Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Canon Ixus 160

Ιουλ 20 2015
Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν μια φωτογραφική μηχανή να επιλέγει αυτόματα τις σωστές ρυθμίσεις, να προσφέρει καλές λήψεις και να μπορείτε να την αποκτήσετε σε προσιτή τιμή, η Ixus 160 είναι για εσάς
Canon Ixus 160
Η Ixus 160 είναι μια compact φωτογραφική μηχανή που «τοποθετείται» στο άνω άκρο των entry-level συσκευών της κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ παραμένει μια compact μηχανή για όσους δε θέλουν να μπλέκουν με ρυθμίσεις και αναζητούν το “point & shoot”, η Ixus 160 απέχει σημαντικά από τα μοντέλα που συναντάμε γύρω στα 80 ευρώ. Με τιμή κοντά στα 100 ευρώ, η μηχανή της Canon είναι μια τίμια πρόταση που δεν περνά απαρατήρητη.Η Ixus 160 διαθέτει έναν αισθητήρα 1/2.3’’ των 20MP και φακό με zoom 8x, ενώ ψηφιακά το zoom ανεβαίνει στα 16x.

Με μικρές διαστάσεις και βάρος 127 γραμμάρια, η Ixus 160 δε θα σας κουράσει καθόλου ούτε στη μεταφορά, ούτε στη χρήση, ενώ μπορείτε εύκολα να τραβήξετε λήψεις με το ένα χέρι παρά το γεγονός ότι δε διαθέτει κάποια λαβή. Το περίβλημά της είναι πλαστικό και γυαλιστερό ώστε να είναι ελαφριά και δίνει την αίσθηση πιο ακριβής μηχανής, ενώ το πάχος των 22,1 χιλιοστών θα σας επιτρέψει να τη μεταφέρετε στην τσέπη ενός τζιν.

Η Ixus 160 διαθέτει έναν αισθητήρα 1/2.3’’ των 20MP και φακό με zoom 8x (28-224mm σε φορμά 35mm), ενώ ψηφιακά το zoom ανεβαίνει στα 16x με την Canon να υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται χωρίς απώλεια στην ποιότητα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει απώλεια, ωστόσο είναι πολύ μικρότερη από αυτή που συναντάμε σε άλλες μηχανές της κατηγορίας της. Οι διαθέσιμες τιμές της ευαισθησίας ISO ξεκινούν από 100 και φτάνουν έως 1600, ενώ όσοι μικρότερη απόσταση που μπορείτε να φτάσετε από το θέμα σας είναι το 1 εκατοστό.Mέσω της οθόνης των 2,7’’ και 230K pixel μπορείτε κατά τη λήψη να δείτε αναλυτική περιγραφή της σκηνής που έχει επιλεγεί αυτόματα μέσα από τις 32 έτοιμες.

Σημαντικό χαρακτηριστικό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η μηχανή, είναι ο επεξεργαστής DIGIC 4+ με τεχνολογία iSAPS (intelligent Scene Analysis based on Photographic Space). Πρακτικά, η τεχνολογία αυτή προβλέπει τη σκηνή που πρόκειται να φωτογραφίσει ο χρήστης και επιλέγει αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Η πρόβλεψη γίνεται βάσει ενσωματωμένων δεδομένων που προέκυψαν από μια τεράστια βάση δεδομένων που διατηρεί η Canon με εκτενείς στατιστικές αναλύσεις. Η τεχνολογία συνδυάζει τις παραμέτρους φωτογράφισης από πρόσφατες λήψεις με αυτά τα ενσωματωμένα δεδομένα και επιλέγει τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Η χρήση της μηχανής είναι πολύ απλή και μπορείτε εύκολα να μάθετε το μενού και τις ρυθμίσεις της. Μπορείτε να πειραματιστείτε με φίλτρα και σκηνές μέσω της οθόνης των 2,7’’ και 230K pixel και, κατά τη λήψη, να δείτε αναλυτική περιγραφή της σκηνής που έχει επιλεγεί αυτόματα μέσα από τις 32 έτοιμες. Σε συνεχή λήψη, η μηχανή μπορεί να τραβήξει περίπου 0,8 λήψεις το δευτερόλεπτο, αλλά λόγω του ιδιαίτερα προσιτού κόστους της, δε διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (χαρακτηριστικό που υπάρχει στα ακριβότερα «αδέρφια» της Ixus 165 και 170), αλλά μόνο ψηφιακό.Μέσω της τεχνολογίας iSAPS, η μηχανή προβλέπει τη σκηνή που πρόκειται να φωτογραφίσει ο χρήστης και επιλέγει αυτόματα τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Στον τομέα του βίντεο, η Ixus 160 μπορεί να τραβήξει σε δύο αναλύσεις, 720p στα 25fps και VGA στα 30fps. Οι λήψεις σας αποθηκεύονται σε αρχεία MOV και, αν επιλέξετε ανάλυση 720p, το μέγιστο μήκος της σκηνής είναι 4GB ή 30 λεπτά. Φυσικά, και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί η λειτουργία Smart Auto για αυτόματη επιλογή των κατάλληλων ρυθμίσεων μέσα από 11 έτοιμες σκηνές.

Ένα χαρακτηριστικό που συναντάμε πλέον σε όλες τις μηχανές και δε θα μπορούσε να λείπει από την Ixus 160 είναι η αναγνώριση πολλαπλών προσώπων ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εστίαση με τη βέλτιστη φωτεινότητα. Στη μηχανή της Canon, η αυτόματη αναγνώριση προσώπου προχωρά ένα βήμα παραπέρα διασφαλίζοντας τη φυσικότητα στο δέρμα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.Κάθε φόρτιση της μπαταρίας σας δίνει αυτονομία για 220 λήψεις, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 300 λήψεις με χρήση του Eco Mode.

H αποθήκευση των λήψεων σας γίνεται σε κάρτα μνήμης SD/ SDHC/ SDXC και για την αυτονομία φροντίζει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου. Κάθε φόρτιση της μπαταρίας σας δίνει αυτονομία για 220 λήψεις, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 300 λήψεις με χρήση του Eco Mode.

Με βασικό χαρακτηριστικό της την αυτόματη επιλογή των κατάλληλων ρυθμίσεων, η Ixus 160 βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να αποτελέσει την επιλογή του χρήστη που το μόνο που θέλει είναι να βγάζει καλές φωτογραφίες. Αν το budget σας λοιπόν είναι κοντά στα 100 ευρώ, μην παραλείψετε να βάλετε την Ixus 160 υψηλά στη λίστα με τις πιθανές επιλογές σας.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα