Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 apps επικοινωνίας για smartphones

Ιουλ 17 2015
Με την κυριαρχία των smartphones η επικοινωνία έχει περάσει σε νέο επίπεδο και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν παίξει γνωστές και μη εφαρμογές.
5 apps επικοινωνίας για smartphones
Τα smartphones άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε. Παρά το γεγονός πως η συμβατική κλήση και το γραπτό μήνυμα SMS παραμένουν κυρίαρχα, υπάρχουν εφαρμογές που έχουν εισάγει νέους τρόπους επικοινωνίας και μηδενικές χρεώσεις αφού εκμεταλλεύονται τη δικτυακή σας σύνδεση.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το Skype στον υπολογιστή σας, έχετε ήδη μια καλή εικόνα του τρόπου που λειτουργούν οι εφαρμογές αλλά και της ποιότητας που προσφέρουν, ειδικά αν η ταχύτητα της γραμμής σας είναι μεγάλη. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικές από τις εφαρμογές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Skype (Android, iOS, Windows)


Η γνωστή εφαρμογή που αγαπήσαμε στο PC υπάρχει και για τα smartphones και μάλιστα, για όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε να κάνετε chat, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, αλλά και να στέλνετε τα μηνύματά σας σε μορφή κειμένου, ήχου ή βίντεο αν ο συνομιλητής σας δεν είναι online. Οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να μοιραστείτε φωτογραφίες ή βίντεο με τους φίλους σας. Ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι ότι υπάρχει διαθέσιμη έκδοση για πλήθος συσκευών, ακόμα και smart TVs, κάτι που διευρύνει ταχύτατα την ήδη ευρεία εγκατεστημένη βάση χρηστών. Επίσης, εκτός από τις κλήσεις προς άλλους χρήστες Skype, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να καλέσετε σταθερά ή κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα χαμηλές χρεώσεις (ειδικά για σταθερά τηλέφωνα εξωτερικού). Πρόσφατα, η εφαρμογή επέτρεψε τη δωρεάν βιντεοδιάσκεψη εώς 10 ατόμων, ένα χαρακτηριστικό που υπήρχε μόνο επί πληρωμή, ενώ στην τελευταία του έκδοση για το iOS υποστηρίζει και τα smartwatches.

WhatsApp (Android, iOS, Windows)


Η εφαρμογή ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων που κυριολεκτικά σαρώνει στις νεαρές ηλικίες. Το WhatsApp απλά εκμεταλλεύεται τη σύνδεση Internet του smartphone, όποια κι αν είναι (2G, 2.5G, 3G, 4G, Wi-Fi), και επιτρέπει την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων. Επειδή ο όγκος των δεδομένων που διακινείται σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ μικρός ακόμα και αν ανταλλάσσετε μηνύματα... κατά ριπάς, η χρέωση είναι αμελητέα σε σχέση με την αντίστοιχη χρέωση του παρόχου για ισάριθμα SMS. Η εφαρμογή ζητά τον αριθμό του τηλεφώνου σας, διαβάζει τις επαφές του και από αυτές βρίσκει όσους χρησιμοποιούν επίσης το WhatsApp ώστε να μη χρειάζεται να θυμάστε τα username.

Viber (Android, iOS, Windows)


Το Viber έχει το δικό του δίκτυο πάνω από το Internet (όπως το Skype) όπου ο αριθμός του τηλεφώνου σας είναι και το ID σας. Η εφαρμογή διαβάζει τις επαφές του κινητού σας και βρίσκει ποιες από αυτές χρησιμοποιούν το Viber ώστε να μπορείτε να τις καλείτε με ευκολία. Οι δυνατότητες του Viber είναι αντίστοιχες με αυτές του Skype: μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα, να μιλήσετε, να κάνετε βιντεοκλήση και να στείλετε γραπτό ή ηχητικό μήνυμα, ακόμα και βιντεομήνυμα. Η γραπτή συνομιλία σας μπορεί να περιλαμβάνει έως 100 συμμετέχοντες, ενώ μπορείτε να ακολουθείτε δημόσιες συνομιλίες γνωστών προσωπικοτήτων.

Google Hangouts (Android, iOS, Windows)


To Google Hangouts αποτελεί τον αντικαταστάτη του Google Talk που έχει ενσωματώσει πλήθος λειτουργιών ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τις σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας. Μπορείτε να συνομιλήσετε γραπτά, ηχητικά ή με βίντεο, αλλά και να στείλετε μήνυμα παντός τύπου αν αυτός που καλείτε είναι εκτός σύνδεσης. Επίσης, μπορείτε να στέλνετε φωτογραφίες, χάρτες emoji και κινούμενες εικόνες GIF. Το Google Hangouts επιτρέπει ομαδικές βιντεοκλήσεις και ανταλλαγές μηνυμάτων με έως 10 και έως 100 συμμετέχοντες αντίστοιχα. Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι η λήψη και αποστολή, εκτός των μηνυμάτων hangouts, μηνυμάτων SMS/MMS, αλλά και η εναλλαγή μεταξύ των δύο τύπων (hangouts και SMS/MMS).

Oovoo (Android, iOS, Windows)


Το Oovoo προσφέρει, σε γενικές γραμμές, ότι και οι άλλες εφαρμογές: γραπτή, ηχητική ή με βίντεο συνομιλία. Μικρή διαφορά, το όριο των 12 συμμετεχόντων σε μία βιντεοδιάσκεψη. Μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, στην ποιότητα τόσο του ήχου, όσο και της εικόνας, αλλά αυτό μάλλον εξαρτάται και από τη σύνδεσή σας. Ένα από τα καλά χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η συνεργασία της με το Facebook ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με τους φίλους του κοινωνικού δικτύου.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα