» κατά 32% ένα iPad Air και κατά 65% ένα Samsung Galaxy Tab 2 των 7 ιντσών.Σύμφωνα με την Kingston, η μεγάλη μπαταρία των 4.640 mAh του G2, όταν είναι «γεμάτη», μπορεί να φορτίσει ένα iPhone 5 δύο φορές.

Το Mobile Wireless G2 είναι συμβατό με πλήθος φορητών συσκευών, όπως iPhone και iPad με iOS7, καθώς και συσκευές με Android από 4.0 και πάνω. Οι διαστάσεις του δεν είναι μεγάλες αφού μπορείτε να το κρατήσετε στην παλάμη σας και το βάρος του είναι ανάλογο με αυτό ενός smartphone, φτάνοντας τα 170 γραμμάρια. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να έχετε συνεχώς το G2 στην τσάντα σας, αλλά και να το μεταφέρετε εύκολα όπου είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες του.

Σίγουρα πρόκειται για μια συσκευή την οποία θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι ταξιδεύουν συχνά, αλλά και αυτοί που πάνε διακοπές με παρέα. Φανταστείτε το απλό σενάριο: έχετε πάει διακοπές με την παρέα σας και το ξενοδοχείο προσφέρει στο δωμάτιο μόνο ενσύρματο Internet ή καθόλου. Συνδέετε το G2 μέσω του δικτύου του ξενοδοχείο ή μέσω ενός 3G dongle στο Internet και μοιράζετε τη σύνδεση σε όλη την παρέα. Επίσης, μπορεί ο καθένας να μεταφέρει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε μέσα στη μέσα σε ένα αποθηκευτικό μέσο και από εκεί να τα δει ο καθένας στη συσκευή του. Και αν σε κάποιον τελειώσει η μπαταρία, απλά συνδέει τη συσκευή του στο G2. Πόσα άλλα να κάνει πια μια συσκευή;


Σειρά από βίντεο για το MobileLite Wireless (ισχύουν και για το G2)

 
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα