Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 apps καταγραφής φωνής για Android

Ιουλ 27 2015
Μία από πρώτες κατηγορίες εφαρμογών που εμφανίστηκαν για smartphones, οι εφαρμογές καταγραφής φωνής, έχουν εξελιχθεί σε εντυπωσιακό βαθμό.
5 apps καταγραφής φωνής για Android
Οι συμβατικοί καταγραφείς φωνής (voice recorders), βασικά εργαλεία των δημοσιογράφων, αλλά και των επαγγελματιών με βαρύ πρόγραμμα που θέλουν να κρατούν φωνητικές σημειώσεις, ήταν μία από τις πρώτες κατηγορίες συσκευών που σχεδόν εξαφανίστηκαν (υπάρχουν ακόμα κάποιες συσκευές της Sony και της Olympus) με την εμφάνιση των smartphones. Πλέον, αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι για τη χρήση ενός ειδικού συμβατικού voice recorder, όπως στην περίπτωση των δημοσιογράφων, τα smartphones, με την κατάλληλη εφαρμογή μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη.

Smart Voice Recorder


Το Smart Voice Recorder είναι, αν όχι η πιο δημοφιλής, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο Play με εκατομμύρια downloads και πολύ καλές κριτικές. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι ότι μπορεί να καταγράφει ήχο παραλείποντας τα κομμάτια που υπάρχει σιγή στον ήχο και μάλιστα, αυτό το κάνει σε πραγματικό χρόνο. Η ευαισθησία βάσει της οποίας παραλείπονται οι στιγμές ησυχίας μπορούν καθοριστούν χειροκίνητα ή αυτόματα. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο για κάποιες περιπτώσεις, όπως την παρακολούθηση της babysitter. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και για πολλές άλλες, η δυνατότητα καταγραφής στο background, ακόμα κι όταν η οθόνη είναι κλειστή, βοηθά ακόμα περισσότερο. Ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού, ο οποίος γενικότερα δεν εντυπωσιάζει, είναι το μεγάλο κόκκινο πλήκτρο της καταγραφής, το οποίο μπορείτε να «πετύχετε» ακόμα και με κλειστά μάτια.

Voice Recorder


Με επίσης πάρα πολλά downloads και πολύ καλή αξιολόγηση, το Voice Recorder είναι και αυτό επάξια στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές καταγραφής φωνής του Play. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της, κάτι που όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο δεν συναντάται σε πολλές εφαρμογές του είδους, είναι η καταγραφή του ήχου MP3 που σημαίνει πολύ καλή ποιότητα ήχου και εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 7 επιπέδων ποιότητας ώστε να γλιτώσετε ακόμα περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η εφαρμογή επιτρέπει την καταγραφή στο background, οπότε εσείς μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα με το smartphone σας. Το περιβάλλον της εφαρμογής απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί σύγχρονο, αλλά είναι αρκετά εύχρηστο.

Easy Voice Recorder


Αν θέλετε μια απλή εφαρμογή για να μη μπλέκετε σε επιπλέον λειτουργίες και ρυθμίσεις, το Easy Voice Recorder ίσως είναι για εσάς. Ίσως μάλιστα αποτελεί μια καλή λύση αν δεν έχετε κάποια σχετική εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και χρειαστείτε μία ξαφνικά. Μαζί με την εφαρμογή, μπορείτε να εγκαταστήσετε και το συνοδευτικό widget για να τη χειρίζεστε μέσω πλήκτρων στη home screen. Η εφαρμογή αποθηκεύει τις καταγραφές σε PCM ή AAC για καλή ποιότητα, αλλά και σε AMR αν θέλετε να εξοικονομήσετε αποθηκευτικό χώρο.

Voice Recorder – Dictaphone


Το Dictaphone είναι μια από τις νεότερες εφαρμογές με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένα όμορφο και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης. Διαθέτει αυτόματη αναγνώριση ησυχίας ώστε να εξοικονομεί αποθηκευτικό χώρο και σας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσετε την ευαισθησία στον εξωτερικό ήχο. Επίσης, η εφαρμογή επιτρέπει την καταγραφή στο background και σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την εγγραφή και την αναπαραγωγή από την περιοχή ειδοποιήσεων. Όμως, τα δυνατά χαρακτηριστικά δε σταματούν εδώ. Η εφαρμογή επιτρέπει το συγχρονισμό των αρχείων καταγραφής με το Dropbox και το Google Drive με αυτόματο ή χειροκίνητο τρόπο, τη δυνατότητα ρύθμισης της ποιότητας του ήχου και φυσικά, κάτι που θα βρείτε σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές, τη διαμοίραση της καταγραφής μέσω άλλων εφαρμογών.

Skyro Voice Recorder
Το Skyro ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από όλες τις άλλες εφαρμογές. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα προσθήκης εικόνων κατά την καταγραφή της φωνής. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες σημειώσεων ή διαφανειών παρουσιάσεων, να τις εισάγετε στην καταγραφή και το Skyro να δημιουργήσει αυτόματα ένα slideshow. Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσετε τις καταγραφές σας με tags ώστε να βρίσκετε άμεσα αυτή που θέλετε, να κάνετε backup στο Dropbox και να μοιράσετε τα αρχεία σας μέσω άλλων εφαρμογών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της καταγραφής γίνεται αυτόματη αποθήκευση κάθε λεπτό ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανάκτησης αν η συσκευή μπλοκάρει ή τελειώσει η μπαταρία.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα