Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Cogito Pop/Classic smartwatch

Ιουλ 14 2015
Τα Pop και Classic της Cogito ακολουθούν μία διαφορετική προσέγγιση στο χώρο των smartwatch συνδυάζοντας ιδανικά την όμορφη σχεδίαση ενός συμβατικού ρολογιού και τις χρήσιμες λειτουργίες ενός έξυπνου.
Cogito Pop/Classic smartwatch
Η μορφή των smartwatch, όπως τα γνωρίσαμε αρχικά από εταιρείες όπως η Apple και η Samsung, διέθεταν πλήθος χαρακτηριστικών, αλλά και τιμές που δύσκολα θα οδηγούσαν αυτές τις συσκευές στο καλάθι αγοράς των περισσότερων χρηστών. Τα smartbands που εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό ήταν πολύ φθηνότερα, περιορίζονται σε ειδοποιήσεις και activity tracking, ενώ μόνο κάποια από αυτά ενημερώνουν για την ώρα. Τα smartwatch της Cogito έρχονται να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο παραπάνω κατηγοριών, αλλά και μεταξύ συμβατικών και έξυπνων ρολογιών, καθώς επιπλέον δεν χρειάζονται φόρτιση και είναι αδιάβροχα. Σε δύο μοντέρνα σχέδια, το Gogito Pop και το Cogito Classic, με πολλές επιλογές χρωμάτων και σε προσιτό κόστος, τα Cogito smartwatch, αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας.


 
Το Classic έχει ένα πιο «σοβαρό» χαρακτήρα με τα χρώματα των μοντέλων να διαφοροποιούνται κυρίως στη στεφάνη και λιγότερο στο μπρασελέ.

Οι διαφορές των δύο smartwatch της Cogito σε λειτουργίες δεν είναι μεγάλες, ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που τα διαφοροποιεί. Το Pop διαθέτει ενδείξεις με εικονίδια LED, ενώ το Classic διαθέτει οθόνη που του δίνει τη δυνατότητα να εμφανίσει περισσότερα στοιχεία, αλλά και να τα εμφανίσει με πιο εύχρηστο τρόπο. Αυτό εξάλλου δικαιολογεί και την απόσταση των… 50 ευρώ μεταξύ τους.

Με μια πρώτη ματιά, τα έξυπνα ρολόγια της Cogito μοιάζουν με όμορφα συμβατικά ρολόγια και διαθέτουν κανονικούς δείκτες και ενδείξεις της ώρας. Η εμφάνιση των έξυπνων χαρακτηριστικών λαμβάνει χώρα στο καντράν, τόσο για το Pop όσο και για το Classic με τη διαφορά που ήδη αναφέραμε. Το Pop κυκλοφορεί σε βασικά, αλλά και πιο χαρούμενα χρώματα, που εκτείνονται σε όλο το ρολόι, ενώ το Classic έχει ένα πιο «σοβαρό» χαρακτήρα με τα χρώματα των μοντέλων να διαφοροποιούνται κυρίως στη στεφάνη και λιγότερο στο μπρασελέ.Το Pop διαθέτει ενδείξεις με εικονίδια LED με ειδοποιήσεις για εισερχόμενες και αναπάντητες κλήσεις, για εισερχόμενα SMS και e-mail, για κοινωνικά δίκτυα, κ.ά.

Περνώντας στις λειτουργίες των δύο ρολογιών της Cogito, στεκόμαστε αρχικά στις επιπλέον δυνατότητες του Classic σε σχέση με το Pop. Η οθόνη του Classic δεν περιορίζεται απλά στην ειδοποίηση για μια εισερχόμενη κλήση, αλλά δείχνει και το όνομα του καλούντος. Αντίστοιχα, στα events του ημερολογίου, το Classic δεν εμφανίζει μόνο ειδοποίηση, αλλά και το όνομα του event. Δυστυχώς, η εμφάνιση των ονομάτων και των events υποστηρίζει μόνο λατινικούς χαρακτήρες. Επίσης, το Classic διαθέτει δυνατότητα εμφάνισης και δεύτερης ώρας, ένα χαρακτηριστικό αρκετά χρήσιμο για όσους ταξιδεύουν συχνά.

Οι λειτουργίες των δύο ρολογιών της Cogito επικεντρώνονται σε τρεις κατευθύνσεις: ειδοποιήσεις, έλεγχος από απόσταση και activity monitor. Το Pop και το Classic μπορεί να σας ενημερώσει για τις εισερχόμενες και τις αναπάντητες κλήσεις, για τα εισερχόμενα SMS και e-mail, για τα events και τα alerts του ημερολογίου, καθώς και για ειδοποιήσεις από κοινωνικά δίκτυα και εφαρμογές επικοινωνίας όπως Facebook, Twitter, Skype, WhatsApp και Viber.Και τα δύο ρολόγια σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής του smartphone σας, αλλά και να τραβήξετε φωτογραφία με την κάμερα του τηλεφώνου σας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για selfies.

Στις λειτουργίες ελέγχου από απόσταση, σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης μπορείτε μέσω του smartwatch να κάνετε σίγαση του ήχου κλήσης, ενώ η απάντηση της κλήσης έχει περισσότερο νόημα στο Classic όπου βλέπετε τον αριθμό καλούντος. Και τα δύο ρολόγια σας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής του smartphone σας (προηγούμενο, επόμενο κομμάτι, κλπ), αλλά και να τραβήξετε φωτογραφία με την κάμερα του τηλεφώνου σας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για selfies. Επίσης, μέσω του ρολογιού σας μπορείτε να εντοπίσετε τη θέση που βρίσκεται το smartphone σας αν τύχει να το χάσετε στο χώρο που βρίσκεστε.

Ως activity monitors, τα ρολόγια της Cogito διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε σε smartbands. Σας ενημερώνουν για τις ώρες ξεκούρασης, βάδισης και έντονης άσκησης όπως τρέξιμο, ενώ υπολογίζει τόσο τα βήματα, όσο τις θερμίδες που καταναλώσατε.

Τα ρολόγια της Cogito υποστηρίζουν συσκευές iOS (iPhone, iPad, iPod) με έκδοση λειτουργικού 7 ή 8, αλλά και μια σειρά από μοντέλα με Android 4.3 και μεταγενέστερο, όπως τα Galaxy της Samsung, τα G της LG, τα G και X της Motorola, τα One και One Max της HTC και άλλα. Φυσικά, καλό θα είναι να ελέγξετε αν το δικό σας τηλέφωνο περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατότητας των smartwatch.Τα ρολόγια της Cogito σας ενημερώνουν για τις ώρες ξεκούρασης, βάδισης και έντονης άσκησης όπως τρέξιμο, ενώ υπολογίζει τόσο τα βήματα, όσο τις θερμίδες που καταναλώσατε.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί σημαντικά τα ρολόγια της Cogito σε σχέση με άλλα smartwatch ή smartband είναι ο τύπος της μπαταρίας που χρησιμοποιούν. Αντίθετα με τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενη μπαταρία που απαιτεί την ύπαρξη και χρήση φορτιστή, το Classic και το Pop δέχονται απλή μπαταρία τύπου CR2032 (είναι οι πλακέ μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για το BIOS και το ρολόι στη mainboard του υπολογιστή). Έτσι, δε χρειάζεται να μεταφέρετε και το φορτιστή όπου πηγαίνετε, αφού τελειώσει η μπαταρία απλά την αλλάζετε. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που χρήζει αναφοράς είναι η αδιάβροχη κάσα τους που τους επιτρέπει να λειτουργούν σε βάθος έως 100 μέτρα.

Το Pop και το Classic της Cogito γεφυρώνουν τη διαφορά μεταξύ των smartwatch με υψηλή τιμή και των smartband με περιορισμένες δυνατότητες, ενώ παράλληλα διαθέτει μια πιο φυσική εμφάνιση ως ρολόι. Αν αναζητάτε μια έξυπνη… συντροφιά για το smartphone σας σε προσιτή τιμή, τα ρολόγια της Cogito αποτελούν επιλογές που πρέπει να εξετάσετε οπωσδήποτε.


Δείτε τα βίντεο:

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα