Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

MLS iQTab Premium 3G

Ιουλ 15 2015
Το iQTab Premium 3G κατορθώνει να ξεχωρίζει μεταξύ των tablets 8’’ λόγω των γνωστών χρήσιμων apps που συνοδεύουν όλα τα tablets της MLS.
MLS iQTab Premium 3G
Δεν είναι μυστικό ότι τα περισσότερα tablets χαμηλού κόστους που κυκλοφορούν κατασκευάζονται με κοινές προδιαγραφές. Επίσης, οι επιλογές που έχει κάποιος κατασκευαστής να διαφοροποιηθεί σε αυτή την κατηγορία κόστους είναι ελάχιστες με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά brands, αλλά οι διαφορές να μην επιτρέπουν σε κάποιες συσκευές να διακριθούν σημαντικά. Την εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα έρχεται να κάνει η MLS που συνοδεύει τις συσκευές της με ένα πακέτο εφαρμογών που βασίζεται στην δική της τεχνολογία αναγνώρισης φωνής.

Το πακέτο εφαρμογών που συνοδεύει τα tables της MLS είχαμε την ευκαιρία να το δούμε πριν λίγο καιρό εξετάζοντας το iQTab Atlas των 7’’. Το νεότερο μοντέλο, iQTab Premium 3G, διαφέρει αρκετά στα χαρακτηριστικά, αλλά φέρνει και προσθήκες στο πακέτο εφαρμογών MLS. Με καλύτερο hardware και ακόμα πιο εύχρηστο περιβάλλον, το iQTab Premium 3G ζητά περισσότερα χρήματα για την απόκτησή του από άλλα tablets 8’’, αλλά έχει να προσφέρει και πολλά περισσότερα. Για την ακρίβεια, πολλοί είναι αυτοί που θα εκτιμήσουν ως μικρό το επιπλέον αντίτιμο για τόσες πολλές ευκολίες. Ενδεικτικά, το app του πλοηγού Talk&Drive, o φορτιστής αυτοκινήτου και η βάση στήριξης αυτοκινήτου συνολικής αξίας €89 προσφέρονται δωρεάν και θα βρείτε στη συσκευασία.To iQTab Premium 3G βασίζεται σε μια οθόνη IPS των 8’’, ανάλυσης 800x1280 και πυκνότητας 189ppi.

Ξεκινώντας από το hardware, το tablet βασίζεται σε μια οθόνη IPS των 8’’, η οποία διατηρεί την πυκνότητα των 189ppi που είχαμε δει στο Atlas παρά τη μία επιπλέον ίντσα της διαγωνίου, αφού ανεβάζει την ανάλυση στα 800x1280. Το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο: ευκρινής εικόνα, ζωντανά χρώματα και άνετη παρακολούθηση από περισσότερα του ενός ατόμων λόγω μη αλλοίωσης των χρωμάτων υπό γωνία.

Στο εσωτερικό του Premium βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek στα 1,3GHz και, συγκεκριμένα, ο αρκετά δημοφιλής MT8382 αφού τον συναντάμε σε αρκετά tablets με πολύ καλές επιδόσεις. Συνοδευόμενος από 1GB μνήμης RAM, ο επεξεργαστής αυτός θα σας επιτρέψει να τρέξετε άνετα τις εφαρμογές σας, όσο απαιτητικές και αν είναι. Μάλιστα, λόγω των γραφικών Mali 400 MP2, το ίδιο άνετα θα τρέχουν και τα παιχνίδια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο επεξεργαστής της MediaTek ενσωματώνει πολλά από τα υποσυστήματα, όπως 3G modem, Wi-Fi, Bluetooth, GPS και δέκτη FM, γεγονός που εγγυάται ένα ιδιαίτερα σταθερό και αξιόπιστο αποτέλεσμα. Επίσης, υποστηρίζει αναπαραγωγή και εγγραφή βίντεο Full HD, καθώς και την τεχνολογία MiraVision για πιο ζωντανά χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια στην εικόνα.

Φυσικά, καθώς όλα αυτά τα υποσυστήματα ενσωματώνονται στον επεξεργαστή, προστίθενται στο «οπλοστάσιο» του tablet της MLS. Οπότε, ακόμα κι αν δεν υπάρχει Wi-Fi εκεί που βρίσκεστε, μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet μέσω 3G, ενώ μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth 4.0, αλλά και να εκμεταλλευτείτε κατάλληλα τους δέκτες GPS και FM.Στο εσωτερικό του Premium βρίσκεται ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek στα 1,3GHz και, συγκεκριμένα, ο αρκετά δημοφιλής MT8382 αφού τον συναντάμε σε αρκετά tablets με πολύ καλές επιδόσεις.

Ο εξοπλισμός του Premium είναι αξιόλογος σε κάθε επίπεδο. Ο αποθηκευτικός χώρος των 16GB είναι αρκετός για να αργήσετε πολύ να δείτε κάποιο μήνυμα ότι γέμισε, αλλά ακόμα κι αν αυτό συμβεί, μπορείτε να τον αυξήσετε με κάρτες μνήμης micro SD έως 128GB. Σε υψηλό επίπεδο και οι κάμερες, προσφέρουν ανάλυση 8MP και 2MP για λήψεις και βιντεοκλήσεις αντίστοιχα.

Το βάρος των 300 γραμμαρίων του tablet των 8’’ είναι, έστω και ελάχιστα, από τα μικρότερα της κατηγορίας, ενώ το πάχος των 8,8 χιλιοστών και γενικότερα οι διαστάσεις του δε θα σας προβληματίσουν στη συχνή μεταφορά του. Το ίδιο ισχύει και για την αυτονομία, αφού η μπαταρία των 3200mAh μπορεί να δώσει στη συσκευή πάνω από 4 ώρες χρήσης.

Το iQTab Premium 3G συνοδεύεται από το λειτουργικό Android και συγκεκριμένα την έκδοση 4.4.2, ωστόσο αυτό που θα τραβήξει πρώτο την προσοχή σας είναι το πακέτο εφαρμογών με αναγνώριση φωνής που ήδη αναφέραμε. Κέντρο αυτών των εφαρμογών είναι η MAIC, η προσωπική βοηθός που εκτελεί τις φωνητικές εντολές σας. Μπορείτε να καλέσετε τις επαφές σας λέγοντας απλά το όνομά τους ή να τους στείλετε ένα SMS υπαγορεύοντας το κείμενο στη MAIC, να εκτελέσετε εφαρμογές, να κάνετε αναζήτηση στο Google και να βρείτε τα κοντινότερα ανοιχτά βενζινάδικα ή φαρμακεία. Μάλιστα, μπορείτε να ζητήσετε από το tablet να σας οδηγήσει στο φαρμακείο ή το βενζινάδικο που θέλετε αφού διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα πλοήγησης.Κέντρο των εφαρμογών αναγνώρισης φωνής είναι η MAIC, η προσωπική βοηθός που εκτελεί τις φωνητικές εντολές σας.

Όμως, στο περιβάλλον της home, εκτός από τη MAIC, υπάρχουν μια σειρά από άλλα πλήκτρα που εκτελούν λειτουργίες οδηγούμενες από τη φωνή σας. Με το πλήκτρο Talk&Email μπορείτε να υπαγορεύσετε το κείμενο του e-mail και να το δείτε να γράφεται στην οθόνη σας, ενώ με το πλήκτρο Talk&Search να κάνετε φωνητική αναζήτηση στο Google. Με το Talk&Watch στα Ελληνικά και Αγγλικά μπορείτε να βρείτε βίντεο αναζητώντας κάτι στη μία ή την άλλη γλώσσα, ενώ με τη λειτουργία Talk&Post μπορείτε να υπαγορεύσετε ένα post στο Facebook ώστε να μη χάνετε το χρόνο σας γράφοντας. Και φυσικά, υπάρχει πάντα και το Talk&Drive, ο πλοηγός της MLS, στο οποίο απλά λέτε τη διεύθυνση και σας οδηγεί εκεί που θέλετε να πάτε.

Εκτός από αυτές τις λειτουργίες που τις είχαμε δει και στο μοντέλο Atlas της εταιρείας, το μοντέλο Premium ενσωματώνει τρεις ακόμα λειτουργίες. Μέσω της MLS Pedia, μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες λέγοντας μια λέξη και το tablet θα σας διαβάσει μία σύνοψη των αποτελεσμάτων που βρήκε. Με τον ίδιο τρόπο, η λειτουργία Talk&Translate μεταφράζει λέξεις ή προτάσεις από τα ελληνικά στα αγγλικά και το αντίστροφο, ενώ μπορεί να σας υπαγορεύσει τη σωστή προφορά. Τέλος, μέσω της λειτουργίας MLS Caller ID μπορείτε να δείτε ποιος σας καλεί ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στις επαφές σας, αλλά και να αναζητήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου αρκεί φυσικά να βρίσκεται στον κατάλογο της εταιρείας.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα