Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5+5 app markets - εναλλακτικά του Google Play

Ιουλ 08 2015
Ta app stores για το Android, εναλλακτικά του Google Play, είναι πάρα πολλά, ωστόσο μόνο κάποια αυτά αξίζουν της προσοχής σας.
5+5 app markets - εναλλακτικά του Google Play
Αντίθετα με το iOS όπου το επίσημο App Store αποτελεί μονόδρομο για το κατέβασμα εφαρμογών σε iPhone και iPad, για το Android υπάρχουν πολλά app markets, εναλλακτικά του επίσημου Google Play, από τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές. Ποιοι όμως είναι οι λόγοι για να εγκαταστήσετε μία τέτοια εφαρμογή στο smartphone ή το tablet σας;

Αρχικά, πολλές συσκευές Android χαμηλού κόστους δε διαθέτουν και δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση του Google Play, τουλάχιστον με την ευλογία της Google. Αν λοιπόν η συσκευή σας δε διαθέτει Google Play ή δε μπορείτε να το εγκαταστήσετε με πλάγια μέσα, αναγκαστικά θα πρέπει να στραφείτε σε κάποια εναλλακτική λύση. Μην ανησυχείτε καθώς, αν δεν ψάχνετε κάτι εξεζητημένο, τα περισσότερα εναλλακτικά markets θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών σας.

Ένας δεύτερος λόγος που οδηγεί στη χρήση αυτών των εναλλακτικών app markets είναι κάποια μικρά μειονεκτήματα που έχει το Google Play. Μέσα στο μεγάλο θησαυρό εφαρμογών, το Google Play έχει συγκεντρώσει και πολλές εφαρμογές εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας και με πολλά προβλήματα, ενώ και η ταξινόμηση των εφαρμογών του δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Αυτά τα μικρά προβλήματα προσπαθούν να διορθώσουν τα εναλλακτικά app markets. Τέλος, ένας ακόμα λόγος να τα δοκιμάσετε είναι η αίσθηση ελευθερίας που παρέχουν, ότι δηλαδή δεν εξαρτάστε από το Google Play.

Amazon Appstore for Android


Το δημοφιλές marketplace, μετά από την κυριαρχία του στο διεθνές shopping, διαθέτει το δικό του app market με πολλές εφαρμογές, μερικές εκ των οποίων διακρίνονται για την υψηλή ποιότητά τους. Σίγουρα δεν έχει τον αριθμό των εφαρμογών που θα βρει κάποιος στο Google Play, αλλά το συγκεκριμένο θεωρείται το app market με τις πιο ασφαλείς εφαρμογές. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός, ωστόσο στα μενού οι κατηγορίες έχουν αναπτυχθεί πολύ καλά και, γενικότερα, η πλοήγηση είναι ευχάριστη. Εκτός από την ασφάλεια των εφαρμογών του, οι πιο σημαντικοί λόγοι να το προτιμήσει κάποιος είναι οι εφαρμογές που διαθέτει κατά αποκλειστικότητα, αλλά και η καθημερινή προσφορά του που περιλαμβάνει μία εφαρμογή, κανονικά επί πληρωμή, εντελώς δωρεάν.

SlideMe


Είναι το app market που συναντάμε στα περισσότερα tablets όταν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση του Google Play. Αν και θα βρείτε αρκετές εφαρμογές χαμηλής ποιότητας, όπως εξάλλου και στο Google Play, το συγκεκριμένο app market είναι από τα καλύτερα λόγω της πληθώρας εφαρμογών και του εξαιρετικού περιβάλλοντος χρήσης που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε. Το περιβάλλον αυτό είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και φροντίζει να αναδεικνύει τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, οπότε αν είστε από αυτούς που κατεβάζουν κυρίως τα «απαραίτητα», δώστε του μια ευκαιρία.

1Mobile Market


Επίσης δημοφιλές στα... σαλόνια των tablets χαμηλού κόστους, το 1Mobile Market είναι το εναλλακτικό app market με τις περισσότερες εφαρμογές. Με πάνω από 1,2 εκατ. εφαρμογές στα «ράφια» του, το 1Mobile Market αποτελεί το βασικό app market για όσους δε διαθέτουν ή δε θέλουν το Google Play, αλλά αναζητούν το μεγάλο αριθμό εφαρμογών. Φυσικά, και εδώ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές χαμηλής ποιότητας, ωστόσο οι καλές εφαρμογές και τα καλά παιχνίδια είναι πάρα πολλά και σίγουρα θα τα βρείτε πρώτα στην πλοήγησή σας. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο του 1Mobile Market είναι, σύμφωνα με το ίδιο, η χρήση τεχνικών που επιταχύνουν το κατέβασμα εφαρμογών.

Getjar


Από τα ποιοτικά app markets, το Getjar έχει δημιουργήσει ένα καλό όνομα καθώς ήταν από τα πρώτα εναλλακτικά app markets που εμφανίστηκαν. Φιλοξενεί πολλές ποιοτικές εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να πλοηγείστε για πολλή ώρα, ενώ το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι επιβραβεύει τις αγορές σας με προσφορές άλλων εφαρμογών ή παιχνιδιών σε χαμηλότερη τιμή ή εντελώς δωρεάν.

AppsLib


Το AppsLib είναι επίσης από τα πρώτα εναλλακτικά app market που εμφανίστηκαν (ίσως το πρώτο) και παρά την ταχύτατη ανάπτυξή του αφού το συναντούσαμε σε πολλά tablets χαμηλού κόστους παλιότερα, φιλοξενεί περίπου 40.000 εφαρμογές. Όμως, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις γνωστές, οπότε το πιο πιθανό είναι να βρείτε αυτή που ψάχνετε.

Δείτε επίσης:

Appszoom
Ένα app market που δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σωστή κατηγοριοποίηση των εφαρμογών.

Mobango
Ιδανικό αν είστε από αυτούς που δεν παραμένουν μόνο στις γνωστές εφαρμογές.

Appbrain
Για όσους θέλουν να γνωρίζουν αναλυτικά σε ποια μέρη του συστήματος αποκτούν πρόσβαση οι προς εγκατάσταση εφαρμογές.

Mobogenie
Διαθέτει πολύ καλό περιβάλλον χρήσης και ένα έξυπνο σύστημα που προτείνει εφαρμογές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

CNET
Ειδικά για όσους δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, αφού κάθε εφαρμογή του έχει δοκιμαστεί και βαθμολογηθεί.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα